[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Boala necunoscuta  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
alien
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Am un ramirez care s-a imbolnavit l-am mutat intr-un alt acvariu, am intrat pe jbl.de m-am uitat eu pe toate pozele de pe acolo si nici una nu se potrivea cu sintomele pestelui meu asa ca am presupus ca ar fi o infectie cu o bacterie si l-am tratat cu furanol 2, am pus o doza dupa 3 zile am schimbat apa partial si am mai pus inca o doza dupa vreo 7-8 zile nu vad nici o ameliorare asa ca de azi am decis sa schimb toata apa si sa il tin cu punktol

Aveti aici si cateva poze cu pacientul:

http://img695.imageshack.us/i/poza1o.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/poza2.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/poza3.jpg/

Daca a trecut cineva prin asa ceva si poate sa ma ajute as fi recunoscator.
Multumesc.
[Email] [MSN]
cardone
Junior member

IP:

Buna, poti sa-mi spui daca punctele alea sunt albe sau s-au albastrit ulterior tratamentului, la ce temperatura este apa acuma?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mikrogeophagus ramirezi are in permanenta acele puncte albastre, atata vreme cat conditiile de trai sunt in regula iar pestele nu este stresat. Nu sunt de la boala sau tratament. Colegul nostru se refera la umflatura de la gura. Din pacate, nu stiu ce are pestanul, poate alti colegi sa ajute.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2009 22:41:08

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alien
Member
[Avatar]

IP:

Merci mult alber, astept parerile voastre.
[Email] [MSN]
alien
Member
[Avatar]

IP:

Help !! ceva sfaturi ?
[Email] [MSN]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu as intrerupe tratamentul cu punktol, pt ca punktolul este doar pt gris si acel peste nu are gris. din pacate nu-mi dau seama ce are, am avut cativa ramirezi bolnavi (pt ca-i cumparam dintr-un anumit loc de unde erau gata distrusi) si de asta am intrat in topic, am zis ca pot sa ajut.

eu zic ca cea mai buna sansa o ai cu un antibiotic. eu as pune direct eritromicina uz uman (1 pastila la 20 litri), pt ca furanolul ala e slab.

daca e infectie bacteriana, eritromicina o sa-l ajute. daca nu e infectie atunci inseamna ca e ori un parazit intern, ori o tumora pur si simplu, cazuri in care nu cred ca poti sa faci mare lucru pt el... plus ca daca e tumora s-ar putea sa traiasca bine merci.

apropo, in afara de umflatura aia pestele are ceva? i s-a modificat comportamentul, nu mananca, sta ascuns etc?
ca daca se comporta normal eu zic sa nu-l chinui degeaba cu tot felul de medicamente care nu trateaza ce are el...

alien
Member
[Avatar]

IP:

hellou, comportamentul pestelui nu s-a schimbat atat ca nu prea mai vede cu ochiul umflat. De mancat manaca, astazi m-am gandit si eu ca poate sa fie o tumoara pentru ca dupa 10 zile de antibiotic ar fi trebui sa se vada un remediu, in plus ceilalti pesti din acvariu comun nu prezinta simptome identice.
[Email] [MSN]
alien
Member
[Avatar]

IP:

l-am puns intr-o punga si am fost cu el pana la magaziunul Coralis, tip-ul de acolo mi-a spus sa ar fi o baterie si nu mai are scapare am refuzat sa cred si mi-a zis sa folosesc Baktopur si sare.

Am si eu nevoie de ajutorul vostru pentru a salva pestele !
[Email] [MSN]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eritromicina, dupa cum ti-am scris mai sus.

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si mai poti sa incerci si cu schimbari frecvente de apa ,o lingura de sare la 10 litri de apa. Grija mare la ajustarea ph-ului, amoniacului, nitratilor. Cauzele "ochilor umflati" sunt de obicei calitatea necorespunzatoare a apei sau ceva paraziti. Poti sa-i pui si ceva vitamine in apa - Fishtamin si Aquatan de a Sera. Poate il vor ajuta sa se insanatoseasca mai rapid. Oricum, ii vor imbunatati sistemul imunitar. :-)

Bafta!
alien
Member
[Avatar]

IP:

Ok, asa o sa fac va tin la curent cu evolutia tratamentului.
[Email] [MSN]
alien
Member
[Avatar]

IP:

se poate inchide, nu am reusit sa il salvez.
[Email] [MSN]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: