Exista cineva care inmulteste/ are/ creste apistogramma cacatuoides? (http://www.dwarfcichlid.com/Apistogramma_cacatuoides.php).
As fi interesat sa cumpar o pereche matura sau mai multi pui. Imi poate lasa cineva raspuns aici sau prin PM in caz ca doreste sa-i vanda sau daca stie vreun magazin in Bucuresti de unde se pot achizitiona?
Multumesc.
Donez 4 scalari (vezi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24661.page). Prefer sa ii dau pe toti 4 aceleiasi persoane, cu rugamintea sa-mi spuna in ce acvariu (cat de mare) vor sa-i introduca.
Tot la donatie va intra si o micuta zebra (http://www.seriouslyfish.com/species/danio-rerio/), are vreo 4 cm, este sanatoasa dar cam singura momentan si..cat de ciudat ar suna, se da la ramirezii mei. Se pot lua doar scalarii sau doar zebra. Prefer totusi ca zebra sa se duca la cineva care are un card de asemenea pesti.
Ce interesati sunr rugati sa-mi lase PM si le voi raspunde cat de repede pot. Mersi!
Am revenit, a mai trecut o zi. Acum ca s-au mai marit un pic le-am schimbat roca pe o bucata de lemn, mult mai potrivita, din acvariul parintilor. Am mai adaugat si apa. Toare ok pana acum.
Am pierdut o mare parte din icre cand a aparut acea ciuperca (si pe la inceputuri, erau vreo 50). Astia stateau stransi in grup si mi s-au parut interesanti de filmat. De hranit inca nu e nevoie sa-i hranesc, mai au cam in jur de o zi pana sa goleasca continutul sacului vitelin.
Da, piatra pare a fi un fel de marmura (nu ma pricep la roci atat de mult). Nu am avut probleme cu ea, nu pare sa fi afectat dispozitia sau sanatatea cuiva in acvarii. Oricum, daca reprezinta o problema, as vrea sa stiu ca sa o scot de tot. Si pe mine ma exaspereaza ideea unui pietre mari intr-un acvariu de 9 litri. Dar sub ea a depus femela si asa le-am pus in apa. As fi schimbat-o oricum dar cand i-am vazut ca stateau in grup sub ea.. nu am vrut sa-i deranjez. Va mai tin la curent.
Salut! Frumosi oscari. Mi se pare oarecum normal ca ciclidele sa nu se omoare dupa hrana uscata (plus ca sunt de parere ca fiecare peste are personalitatea lui - fiecare cu preferintele lui in materie de mancare). O mananca, dar oricand va prefera ceva mai interesant, precum larvele rosii (ciclidele mele africane si scalarii cand vad larve rosii e sarbatoare). Nu am avut niciodata oscari, am citit despre ei destul, dar oricum "problema asta" nu e una specifica speciei.
Sfatul meu este sa diversifici hrana. Eu le dau ciclidelor 2 tipuri de hrana uscata (fulgi tetramin si granule rosii tetramin). Le plac, dar le dau si daphnie congelata sau larve rosii congelate din cand in cand. Oscarii mananca si inima de vita (mai bine sa iti explice acest lucru cineva care chiar a crescut specia, ca sa nu debitez eu minuni pe aici).
Pentru hrana care cade pe jos, vad ca ai un hoplosternum acolo. El o va manca in timp, dar oricum nu este recomandat sa dai prea multa. Daca ai timp, hraneste-i pe fiecare dintre oscari in parte. Cand vin sus, da-le un pic sa vezi cum reactioneaza. Sfatul asta nu tine de stiinta, dar eu asa mai fac cand ii hranesc pe ai mei si imi place mai mult decat sa arunc mancarea in apa si sa plec. Altfel, am vazut ca ai si niste neoni.. Combinatia e cam ciudata, oscarii pana la urma vor incepe sa ii vaneze.
Celor curiosi le las atasat un film cu puii la 3 zile. Le-a crescut inotatoarea caudala. Puteti vedea diferentele intre ei in prezentsi ei acum 2 zile.
O seara buna!
Ideea de a lasa algele sa creasca mi se pare destul de buna. Deja lasasem intuitiv o parte a luminii lampii sa cada peste o parte a buretelui. Acea parte este verde azi. Piatra (care nu-ti convine ) ma gandesc sa o inlocuiesc in cateva zile cu o bucata de lemn din alt acvariu, care s-ar potrivi perfect in acvariul-maternitate. Ar oferi si adapost si teren pentru ceva alge.
Tot sunt tentat sa fac o incercare si cu spirulina. Privind legumele, tot ce am momentan este salata. Pentru cativa puisori, cam cat sa pun la fiert?
Da, pare destul de urata partea cu colturile. Desi nu suna bine, cred ca ar trebui inlocuita acea partea crapata. Asa cum ma gandesc, o fisura odata creata se poate largi oricand, iar acvariul acum este gol. Daca are si apa in el, va fi exercitata o presiune mai mare. Ideea este sa faci asta bine, nu repede. Chiar daca nu pare grav sau nu sunt fisuri sub colturi (la baza acvariului), eu in cazul tau nu as risca. As reincepe de la 0.
Un al 2-lea argument care ma face sa merg pe aceasta idee e acela ca ai spus ca ti-a curs. Undeva e o problema. Daca curge mult si din mai multe parti (se poate observa, il stergi si vezi de unde curge), voi spune iar ca e bine sa reiei de la 0.
Pentru a evita aceste evenimente in viitor, pune un material care sa "niveleze" baza acvariului, altfel poate crapa baza. Eu folosesc acele covorase de baie antiderapante (nu stiu daca poarta un nume anume). Ele aplatizeaza baza acvariului si trebuie sa ai ceva sub acvariu, nu poti sa-l lasi pe mobila pur si simplu (chiar si gol).
Nu te descuraja si continua pana cand vei ajunge la rezultatul dorit. Pana la urma, asta e ideea Succes!
Cand 4 scalari (nu stiu exact varietatea, dar voi atasa niste poze). Nu sunt inca maturi, dar mai au putin (au cam 4.5-5cm diametrul corpului). Unul este mai voalat decat ceilalti, la maturitate va fi imens. Sunt sanatosi, extrem de gurmanzi (tot ce este hrana congelata dispare, dar le palce si cea uscata Tetramin) si extrem de curiosi (sau vor mancare) cand stai langa ei.
Ii dau pentru ca nu mai am spatiu pentru ei si nu am cum sa-mi iau acvariu mai mare. Vreau sa evit suprapopularea din timp. As prefera sa ii dau pe toti aceluiasi cumparator, cumparator care sa aiba un acvariu destul de mare sa-i tina.
Pretul celor 4 este de 25 lei. Daca este cineva interesat, astept PM, cu rugamintea sa-mi spuna cat de mare este acvariul in care vrea sa-i puna. Multumesc!
Voi continua sa tin acest post in picioare, mai ales ca la fiecare etapa prin care trec puii, ma mai lovesc de o intrebare.
Am citit articolele ce se gasesc pe net privind hrana ancistrusilor, pui sau adulti. Pe langa clasicul fulg de mancare, mai avem spirulina, salata oparita si castravetele (mai sunt si altele..tot vegetale).
As dori sa stiu de la alti crescatori ce anume au folosit in hranirea puilor dupa ce si-au cosnumat sacul vitelin si eventual, ce anume a avut mai mult succes.
Am ajusn acasa si..am avut surpriza sa ii vad iesiti (marea parte). Au un sac vitelin enorm. Ma bucur enorm ca a fost ok pana acum. Atasez si film
Adresez totusi o intrebare: oberv ca in doar cateva ore s-a cam murdarit apa. Ce imi sugerati sa fac? Schimb apa (si daca da, cam cat) sau o las momentan asa, sa nu ii sochez? Mersi mult
E posibil, era dimineata si eram obosit.. Da, mi-ar parea rau sa pierd aceasta depunere (e prima a acestei perechi, da). Voi lua medicamentele oricum si voi spera sa salvez ceva din aceasta potentiala generatie. Multumesc mult pentru informatii, au ajutat
Nu sunt acasa momentan. De dimineata am vazut ca unele icre au albit. Am fost si presat de timp, dar am reusit sa elimin in mare partea stricata. Voi atasa noi poze odata ce ajung acasa, mai pe la pranz.
Asa, ca scurta descriere, li se vede forma in icra, dar icrele nu sunt in totalitate negre, "gata sa explodeze". Cred ca am zarit un micut invartindu-se in icra.
Exact asa am facut. Apa e din acvariu in care s-au depus icrele si operatiunea a fost facuta in a3-a zi. Acum, la ce solutie te referi? Din pacate am vazut azi ca au fost cateva care s-au stricat..