Cum am promis, filmul, pentru cine are rabdarea sa se uite la el
PS: 2 ore dupa ce i-am filmat, stau amandoi in spate acum si curata o bucata de lemn. E imposibil ca la marimea lor (6cm) si varsta lor (5 luni) sa depuna, dar comportamentul pare specific unei perechi, nu pare a fi o activitate aleatorie.
EDIT: Comportamentul lor mi s-a parut interesant, asa ca i-am surprins in alt film. Il voi pune si pe acela.
Deschid un nou topic dedicat pestilor mei, Hemichromis lifalili, pe care i-am crescut de la 1 cm (puii colegului Borsec de pe forum). Ii multumesc cu acest prilej inca o data pentru pui
Mentionez in primul rand ca a creste aceasta specie, mai ales de mica, e o placere pentru ochiul acvaristului. Nu am avut ocazia sa cresc ciclide mari, motivul fiind spatiul limitat, dar pot spune ca ciclidele din specia Hemichromis dau dovada de caracter de mici. De la 1cm lungime de cand i-am luat, a existat o lupta pentru a ajunge cel dominant.
Acum ca au crescut, puii (am ramas cu apelativul "puii", desi nu mai sunt pui) incep sa fie preocupati (aparent) si de alte lucruri decat pastrarea spatiului personal. Dintre cei 5, 2 au inceput sa stea impreuna, sa se accepte unul pe celalalt. Inainte, cei 2 se luptau sau se goneau cum "incalcau granitele", dar acum ii gonesc impreuna pe ceilalti. Acum pestii au aproximativ 5 luni, dupa calculele mele.
Specia este foarte interesant, dar nu am avut experienta cu ciclidele de acest gen pana acum. As avea nevoie de o parere, de o confirmare ca "e ceva serios" si ca nu e o suportare reciproca a 2 pesti. Din cate am citit pe forum, mai sunt colegi acvaristi care au crescut in trecut aceasta specie. Am citit articolele legate de lifalili, inclusiv cel de pe site-ul acesta. Vreau o parere personala de la un cunoscator al acestei specii mai bun decat mine.
Voi atasa filmul facut azi de dimineata, dar va dura ceva sa se incarce pe net. Pana atunci, daca e cineva interesat, pun cateva poze , album de familie .
- 12 pui de ancistrus: 2 lei buc.
- 6 corydoras aeneus: 3 lei buc.
- 1 corydoras paleatus femela, cu dorsala voalata: 4 lei
- o pereche de microgeophagus ramirezi: 10 lei (poza cu masculul: http://www.flickr.com/photos/97357370@N05/9025625326/ )
Eventual schimb si cu plante anubias.
Anuntul este valabil numai pentru Bucuresti.
Nu iti lua caras. Murdareste si apa, iar acvariul e mic pentru un caras (mai ales cand mai creste). Apoi, carasul e peste de apa rece, asta nefiind cazul guppy-lor tai. Trebuie ceva tot de apa tropicala.
Salut! Nu am vazut pe nimeni sa mentioneze ceva de ancistrus, asa ca o fac eu Pot merge si cativa ancistrusi (mici) in loc de otto. Am vazut la ai mei cum curata o buturuga plina cu alge in cateva ore.
Am o pereche de microgeophagus ramirezi. O am de ceva timp, iar perechea este confirmata. Mi-au depus de 2-3 ori, iar de fiecare data ba parintii le mananca, ba nu le pazesc. Icrele le depun, in stil clasic, intr-o gropita facute de ei in nisip. Acum, am citit multe articole legate de acesta specie (inclusiv cel de pe forum), in special de inmultirea lor. Stiu ca sunt excrecabili ca parinti, am si citit si am si vazut asta.
As vrea totusi sa vad daca acesti pesti se pot inmulti cu succes, motiv pentru care cer aici sfat de la cineva care a avut mai mult succes decat mine. Vin si cu o intrebare: avand in vedere ca ei stau intr-un acvariu comunitar, cu alta specie de apistogramma si cu cativa corydorasi, logic ar fi sa-i mut daca vreau sa ii inmultesc. Problema e ca singurul acvariu liber pe care il am are 12l. Intrebarea suna aiurea probabil, dar ar fi acel acvariu mic ok pentru ei? Ce imi recomandati?
Pai nu, cei mici sunt alta specie. Cuibul de care vorbeam se vede, ramane cateva zile acolo inainte sa inceapa sa iasa puii din ei. Ies usor 100 de pui
Ce ai vazut tu e un melc minuscul, care din cate stiu apare atunci cand dai mancare in exces (parac asta e cauza..daca am gresit as vrea sa fiu corectat ca sa stiu sigur de la ce apar).
Vand 6 exemplare [/i]corydoras aeneus si un corydoras paleatus[i] (femela, e destul de mare si are burta).
Intregul pachet se vinde la 25 RON si este valabil doar pentru Bucuresti. Multumesc
As fi interesat de un betta mascul varianta halfmoon (nu am o preferinta anume in ceea ce priveste culoarea). Daca are cineva si este dispus sa-l vanda, poate sa-mi lasa va rog un PM? Multumesc
Azi de dimineata am gasit niste carti interesante legate de acvaristica. Cred ca sunt bune atat pentru incepatori, mai ales, cat si pentru cei mai avansati. Le atasez celor interesati link-uri de unde puteti sa le downloadati (le-am uploadat eu). Sper sa va fie de folos
Imi cer scuze ca se vede mai neclar..asa am gasit-o.
http://www...................?
Edited by Administrator: Este contrar politicii forumului de a se posta materiale aflate sub incidenta drepturilor de autor, in cazul de fata carti scanate.
Asta este un subiect in legatura cu care iar, nu cred ca trebuie sa iti faci griji. Am vazut multi oameni punand intrebari legate de hrana pestilor de fund. Am crescut destule specii de fund si nu am avut niciodata nevoie de acele pastile care cad direct pe fund (daca tot vorbim de tipuri de hrana, exista granule rosii care pica mai rapid pe fundul acvariului..si sunt bune si pentru pestii de suprafata).
Poti lua acele pastile speciale, dar eu iti spun ca am crescut si inmultit hoplo fara probleme dandu-le fulgi, granule sau hrana vie /congelata (ai putea incerca cu hrana congelata, pentru diversitate).
O solutie de moment pe care ti-o pot recomanda e sa hranesti carasul (nu stiu cati pesti ai, avand in vedere ca nu ai postat date despre acvariul tau si despre locatarii lui) si apoi lasa niste hrana sa cada pur si simplu pe jos. Grija cu cantitatea Cu ce ii hranesti?
Salut. Nu este corydoras ci hoplosternum thoracatum Nu esti peste de grup (Corydorasul este, hoplo nu este). Despre statul in nisip, el nu este stresat, cam asta face el II place sa caute in nisip dupa hrana, nu are nici o problema cu carasul (nu mai poate el de caras). Unii nu il apreciaza pentru ca sapand asa, le scoate plantele din nisip/substrat, dar altfel e un peste destul de calumea. Poate il pastrezi
Revin pe acest post mai vechi ca sa mai arat cum s-a mai dezvoltat acvariul si odata cu el puii de hemichromis lifalili pe care i-am luat cu cateva luni in urma. Am scos corydorasii pentru ca am observat ca mi se cam dadeau la ei (cei ai colegului Severus sunt mult mai pasnici cu alte specii, chiar si cu creveti.. ai mei nu) si am pus in schimb pereche de ancistrus care mi-a facut pui acum o saptamana.
Cei mari sunt mai colorati si mai agresivi. Am 2 in continuare care abia depasesc 3 cm. Cei mai mari pe care ii am (i-am botezat simbolic arnold si stallone - stallone are un punct negru pe coada, in timp ce arnold nu are-) se "mai testeaza" la mijlocul acvariului, unde e de inteles ca se e granita celor 2 teritorii.
Altfel, nu pot sa nu remarc cat de curiosi sunt acesti pesti. Ancistrusul isi face noua "prima casa" in acvariu si sapa sub nisip. Hemichromisii nu raman indiferenti la aceasta schimbare de decor si chiar se duc sa vada de aproape cam cum sta treaba cu sapatul in nisip (altfel, nu sunt conflicte).
Va las si un film aici daca tot l-am facut, o zi buna tuturor!