Am o intrebare privind specia ancistrus. Ieri mi-a depus perechea si din cate inteleg icrele eclozeaza cam in 4-5 zile. Momentan icrele stau sub roca unde a depus femela, fiind pazite de mascul. Ideea e ca as mai vrea sa pastrez roca in acel acvariu pentru inca o zi si dupa le-as pune intr-un acvariu mai mic (dotat cu filtru cu burete si ceva lemne care se afla in folosinta in setup-ul respectiv de ceva timp - deci nu e o problema in ceea ce priveste bacteriile).
Intrebarea mea e urmatoarea: daca pun roca cu icre in noul acvariu, este in regula doar aerul care vine dinspre filtrul-burete sau sa pun piatra de aer langa icre (daca da, deasupra/sub ele?)?
Va multumesc
Schimb 4 scalari (culoare argintiu cu gri) cu plante easy. Mai au ceva pana cand ating maturitatea, dar nici micuti nu mai sunt. Sunt oarecum obligat sa renunt la ei din motive de spatiu (mi-au mai si depus niste ancistrusi ieri si incerc sa previn cat pot de mult o suprapopulare). Sunt foarte frumosi si curiosi (mai ales cand le este foame vor sta cat mai aproape de stapan).
Rugamintea mea ar fi ca, in cazul in care ii doreste cineva, sa ii ia pe toti. Asa i-am luat si vreau sa ramana impreuna. Pe langa asta, as vrea sa ma asigur ca pestii ajung intr-un acvariu destul de mare cat sa se simta bine. Scopul meu nu e sa ii dau repede, ci sa ma asigur ca sunt lasati mai departe pe maini bune. Daca este cineva interesat, il rog sa-mi lase un PM.
De 2 zile am vazut observat ca unul dintre corydorasii mei (am 6) un fel de pata alba/roz pe cap. A fost o surpriza sa-l vad cu chestia aceea pe cap. Altfel, el se deplaseaza in grup, mancand la fel de bine. L-am observat si nu l-am gasit apatic, dar tot are acea pata. mentionez ca pestii nu sunt luati recent - ii am de luni bune. Corydorasii ii tin si cu 5 pui de hemichromis lifalili, dar imi este greu sa cred ca astia mici, desi rapitori, s-ar fi dat la corydorasi. Ma uit la ei in fiecare noaptea si sunt foarte pasnici cu ei.
Acvariul are 60 de litri, 26 grade C, nu folosesc fertilizanti (si nici alte chimicale). Ca hrana folosesc fulgi Tetramin, si din in cand in cand le mai dau larve rosii sau artemia congelate.
Nu am umblat la acvariu (nu am adugat plante/lemne/pietre sau neoane noi). Apa schimb cam 5-8% din ea saptamanal.
As dori sa stiu care este natura acelei pete/bube de pe capul corydorasului si eventual un tratament.
EDIT: mentionez ca acea "pata", ca o tot numesc asa, e pic proeminenta.
Neata. Desi nu-ti raspunde direct la intrebare, o problema ar fi si faptul ca ai un acvariu destul de populat, el avand doar 50 l si pe langa asta, destul de amestecat in ceea ce priveste speciile de pesti. Iti sugerez sa dai femelele de betta, cat si 2 gourami (pastreaza o pereche - masculul are dorsala ascutita iar femela mai rotunjita). Oricat de frumos e sa ai mai multi pesti, le trebuie fiecaruia "spatiul personal" in acvariu, iar acest lucru nu prea se indeplineste in 50 l cu atatia locatari.
Despre zebre, am avut si eu, relativ recent, aceasta problema - imi dispareau zebrele, neavand rapitori sau ceva similar in acvariu. Nici pana acum nu am inteles ce s-a intamplat. In orice caz, nu betta e responsabil pentru asta. Femele daca e, se vor ciondani intre ele. Masculul (zici ca nu ai mascul) mai are tendinta de a se lua de pesti cu voal - vede in ei o concurenta (asa facea al meu cand l-am tinut cu scalarii).
Imi pare rau ca nu am raspuns..complet la problema ta, altfel cred ca e bine sa iei in considerare ce am spus despre numarul prea mare de pesti in acvariu. Succes!
Ma gandesc sa-mi fac un nano de 30l (30x30x35). Ar fi primul acvariu facut de mine, deci se poate deduce usor ca nu am experienta in domeniu.
Intrebarile, pana acum, ar fi urmatoarele:
- cam cati mm grosime sa fie sticla?
- cam cat costa (estimativ) sa cumpar sticla?
Pana acum, cam atat. Daca hotarasc sa pun in aplicare ceva, sigur vor mai urma posturi Mersi
Salut, daca e o problema externa, poti atasa cateva poze? In acest caz ai avea mai multe sanse sa-ti dea cineva un diagnostic. Pestii ii ai de mai mult timp sau sunt proaspat luati?
Betta in principiu nu are nevoie de filtru de aer (datorita organului numit labirint, care e specific pestilor din familia anabantidae, poate lua oxigenul direct din apa). Curentul nu il omoara (am fost la fel de surprins cand ti-am citit postul ca si atunci cand am citit postul cu sanitarul veninos ) dar nici nu ii prieste. Datorita acelui organ poate trai si in medii foatre slab oxigenate (precum mlastiniile).
Daca tii intr-adevar sa ii iei un filtru, cel in cascada pare cel mai bun (din cate am dedus din posturile celor care detin un acvariu dedicat pestilor betta). Oricum, nu moare de la filtru.
Ca sfat personal, daca tii sa iei un betta, pune-l in alt acvariu, nu foarte mare, de aprox. 30l. Ei rezista si in borcanele si la petshopuri ii vedea stand in pahare de plastic, dar in fine, imi place sa cred ca 30 l sunt oricand mai buni decat 0.3l.
Un alt sfat (nu o lua in nume de rau) este sa te documentezi inainte de a lua un peste sau chiar si de a pune o intrebare. Forumul e o "oaza" de informatii si mai ai si site-uri pe net. Curiozitatea isi face toti banii, cel putin in acvaristica
Am intrat pe forum acum, oarecum tarziu, si am vazut postul Inca o data spun ca a fost o placere, iar acum aflu ca exista un nou proiect, un proiect iwagumi. Nu pot decat sa-ti urez succes in realizarea acestuia si astept, de fapt cred ca suntem mai multi curiosi aici, sa vad/vedem cateva imagini cu noul decor.
O seara buna celor care inca mai sunt online pe aici
Nu prea mai am cu ce sa vin in completare, dupa comenturile de mai sus Oricum, hoplosternumii sunt interesanti, dar sugerez sa-l iei de placere sau de curiozitate si nu pentru ca "face curat" (acest curat se rezuma la faptul ca mananca si el niste hrana cazuta jos). Ai aici un site dedicat pestilor de fund/ catsfih. Te poti convinge ca sunt multe famillii de pesti, fiecare cu caracteristicile ei.
Azi la intrarea in bloc am vazut un porumbel mai apatic. M-am indreptat spre el, nu prea stia sa zboare, era pui. Am decis sa-l iau si sa-l ingrijesc cat timp mai are ceva puf pe el (e al 2-lea care imi sare in fata ca sa zic asa).
Abia am ajuns acasa si am vazut ca statea foarte cuminte in palma, asa ca am decis sa-l pun langa acvariu, imortalizez momentul cu un mic film.
Si filmul cu "uratania":
In ideea de a nu deschide alt topic tot cu privire la hemichromis lifalili, voi continua aici (eventual daca un moderator doreste sa schimbe titlul topiculuii, nu am nimic impotriva).
Puii au mai crescut un pic. Ma gandesc sa-i introduc intr-un acvariu mai mare, de 60l. In acel acvariu am momentan 6 corydoras paleatus si as vrea sa-i pun pe pui cu corydorasii. As vrea sa stiu ce parere aveti in legatura cu asta. Eu cred ca nu ar fi o problema. S-ar putea ca odata ce cresc, rapitorii sa se ia un pic de corydorasi, dar momentan, ar fi posibila o convietuire intre cele 2 specii?
Am deschis acest topic in speranta ca cineva ma lamureste in privinta inmultirii la betta. Am un mascul de betta crowntail albastru inchis si acum cateva luni m-am gandit sa-i iau o prietena. Acum ca ambii sunt mari (masculul este mai batran dar face cuibul mare si o tot alearga), ma gandeam sa-i inmultesc (mi-am zis ca nu ar fi asa o problema - am mai inmultit gurami cand aveam 16 ani). Oricum, dupa ce am citit articolele necesare si le-am asigurat conditiile pentru imperechere (acvariu de 10 litri, temperatura 27-28C, inaltimea apei 10-12 cm si hranire cu larve rosii congelate), tot simt ca nu merge. Cred ca problema o reprezinta femela (masculul nu o respinge si nici nu o bate, o impinge spre cuib si ea fuge).
Ideea e ca undeva gresesc. Probabil mi-a scapat ceva, sau poate ei nu sunt compatibili. Daca poate cineva mai experimentat decat mine sa-mi dea niste sfaturi, ar fi grozav, macar sa inteleg care este problema. Multumesc