[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

In urma cu ceva timp am avut un acvariu cumparat de 40L insa cand am incercat sa il spal l-am spart(poveste lunga,nu mai conteaza acum)si de atunci nu am mai avut nimic de a face cu acvaristica.
Astazi am avut de ales intre Tarantula si Acvariu si fiindca am mai avut acvariu si stiu cat de cat cate ceva despre el am ales acvariu.Bun acvariul ales acum sa il cumpar sau sa il fac,am ales sa il fac fiindca m-am uitat la mai multe tutoriale pe youtube si nu pare chiar asa de greu(si chiar daca nu reusesc,mare paguba nu va fi)si dupa ce am masurat putin nu am putut sa ma hotarasac daca sa il fac de 66(Lungime) pe 30 (Latime) si 45(Inaltime) sau de 66(Lungime) pe 30 (Latime) si 50(Inaltime).Inaltimea ramasa ar mai fi de 20 cm in primul caz si de 15 in al doilea caz(logic).
Sticla o voi cumpara de 8 mm si o voi cumpara gata taiata.

Deci intrebarea mea este:Se merita sa sacrific 5 cm pentru aprox. 10L?

P.S: Bugetul nu conteaza

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2013 19:19:40

Si un om intelept mi-a spus odata: "Buhuhuhuhuhu!"
[Email] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In acvaristica circula vorba "mai mare mai bine" Cu cat este acvariul mai mare cu atat va arata mai bine si va fi mai usor de administrat. De ce te-ai oprit la adancimea de 30cm? Eu l-as face cu adancimea de 50cm daca perimite mobile/camera... Si inaltimea de 50cm este cea recomandata

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Lucian wrote:In acvaristica circula vorba "mai mare mai bine" Cu cat este acvariul mai mare cu atat va arata mai bine si va fi mai usor de administrat. De ce te-ai oprit la adancimea de 30cm? Eu l-as face cu adancimea de 50cm daca perimite mobile/camera... Si inaltimea de 50cm este cea recomandata

Pai nu imi permite mobila,si eu l-as fi vrut putin mai adanc dar deh...trebuie sa ne adaptam conditilor

Apropo,stii cumva cam cat dureaza sa imi taie sticla aia sau mi-o taie pe loc?

[Email] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca te duci la un atelier de sticlarie ti-o taie pe loc, daca vrei sticla taiata si slefuita se da comanda si se asteapta...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
anedelcu
Member

IP:

Eu am aceeasi situatie acasa, acvariul intr-un corp de mobilier. La mine raman 17 cm. Insa din cei 17 utili sunt mai putini deoarece am si sistemul de iluminat. Nu este f dificil insa uneori mi-as fi dorit cativa cm in plus, cativa doar.
sursy2003
Junior member
[Avatar]

IP:

poti sa iti slefuiesti si singur marginile taioase la sticla cu coli de smirghel cu granulatie 240 rezistent la apa.

Decat sa traiesti putin si prost, mai bine mult si bine!
[Email] [Yahoo!] [ICQ]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Apropo,dar totusi dimensiunile nu sunt cam ciudate,adica mie mi se pare ca acvariul o sa fie destul de patratos,se va vedea bine?

[Email] [Yahoo!]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Imi cer scuze pentru double-post insa vreau sa ma duc sa cumpar sticla si pe aqua tools imi spune ca lateralele trebuie sa aiba 28.6 cm pe 50 cm.
Totusi are ceva daca cer de 28 cm sau de 29?

[Email] [Yahoo!]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Bun,sticla am comandato maine imi vine si o lipesc.Pana aici toate bune si frumoase,azi am "dezgropat" fostul filtru si dupa cum ma asteptam e plin de praf si in una dintre ele mi se pare(nu sunt sigur) ca este chiar panza de painjen(cu toate ca nu imi pot da seama cum ar fi putut sa intre paianjenul acolo).
Ma rog,aveti mai jos o galerie cu pozele facute "vinovatului" si intrebarea mea ar fi: Cum il curat?Doar cu apa?
Vreau sa mentionez ca filtrul este ciclat(adica l-am folosit in fostul acvariu pe care l-am ciclat).Dar asta inseamna ca acvariul va fi cicalt aproape instant?Sau fiindca il voi spala se vor pierde acele bacterii?

http://imgur.com/a/bt6dp#0

Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2013 18:36:10

[Email] [Yahoo!]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Il cureti fiecare cutiuta in parte, cu apa, dupa care o sa-l folosesti. Daca filtrul a fost afara nu mai e ciclat ) adica trebuie sa il bagi in noul acvariu dupa care sa urmaresti parametrii apei pana cand acvariul este ciclat

LE: Nu-mi dau seama ce ai intr-o cutiuta, cea cu alb, esti perlon ?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2013 20:55:07

WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Nu stiu sigur ce e in acea cutiuta insa daca vrei il spal si o sa iti dau dupa poze,acuma e doar mult praf in ele...

Oricum acvariul il voi face plantat,deci nu ma intereseaza sa bag pestii din prima,pot sa astept cat e nevoie

P.S: Daca tot suntem aici,ce pesti ar fi ok sa bag,ma gandeam la niste neoni si niste cory...

[Email] [Yahoo!]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca e perlon eu te-as sfatui sa il scoti si sa bagi tot ceramica sau ce ai in celalat.
Pesti in functie de preferinte
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Okay,sticla mi-a venit si am trecut la treaba.Dupa ce mainile mi-au fost pline de silicon si am murdarit putin sticla a iesit ceva,zic eu,destul de bun
Acum intrebarea mea este : Cum pot sas sterg acel silicon care a ramas pe sticla de la mainile mele?

image

image

YDarius wrote:Daca e perlon eu te-as sfatui sa il scoti si sa bagi tot ceramica sau ce ai in celalat.

Nu stiu cum pot sa il schimb deoarece acea cutiutia nu poate fi deschisa,are doar cateva "gratii" pe unde trece apa.As putea decat sa il scot...

This message was edited 1 time. Last update was at 19/04/2013 08:54:27

[Email] [Yahoo!]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Ok,deci am avut niste probleme,mai precis am incercat sa il umplu in baie si nu era locul nivelat si colturile din spate au crapat.Aseara le-am lipit cu silicon pe dinafara dar fara succes fiindca de dimineata cand am incercat sa il duc afara a curs...Acum le-am lipit si pe interior si astept sa vad ce o sa iasa.

[Email] [Yahoo!]
Andpop
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, pare destul de urata partea cu colturile. Desi nu suna bine, cred ca ar trebui inlocuita acea partea crapata. Asa cum ma gandesc, o fisura odata creata se poate largi oricand, iar acvariul acum este gol. Daca are si apa in el, va fi exercitata o presiune mai mare. Ideea este sa faci asta bine, nu repede. Chiar daca nu pare grav sau nu sunt fisuri sub colturi (la baza acvariului), eu in cazul tau nu as risca. As reincepe de la 0.

Un al 2-lea argument care ma face sa merg pe aceasta idee e acela ca ai spus ca ti-a curs. Undeva e o problema. Daca curge mult si din mai multe parti (se poate observa, il stergi si vezi de unde curge), voi spune iar ca e bine sa reiei de la 0.

Pentru a evita aceste evenimente in viitor, pune un material care sa "niveleze" baza acvariului, altfel poate crapa baza. Eu folosesc acele covorase de baie antiderapante (nu stiu daca poarta un nume anume). Ele aplatizeaza baza acvariului si trebuie sa ai ceva sub acvariu, nu poti sa-l lasi pe mobila pur si simplu (chiar si gol).

Nu te descuraja si continua pana cand vei ajunge la rezultatul dorit. Pana la urma, asta e ideea Succes!

http://www.youtube.com/channel/UCC5k3cGRBrdtKk475MWMDHA

http://www.flickr.com/photos/97357370@N05/
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Nu,el curgea fiindca eu aseara cand l-am lipit l-am lipit doar pe exterior,iar fisura in sine era putin si in interior,oricum acum nu pare sa mai curga.Mai astept pana mai pe seara si dupa mai fac un test.Daca curge si acum il refac.Ideea e ca el sa fisurat in colturi fiindca la mine baia e cumva in V si fiindca acvariul nu a avut sub el cum sa se sprijine greutatea s-a lasat pe colturi si au cedat.Oricum pe la al doilea colt nu curge,doar pe la unu

[Email] [Yahoo!]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Uitati cateva poze cu colturile problematice si cu acvariul plin cu apa:

image
image
image

[Email] [Yahoo!]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer nu mi se pare bine lipit, si nici prea estetic, eu te-as sfatui sa il refaci ca sa nu ai probleme dupa, sau sa lasi pe cineva experimentat sa se ocupe de asta..
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Oricum acele parti sunt spatele acvariul si oricum acolo va veni substratul,partea din fata este curatata de silicon
Si oricum,daca s-ar intampla sa curga,el va fi pe suportul lui si nu va avea electronice in jurul lui,asa ca nu prea ar avea ce pagube sa faca.Totusi daca il voi vedea ca va curge,voi scoate toata apa din el si voi face altul,dar de data asta voi lasa pe cineva experimentat

[Email] [Yahoo!]
WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Okay,deci am adus acvariul in casa,am pus substratul,apa,filtrul si radacina.Doar ca am o singura problema.Apa are o culoare destul de ciudata...Mai exact puteti vedea in poza de mai jos.Si deasemenea radacina sta la suprafata.Am puso de aseara si tot nu s-a scufundat.Am scos acea cutiuta din filtru(cea care ma intreba colegul YDarius daca este perlon)insa pana acum nu e nici o schimbare.
Eu cred ca este din cauza faptului ca atunci cand am pus apa o mica parte s-a imprastiat peste tot prin apa si acum s-a ridicat la suprafata apei...
image

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: