De temperatura nu stiam. De neoanele albastre am citit de curand ca pot favoriza cresterea algelor - aparent, exista unii care vor alge in acvariu Sigur, atat timp cat nu e plantat.
Din pacate se lasa si un covor de alge pe nisip. O le iau la urmatorul schimb de apa..
Foarte frumos acvariul cat si pestii! E bine ca nu trag de plante (ai mei au avut obiceiul de a manca din ele inca de mici). Verdele merge foarte bine cu lemnele acelea.
Ce le dai de mancare?
Atunci pietrele vor fi prietenele tale in acest caz, daca va fi cu africani, sugerez si sa scoti lemnul intr-un final.
Gasesti multe exemple de acvarii cu specific african pe forum.
Dupa ce te-ai ales cu acel fundal (care arata foarte frumos dupa parerea mea), cred ca ar trebui sa te limitezi pe pietre de aceeasi culoare (si eventual forma) ca cele din fundal.
Dupa mine, odata cu alegere acelui fundal, incepi sa te incadrezi intr-un anumit tipar. Pietrele albe nu sunt rele, dar le vad in contrast cu fundalul.
Altfel, sugerez sa te axezi si pe lemne (cel din poza arata interesant chiar) daca nu ai pietre de culoare mai neagra.
Un pic asa, fundalul tau imi aduce aminte de cel din postul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26168.page#p259669 (vezi post #13).
Asa e, filtrul recomandat de tine e foarte eficient. Trage bine si la un acvariu de aceste dimeniuni actioneaza si ca mini pompa de valuri, strangand sau macar acumuland mizeria intr-un loc (cam singura mizerie cu care am avut probleme era cea lasata de un pleco care se pare ca manca foarte bine.. ).
Puii aia mici sunt extrem de interesanti (sincer de cand cu H. Lifalili - tot pui - nu am mai avut acest sentiment). Cand am aprins de dimineata lumina, nu era nimci. Dupa 5 min incepusera sa iasa si sa se zbenguie prin acvariu.
Nu stiu daca sa mai iau un filtru extern suplimentar pe viitor. Momentan am un JBL e901 in functiune de prin noiembrie 2014. Cred ca ar fi timpul sa mai spal materialul filtrant, corect?
Am vazut, imi plac foarte mult. Sunt mici dar animeaza foarte mult acvariul de cand au venit. S-au aclimatizat de azi dimineata, si au iesit si pe langa Aulonocara.
Nu ma asteptam sa fie deja atat de interesati de ascunzatori. Se baga peste tot. Am vazut mai putin asta la americani.
Sper sa manance si algele, vad ca incet incet imi cresc algele (brune). Sper sa le faca cu ochiul.
Am vazut site-ul si din ce mi-ai zis, pare a fi o oferta buna cea la vrac.
JBL Novo Malawi le-am luat, dar momentan, nu e prea populara in acvariu, Aulonocara fiind mai putin interesati de tot ce e pe baza de alge.
NLS am vazut ca e apreciata pe forum, dar nu prea am vazut in magazine (eventual, doar de comandat de pe net).
Privind a 2-a specie, cred ca ramane un card de Acei Msuli.
Dupa cateva teste de apa au iesit urmatoarele rezultate:
- NH4 0.05 ppm
- NO2 sub 0.05 ppm
Dupa alte cercetari, ma indrept usor spre concluzia ca nu ar fi bine sa tin Auloncocara cu Otopharynx, existand risc de hibrizare.
Ma gandesc sa iau o specie erbivora, care ar putea rezolva o eventuala problema a algelor - Pseudotropheus Acei Msuli sau Labidochromis Caeruleus. Fiind si specii mai pasnice, nu cred ca vor fi conflicte in acvariu.
Cred ca Acei ar fi mai potriviti datorita culorii. Cam cate femele imi recomandati minim? Le fel si la Aulonocara, sa mai iau una?
Va las si un film facut ieri cu acvariul. Decor simplu, pietre luate de pe transfagarasan, care fiind putine si mici pentru malawi dupa parerea mea, am compensat cu 2 ghivece ceramice care mai ridica un pic nivelul rocilor si le ofera si 2 locuri in plus de retragere. Am incercat de data asta sa fac astfel incat sa para mai naturala asezarea pietrelor. Astept comentariile voastre - piatra din mijloc parca deranjeaza un pic la vedere?
EDIT: ce mancare suplimentara obisnuiti sa le mai dati africanilor? Vad ca exista retete diverse, dar nici nu ii vad pe aulonocara foarte mancaciosi (nu ca americanii cel putin).
Scriu dupa o oarecare absenta generata de lipsa de timp, revin cu un nou proiect, unul legat de africani, ceea ce e cu totul nou pentru mine.
Este primul meu acvariu cu specific Malawi si voi avea nevoie de ajutor de la cei mai experimentati. Am scos deja lemnele de cand era populat cu severumi si am pus pietrele la apa. Inca lucrez la decorul final; nu sunt foarte multumit de cel actual si caut si cateva roci tip xilopetra (am vazut acvarii superbe cu astfel de pietre).
Nefiind potrivit pentru grupuri mai mari, am stabilit ca 2 specii vor reprezenta limita maxima.
Am ales deja 3 Aulonocara Baenschi Benga (1M+2F), pe care ii am deja de o saptamana.
Voiam sa va cer parerea legata de a 2-a specie. Am vazut ca cu mbuna nu ar trebui sa ii asociez, dar inteleg ca Acei Msuli sunt pasnici.
Din speciile recomandate ar face parte Haplochromis (dar cresc cam mari pentru ce am eu), Copadichromis borleyi si Otopharynx lithobates.
Ma gandeam la Otopharynx lithobates.
Imi pare rau ca nu am mai updatat. Cu munca si toate cele, nu am mai apucat sa dau pe aici, oricat de mult mi-ar fi placut sa mai arat pestii.
Intre timp au aparut modificari, pe care vi le arat mai jos. Desi sunt pesti superbi, am ales sa abandonez proiectul recent, fiindu-mi dor de a inmulti pesti. Severumii nu prea se intelegeau intre ei si nu parea ca o sa se imbunatateasca situatia.
Acesta este acvariul acum 4 luni:
Varianta hardscape.. Ma mancase sa iau si un green terror. Un severum il scosesem pentru ca era mereu batut de celalalt severum. Nu se placeau deloc. Altfel, green-ul si severumul ramas erau ok. Green-ul mereu facea in acvariu la ora mesei.
Le-am luat niste Echinodorus pe care nu au putut sa nu le ciupeasca pana s-au dus se si vad gaurile de pe frunze.. Severumul mare era seful in acvariu.
Pentru Koala, care facea misto de platydorasul meu:
Poza e din alt acvariu.. cat timp am avut severumii platydorasul nu a pozat deloc..
Cateva poze in plus:
[url=https://flic.kr/p/qvvSYh] [url=https://flic.kr/p/qtPRrK] [url=https://flic.kr/p/qtPRFH] [url=https://flic.kr/p/qtFdjA] [url=https://flic.kr/p/qCzMAb] [url=https://flic.kr/p/qCzMgd]
Mai am severumul mare, caruia incerc sa ii gasesc o noua casa (Marcusyon, poate te intereseaza ).
Altfel, voi incepe usor un nou proiect, iar protagonistii vor fi Aulonocara Baenschi.
Salut, alga maronie apare la noile setupuri (pe langa celelalte 2 motive - lumina slaba si nivelul de silicati), sigur asta e si cazul tau. Se duc dupa o vreme. Sa cureti partea hardcape, ia o periuta de dinti ori o perie mai mare daca vrei sa fii comod (eu la acvariul mare folosesc una mai mare). Eventual, poti lua si niste pesti care mai trag de alge. Succes!
Vand 8 corydorasi panda. Ii am de ceva timp si sunt sanatosi si mananca mereu. Pretul e de 8 RON/buc. Daca cineva ii vrea pe toti ii las la 7 RON/buc.
Vand si un exemplar de golden severum de aprox. 10 cm, la 35 RON buc.
Valabil doar pentru Bucuresti. Pentru detalii, astept PM!