[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am si eu o problema cu un oscar...Va rog ajutati.ma  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua!Am un acvariu 100litri cu 2 oscari pereche, masculul de 7cm si femela de 5cm.
Pestii par ok...le.am oferit toate conditiile ddar cand pun mancare in acvariu...(fulgi tetramin) masculul reactioneaza cum trebuie,adica se repede la mancare si o mananca imd dar femela ...trece mancarea pe langa ea si ea nu mananca.Dupa ce se aseaza mancarea in nisip...am vazut ca incepe sa manance si sa scuipe nisip.
Este normal?
Am aici un filmulet cu pestii.(Scuzati dar nu am avut cu ce filma...si de aceea se vede asa prost)).)

Astept parerile voastre,
Multumesc !!

edited by koala: Ti-am editat linkul, ca sa putem vedea clipul.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2013 09:55:07

[Email] [Yahoo!]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Baldoros

1. Acvariul e mult prea mic pentru doi Oscari . Daca mai "tragi" de el sa-l faci de vreo 300 ar fi mai potrivit.
2. De unde stii care e mascul si care e femela??? Ai fi printre primii care isi dau seama la varsta asta ( a pestilor ma refer).
3. Probabil ca dai prea des sau prea multa mancare de nu se reped Oscarii sa manance.
4. Mancatul de pe jos si sciupatul nisiului sunt chestiuni normale la ciclide. Pe termen lung ar fi de preferat peleti care nu se scufunda asa usor mai ales daca sunt asa haplea.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- La marimea aceea nu poti sa spui "mascul" si "femela".
- Pestele ala mai mic este stresat (probabil), de aceea mananca de pe nisip si nu se ridica la mancare... daca te uiti la el, o sa vezi ca e decolorat (semn de stress).
- Neonii vor sfarsi prin a fi mancati.
- E prea mic acvariul, in perspectiva cresterii astronotusilor in el... acum e in regula, da' in 3-4 luni o sa ai probleme.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Andpop
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut! Frumosi oscari. Mi se pare oarecum normal ca ciclidele sa nu se omoare dupa hrana uscata (plus ca sunt de parere ca fiecare peste are personalitatea lui - fiecare cu preferintele lui in materie de mancare). O mananca, dar oricand va prefera ceva mai interesant, precum larvele rosii (ciclidele mele africane si scalarii cand vad larve rosii e sarbatoare). Nu am avut niciodata oscari, am citit despre ei destul, dar oricum "problema asta" nu e una specifica speciei.

Sfatul meu este sa diversifici hrana. Eu le dau ciclidelor 2 tipuri de hrana uscata (fulgi tetramin si granule rosii tetramin). Le plac, dar le dau si daphnie congelata sau larve rosii congelate din cand in cand. Oscarii mananca si inima de vita (mai bine sa iti explice acest lucru cineva care chiar a crescut specia, ca sa nu debitez eu minuni pe aici).

Pentru hrana care cade pe jos, vad ca ai un hoplosternum acolo. El o va manca in timp, dar oricum nu este recomandat sa dai prea multa. Daca ai timp, hraneste-i pe fiecare dintre oscari in parte. Cand vin sus, da-le un pic sa vezi cum reactioneaza. Sfatul asta nu tine de stiinta, dar eu asa mai fac cand ii hranesc pe ai mei si imi place mai mult decat sa arunc mancarea in apa si sa plec. Altfel, am vazut ca ai si niste neoni.. Combinatia e cam ciudata, oscarii pana la urma vor incepe sa ii vaneze.

Mult succes!

http://www.youtube.com/channel/UCC5k3cGRBrdtKk475MWMDHA

http://www.flickr.com/photos/97357370@N05/
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Iote aici un articol interesant as zice eu, ca unii e modesti ...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140.page
E biblia Oscarilor

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2013 10:05:50

[WWW]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc!!!...daca ai citi ai vedea cum iti dai seama care e mascul si care e femela.
Acvariul este foarte bun zic eu ...normal ca o sa il schimb dar deocamdata 5luni ca pe asta il tin.
Le.am mai dat si inima de vita...iar neonii nu au avut porbleme dar seara...cand am stins lumina au fost mancati.(
Mai astept pareri
[Email] [Yahoo!]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Stimate dle Baldoros parerea mea e ca esti si fudul in primul rand.

Iti bati joc de toti pestii pe care ii ai si nu inveti nimic din greselile tale. In plus iti bati joc si de cei care te ajuta cu un sfat doua

Se poate vedea usor aici ca am dreptate:
http://www.acvariu.ro/forum/recentTopics/showTopicsByUser/9313.page

Prima data ti-ai batut joc de 8 pesti intr-un borcan de 6 litri, dar hai sa zicem ca nu ai stiut, si erai doritor sa inveti din greselile tale ceea ce ar fi fost excelent ca pana la urma asta e ideea forumului.

Intre timp ai mai zis tu ceva de un acvariu de 25 de l pe care l-ai vandut pana la urma.

Apoi ti-ai luat acvariul de 100 de l in care toata lumea ti-a spus sa nu iti iei Oscari ca e prea mic. Tu ce-ai facut ti-ai luat Oscari Neoni si ce ai mai gasit prin casa smilie . De ciclare nu te mai intreb ca probabil ai din aia fast forward.

Din punctul meu de vedere nu esti un crescator de pesti esti un abuzator. Ai impresia ca ii pui in acvariu si le dai "fulgi" si ei traiesc fericiti pana la adanci batraneti.

Nimeni nu e perfect si toti mai facem greseli, dar tu, culmea, desi ceri ajutorul aici, te doare-n c.. de toate sfaturile Ti-am spus citeste "Biblia Oscarilor " sa vezi ce si cum. Cred ca nici nu ai deschis link-ul respectiv daca ne explici asa ca mesteru' lu peste cum e cu sexul la Oscari. Aici ai fi avut ocazia sa beneficiezi de experienta si munca de ani de zile a unor acvaristi adevarati.

Esti un caz pierdut.

Pacat de pesti
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Te stresezi degeaba... n-ai vazut ca omul ne-a trimis sa "mai citim"?

Fraza asta e epica, de-a dreptu': ...iar neonii nu au avut probleme, dar seara...cand am stins lumina, au fost mancati...

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2013 09:43:04

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

hahah, am crezut ca nu am citit bine )
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Dan intr.adevar mi.au spus sa nu pun oscari in acv de 100 dar nu am spus ca o sa ii chinui acolo cat o sa traiasca.Am luat de inceput.Cand o sa creasca o sa schimb acvariul...dar mai e!
Si app. ati avut dreptate , oscarul colorat era stresat pt ca avea cv la stomac.De aceea nu manca etc...Dar acum e bine si se comporta ca un oscar normal!
Si Dan nu vr sa fiu rautacios dar nu mai spune daca nu stii...Acel acvariu de 25l l.am tinut 1 saptamana apoi l.am dat unui prieten si toti acei pesti sunt intr.un acvariu 350l.
Sunt incepator in acvaristica si vreau sa invat!Primul meu acvariu a fost un acvariu de 5 l cu 1 betta pe care l-am luat acum 3luni apoi cel de 6 ,unul de 15 ,altul de 25 si acum il am pe cel de 100...
[Email] [Yahoo!]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Si am citit nu mai sh pe ce site ca am cautat m. multe ca masculul este patat in zona operculelor ...acum nush daca e adevarat ...de aceea am spus sa mai citeasca).
Si cand l.am luat de la petshop au spus ca cel alb este masculul
[Email] [Yahoo!]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Am citit si biblia oscarilor ( Imi pare rau de samson )
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: