Situatia nu s-a imbunatatit cu severumul apatic. Vad ca e un pic mai activ, dar tot sta in coltul lui cea mai mare parte din timp. E si mai slabut decat ceilalti 2, desi mananca.
Are ceva sub aripioarele abdominale. As avea nevoie de un diagnostic. Nu stiu daca este vorba de Saprolegnia. Arata ca o pielita moarta si decolorata.
Pestii au fost hraniti pana acum cu tetra discus si foarte rar cu larve rosii congelate. Schimbul de apa il fac cam de 2 ori pe saptamani (schimburi de 20l - 30l).
Acesta este filmul. E facut acum. Le-am dat de mancare. A mancat si el dar se vede (poate si in film) ca ceilalti 2 sunt mai grasi. Se misca dar prefera sa stea acolo.
Unul dintre severumi imi da semne de ingrijorare. E mai sperios un pic, sta mai mult retras si sta pe o parte. Mananca, ceea e bine, dar vine ultimul la masa. Nu are urme de bataie, mai ales ca era cel mai vivace si mai colorat. Voi atasa niste poze diseara.
mi-e greu sa renunt la el, e vedeta acvariului! Cand il vede prietena mea, se stramba si ii spune "creatura". Acum, el nu sta decat sa pozeze sexy in stanga acvariului ( o sa pun o poza) si nu se misca.
Din pacate, pozitiile lui demne de filmul Titanic (draw me like one of your French fish ) nu ajuta la curatenie.
Deci, deci ce propuneri sunt pentru un peste "mai de casa"?
Puii de ramirezi nu au tinut E oricum o realizare pentru o pereche la inceput sa nu le manance decat in a3-a zi.
Acum, pe lemne se depun niste alge. Nu e nimic suparator si e oricum tinut sub control - nu se extinde pe geam. Am pus deja o echipa de cativa pomaceea la treaba si deja se vede diferenta.
Are rost sau mai bine sa intreb asa: la ce am, un mic mancator de alge ar mai merge sau sa ma limitez la pomaceea?
Eventual, daca scap de platydorasul de 10 cm, s-ar face loc? In afara de ancistrus, ce peste de fund se mai potriveste? Un pleco ar fi prea mare.
Nu voi pune perechea cu severumii. Sunt "din filme diferite". Oricum, ma bucur ca desi i-am luat relativ de curand, s-au acomodat destul de repede. Nu ma asteptam le depunere atat de repede si n uma asteptam sa gasesc icrele a doua zi. Le lasasem deschisa lampa pe moonlight in ideea ca poate poate.. inca sta langa ele. Macar e un exercitiu bun pentru ei. Le aeriste si ieri i-a si facut val la propriu unui melc. L-a mutat un pic.
Nu ii deranjez. Desi nu sunt parinti buni mereu, am vazut cazuri de succes. Sper sa fie si al meu la fel.
Da, tubifexul presupune anumite riscuri Daca esti interesat de hrana vie, mai sunt colegi care se ocupa de culturi - sigur, daca totul este ok acasa (imi amintesc cu nostalgie bucuria mamei cand il vedea pe tatal meu cu tubifexul in punga).
Multumesc frumos, Anca. Sa-ti traiasca si tie pestisorii si sa te bucuri de ei (si pui, multi pui!).
Mai nou se pare ca in celalalt acvariu perechea de ramirezi au depus. Sunt mirat ca inca mai sta masculul dupa ele si nu le-a mancat. Nu am sperante mari, dar e impresionant sa vad ca nu le-au mancat imediat dupa ce le-au depus (cum mi s-a intamplat la alta pereche). E prima lor depunere.
Spiritul latino al pestilor sud-americani (ce o fi si la aia thailandezi...).
Da, nu stiu ce sa zic de pofta lor de "nutret". O sa le iau niste mazare cu prima ocazie si poate si ceva plante mai usoare.
Sincer, la cat mananca, ma mir ca mai au chef si de plante. Nu fac decat sa manance
Clar sunt diferente intre astia mici si cei ai dvs. De ai dvs. spuneati ca sunt mai timizi...ai mei stiu ca de fiecare cand trec prin hol se mai scot de o portie, asa ca ies glont. Le merge, ca sunt simpatici. Au si inceput sa manance din mana
Astept sa-mi intre la apa buturuga mare si mai vedem!
Da...eu clar nu am fost fericit cand m-am trezit a 2-a zi cu gauri in frunze. Inteleg ca s-ar cam lua de orice planta. Ma gandeam sa le iau niste moss, desi cand ma documentam despre ei am vazut ca trag de moss ca de spaghete.
Ce reteta ar fi pentru mazare? Facem o pasta, o congelam?
Dupa o perioada de absenta pe acest post, revin cu noutati privind acvariul cu severumii.
Pentru ca nu mai aratasem cum arata acvariul de ceva timp, las o poza ca sa va faceti o idee despre cum arata inainte:
severum - fundal albastru;
- plante anubias;
- decor asezat aiurea.
De azi el arata asa:
- (nu cred ca reusesc sa pun filmul)
- am scos plantele Anubias si orice alta planta in afara celor plutitoare (in primul rand erau plante africane si apoi, luasem special un Echinodorus Rosea care a fost imediat vazut drept salata de catre Severumi - l-am scos in a2-a zi si l-am pus sa se linisteasca cu niste Ramirezi). Deci..nu ma vad punand alte plante pentru moment;
- fundalul negru a fost pus astazi, cred ca se potriveste mai bine;
- am lasat doar lemne ca decor si sper sa arate un pic mai bine. Am cumparat cam de o luna o bucata mare de lemn de magroove si tot de atunci o tin in apa pana ce pridne un pic de greutate - pluteste ca o barca..).
Momentan le-am facut 2 "caverne".
In ultima saptamana am avut o problema cu algele brune (am citit un pic pe forum si cred ca este vorba de diatomee). Inteleg ca o lumina mai puternica (eu am 2 tuburi T5: Solar ultra Natur 9000K 25W si Solar ultra Tropic 4000K 35W), schimburi de apa (fac schimburi de 15-20l de 2 ori pe saptamana) si eliminarea nivelului de Silicat (vad ca se rezolva cu JBL Silicatex) m-ar ajuta sa scap de algele brune. Le sterg cu buretele dupa care schimb apa. Inteleg ca e o problema cu care se confrunta cei care au acvariul pus in functie mai recent? Sper sa fie cazul..
Pe langa cei Severumi Gold mai sunt 8 corydorasi panda si un platydoras costatus. Din cei 3 vor ramane 2 odata ce mai cresc si (sper) se creeaza o pereche.
Sper sa fie mai placut ochiului fata de ce era inainte.
PS: as dori, daca se poate, sa schimbam titlul postului in "Acvariu Gold Severum". Multumesc!
by koala: Am reparat linkul youtube si am sa modific titlul topicului...
Ar fi bine intr-adevar sa o fierbi, mai ales ca nu pare foarte mare.
Ai pus lemnul intr-un vas cu apa sa vezi daca se scufunda sau pluteste? Eu am luat 2 lemne din magazin si erau netratate (era lemn de mangrove). Nu intrase deloc apa in ele.
Daca se scufunda e suficient sa fierbi lemnul o data, max. de 2 ori.
Nu o lasa acolo. Scoate-o si pune-o undeva unde sa isi poate reveni, asta daca isi mai revine. Statul pe o parte nu a fost semn bun in cazul meu, cand Hemichromisul mascul si-a batut partenera.
Succes!