[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Message
nu sunt prea multi, dar eu as scapa de SAE, pt ca se fac prea mari si sunt agitati. as scapa si de CAE, aia sunt chiar agresivi, nu numai agitati, si nici nu mananca alge, spre deosebire de SAE
este o hidra, adica un animalut, o celenterata, nu o alga.
din cate stiu eu, nu se prea cunosc cauzele pt care apar si nici cum se pot eradica (cupru, electrocutare etc).
la o invazie serioasa se pare ca pot omori creveti sau pesti foarte mici (pui)

daca ai doar cateva, nu-ti bate capul cu ele.
pare a fi o boala numita "hole in the head" sau "Head (and lateral line) erosion"

poti citi pe google

cauzele ei sunt neclare (totusi se pare ca cel mai mult au de-a face cu calitatea apei) si pronosticul este cam prost

am avut si eu un episod recent in acvariu, suspectez ca a fost o intoxicatie chimica, de la ceva din apa, si am pierdut 3 din 4 ramirezi
daca inteleg eu bine si este vorba despre un acvariu Juwel Rekord 60 de 54 de litri (nu de 60) atunci trebuie sa stii ca filtrul din dotare face fata la majoritatea situatiilor si este bine sa fie lasat in pace. acum nu stiu cati pesti si ce pesti ai, dar in principiu ar trebui sa fie suficient daca acvariul nu este suprapopulat.

Se imbiba cu murdarie doar primul ,hai sa zic, burete de sus

din afirmatia asta eu inteleg ca esti nemultumit ca se imbiba cu murdarie doar primul burete (care este de fapt vata de perlon) si ai dori sa se imbibe cu murdarie totii buretii.

este gresit sa gandesti asa. este foarte bine ca se murdareste doar buretele de sus, rolul lui este exact acela de a opri impuritatile grosiere si a nu da voie celorlalti bureti sa se colmateze, ceea ce ar duce la scaderea vitezei curentului de apa prin ei si i-ar impiedica sa-si faca bine treaba lor, care este aceea de filtrare bilogica.

iti recomand sa citesti macar manualul acvariului, daca nu vrei sa citesti articolele de pe acest forum.
si ai putea sa te gandesti la urmatorul lucru: oare de ce filtrul respectiv are 4 bureti diferiti, cand ar putea sa aiba doar o singura bucata de burete?
raspunsul este acela ca fiecare burete din cei 4 are rolul lui bine definit in filtrarea mecanica si biologica a acvariului.
evident, trebuie sa intelegi intai ce este aia filtrare bilogica, deci spor la citit.
exista o data estimativa pentru cand va fi din nou disponibil Aquasoil Amazonia II?
merci
voiam sa zic niste masculi de gupi dar mi-am dat seama ca probabil n-ar rezista la ph-ul de acolo
nu cantitatea de CO2 este influentata de alti factori, ci PH-ul si KH-ul.
de ex tu ai un ph de 6.7 la un kh de 4 si conform tabelului ai CO2 destul.
dar daca ph-ul ti-a scazut din alte cauze decat CO2 (de ex nu folosesti CO2 deloc, dar folosesti turba) atunci tabelul nu e bun de nimic.
sau poti sa ai un KH diferit de ce masori tu din cauza altor saruri decat calciu.

acest tabel se bazeaza pe o relatie matematica intre kh, ph si co2 care functioneaza doar daca singurul lucru care influenteaza ph-ul este co2-ul si daca kh-ul este citit corect. cum astea 2 lucruri nu se intampla niciodata intr-un acvariu, tabelul de mai sus nu e bun de mai nimic in practica.

in practica bagi co2 in acvariu pana perleaza plantele, apoi te uiti la pesti si daca ei sunt ok atunci ala e nivelul optim de co2. bine, asta cu conditia sa ai un kh de 3-4, altfel poti induce socuri de ph, e mai complicat.
nu cred ca in instructiuni la aquabasis scrie ca poti sa-l lasi neacoperit.

orice substrat fertilizant trebuie acoperit cu substrat de acvariu (de preferinta necalcaros). o data ca asa n-o sa poti planta in el, o sa se tulbure tot timpul si in plus o sa elibereze cantitati f mari de nutrienti in apa, ceea ce va duce urgent la alge.
dupa cum arata, poate fi o ciuperca sau columnaris. daca eritromicina nu a functionat, inseamna ca nu e columnaris (bacteriana) sau e o infectie bacteriana foarte rezistenta, caz in care tot n-ai ce rezolva.

deci eu zic sa incerci sa tratezi pt ciuperci - JBL Fungol

ektol-ul ala cred ca e un fel de dezinfectant, destul de slabut. albastrul de metil ar fi trebuit sa mearga, din cate stiu eu este bun pt ciuperci, dar depinde cum l-ai aplicat. poate o aplicare cutanata, direct pe peste?
cred totusi ca cel mai safe pt pesti e Fungol.

pe jbl onlinehospital la fungus se recomanda Fungol. vezi ca este acolo o poza cu un peste care are ceva ce seamana mult cu pozele tale.
alea se numesc aripioare ventrale, vezi in linkul de mai jos.
http://www.fishlore.com/FishAnatomy.htm

deci tot aripioare sunt. am si eu scalari si la ai mei aceste aripioare sunt chiar mai lungi decat tot restul corpului. nu deranjeaza cu nimic, nici pe mine nici pe ei. nu stiu cum e posibil sa se adune mizerie pe ele - pune o poza.

eu zic sa lasi pestele in pace.
sa pui o poza. nu cred ca e posibil sa se adune mizerie pe un peste. mi-e teama sa nu fie o boala ceva.

aripioarele pestilor nu sunt ca la gaini, sa le poti taia. sunt ca si membrele, deci sa le tai e ca si cum ti-ai taia tie un deget. chiar daca ti-ar creste la loc, tu ai vrea sa treci prin asta?!
nu, nu este bun albastrul de metil, n-are nicio legatura. clorul dauneaza si plantelor, nu numai pestilor.
exista 2 mari moduri de a scoate clorul din apa:
- lasi apa sa stea intr-un vas cu gura larga cam 24 de ore (eu personal folosesc un powerhead pt a creste agitatia pe care-l las pana apa se face limpede, respectiv 30 de minute, dar asta o fac pe riscul meu)
- solutii speciale cum ar fi Sera Aqua Safe sau Tetra Aquatan (cauta pe gugle mai multe info); astea neutralizeaza nu doar clorul, ci si alte metale grele care sunt necesare in acvariile plantate, deci trebuie sa stii pt ce le folosesti. apa poate fi folosita imediat dupa tratament
cu placere!
si pt mine eritromicina a fost o mare descoperire.
daca e vorba de o sonda de plastic din aia la 15-20 de euro, pe mine ma tine intre 9 si 12 luni
iti dai seama ca trebuie schimbata cand incepe sa dea erori. iti dai seama ca da erori cand valoarea de ph pe care o zice ea este diferita de masuratorile facute de tine cu test colorimetric. deci trebuie sa testezi regulat ph-ul cu test dedicat. eu de exemplu testez cam o data pe luna.
iti mai poti da seama si dupa ochi, vezi cum perleaza plantele.
probabil s-a batut si a fost muscat sau a facut o ulceratie. asta inseamna ca are o problema de natura bacteriana, iar daca spui ca se vede puf, asta inseamna si ceva micoza (ciuperci)

se trateaza cu JBL Furanol (antibiotic) si JBL FUngol (pt ciuperca) sau produse similare de la alte firme. in loc de Furanol poti folosi eritromicina uz uman, 1 pastila la 20 de litri.

cred ca cel mai bine e sa izolezi pestele ca sa-l tratezi, in alt acvariu.

ai aici un link unde poate poti recunoaste ce are
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

daca dai click pe poza respectiva iti spune si cu ce se trateaza
exact aceeasi alga o am si eu de vreo 2 saptamani pe cateva plante, cred ca a aparut in perioada de 2 sapt cat am fost plecat. nu stiu ce e, deocamdata o las in pace sa vedem cum evolueaza, mai ales ca nu pare invaziva.
pare un fel de BBA mai amarata :)
salut, i-am vandut deja, sorry

se poate inchide, multumesc de gazduire
eritromicina, dupa cum ti-am scris mai sus.
vand un grup de 15-20 de microrasbora la pretul de 5 lei bucata (total intre 75 si 100 lei)

voi sti exact cati sunt cand voi goli acvariul in care stau ei acum - la ultima numaratoare mi-au iesit 17.

vreau sa-i dau pe toti unui singur cumparator din bucuresti, din pacate nu trimit in provincie. pot sa livrez pestii incepand de maine.

pestii sunt maturi, deci nu pui. sunt foarte frumos colorati si nu au fost probleme cu ei de cand i-am luat, acum aproape 1 an. ii vand pt ca vreau sa eliberez un acvariu.

rog persoanele interesate sa-mi dea pm si sa scrie si aici.

ofer bonus niste pogostemon helferi.

merci
H
alber wrote:Bine nu este nici macar pentru organismul uman. Ideal este sa te poti ocupa de un singur lucru odata, nu de sapte. Intelegi ce vreau sa spun.
Adica digestia este mult usurata, atunci cand stomacul trebuie sa lupte cu un singur soi de mancare. Iar daca vorbim si de sistemul digestiv al pestilor...


prima data cand aud ca trebuie sa dau un singur fel de mancare o data la pesti... imi pare un pic exagerata afirmatia sincer sa fiu si argumentul de mai sus nu mi se pare convingator: eu niciodata nu mananc un singur fel de mancare, nici macar la o masa darmite pe parcursul unei zile )

pestii la ei acasa mananca ce le pica, nu sta nimeni sa le aleaga doar un tip de muste. ok, astia nu-s pesti salbatici, dar nu cred ca au devenit alta specie totusi, adica in definitiv daca o luam asa nimic nu e ca in natura si ajungem la o inconsistenta logica: pe de o parte vrem sa le dam pestilor conditiile pe care le au in mediu natural (ref la caracteristicile apei) iar pe de alta parte spunem ca ar trebui sa manance un singur fel de mancare la o masa.

in mom asta eu le dau pestilor 3 feluri de fulgi, odata. daca le mai dau si chironomide, mananca 4 feluri la o masa. pana acum nu s-a plans nimeni. daca iau un tip de mancare pe care-l am eu si ma uit in el, vad fulgi de 4-5 culori diferite. imi vine greu sa cred ca fulgii aia au acelasi continut, dar sunt colorati diferit "for fun". rezulta ca producatorii insisi furnizeaza mai multe feluri de mancare intr-un singur ambalaj, deci...
 
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com