[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta meu e bolnavior  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
corneliu_braila
Unripe member

IP:

Salut prieteni.Ieri am observat ca betta meu e cam retras si putin alungat de ceilalti fratiori de-ai lui, dar nu am dat importanta prea mare.In aceasta dimineata am observat cu stupoare ca pe partea dreapta o lipsesc o parte din solzisori si are in acea zona un fel de puf alb, pe toata suprafata ranii. L-am separat de ceilalti si am observat ca i-a disparut puful acela.Acum e apatic si sta cumintel intr-un loc.
Puteti sa radeti de mine sau sa ma certati, dar va rog, dati-mi sfaturi pentru a-l putea salva.
[Thumb - beta bolnav.jpg]

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

probabil s-a batut si a fost muscat sau a facut o ulceratie. asta inseamna ca are o problema de natura bacteriana, iar daca spui ca se vede puf, asta inseamna si ceva micoza (ciuperci)

se trateaza cu JBL Furanol (antibiotic) si JBL FUngol (pt ciuperca) sau produse similare de la alte firme. in loc de Furanol poti folosi eritromicina uz uman, 1 pastila la 20 de litri.

cred ca cel mai bine e sa izolezi pestele ca sa-l tratezi, in alt acvariu.

ai aici un link unde poate poti recunoaste ce are
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

daca dai click pe poza respectiva iti spune si cu ce se trateaza

LUPmic
Senior member

IP:

" putin alungat de ceilalti fratiori de-ai lui"

Adica tii mai multi betta la un loc?
[Email] [Yahoo!]
corneliu_braila
Unripe member

IP:

adriancalotescu wrote:" putin alungat de ceilalti fratiori de-ai lui"

Adica tii mai multi betta la un loc?

Da.Am 2 femele si 2 masculi.Poate se pare ciudat dar va rog sa ma credeti ca nu exista nici cea mai mica problema intre ei cu agresivitatea.I-am cumparat pe toti 4 simultan,dintr-un acvariu cu cel putin 60 de pui de betta si am inteles ca daca sunt frati nu se ataca,lucru care s-a cam confirmat in ultimele 3 luni.Inainte de a-i cumpara m-am documentat intr-o oarecare masura despre cresterea lor si am si vazut filmulete cu acvarii doar cu betta maturi.De aici am dedus ca nu ar fi vre-o problema.Daca totusi gresesc va rog sa ma corectati si daca se poate sa ma sfatuiti in legatura cu cresterea lor pe viitor.
@Humbert: multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Betta nu se tin impreuna, nici macar mascul si femela. Doar atunci cand ii inmultesti ii pui impreuna, pana depun. Dupa se inlatura femela (se pune in alt bazin) iar masculul isi vede mai departe de cuib. Fa ce ti s a spus mai devreme, e tratamentul corect, respecta indicatiile medicamentelor si nu o sa ai problema. Betta e un peste destul de rezistent.

fost cesrobis
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Citeste despre Betta Splendens,e supranumit si pestele luptator,daca ai tai sunt maturi poti fi fericit ca ai un peste doar un pic lovit,deobicei se bat pana ce adversarul moare,asta la masculi,si la fel masculul va"bumbaci"femelele de cate ori le intalneste

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2010 10:33:20

[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite un articol cu tot ce te intereseza despre betta - Betta splendens.
corneliu_braila
Unripe member

IP:

Multumesc mult tuturor pentru sfaturi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: