[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Message
se poate inchide, multumesc de gazduire
noi reduceri

tufa nr 1 - 30 de lei
tufa nir 2 - 20 de lei
tufele nr 3 si 4 - cate 15 de lei
reduceri de preturi:

tufa nr 1 - 40 de lei
tufa nr 2 - 30 de lei
tufele nr 3 si 4 - cate 25 de lei
nu poti seta bomba decat din compozitie, asta este unul din dezavantajele bombei.
cauta pe forum reteta cu gelatina, reactia se produce mai usor.
daca acum iti face prea multe bule, inseamna ca ai pus prea multa drojdie, deci trebui sa refaci bomba sau sa ridici difuzorul mai aproape de suprafata apei, ca sa lasi timp mai putin bulelor de co2 sa se dizolve inainte sa iasa din apa.
bomba nu o poti opri pe durata noptii - alt dezavantaj al bombei.

daca se putea face cu o bomba ce se poate face cu o butelie de CO2 cu valva solenoid, bine ar fi fost. totusi o bomba facuta corect (prin incercari) poate f o solutie decenta pt a introduce co2 in acvariu.

nu te sfatuiesc sa incerci sa folosesti robineti pt a regla debitul bombei, creste mult riscul ca presiunea sa scape pe undeva si te vei trezi cu drojdia in casa.
ce temperatura aveti in acvarii? la temperaturi mai mari, oxigenul pleaca mai repede din apa. asta inseamna ca oxigenul produs de plante se dizolva si nu-l mai vedeti (perlarea cred ca are loc atunci cand in apa nu se mai poate dizolva oxigen)
asa mi s-a intamplat mie cand am pus discusi in acvariu si a trebuit sa cresc temperatura la 28 de grade.
asta ar fi o explicatie, daca plantele cresc normal. daca nu cresc, atunci inseamna ca nu e valabil ce am scris, pur si simplu nu fac fotosinteza din motive necunoscute.
bomba cu drojdie, evident

sticla de cola de 2 litri - gratis
gaura data in capac cu burgiul - gratis
furtun ordinar de aer fortat prin gaura de mai sus - infim (nu e nevoie de lipici, presiunea gazului asigura etanseitatea)
zahar si drojdie - 10 lei max
valva de sens - 5 lei ?
difuzor ceramic - 20-30 de lei

cost total - pana in 50 de ron, adica very good value for money
vand 4 tufe de Microsorum pteropus (java fern) care sunt in poza de mai jos, astfel:

tufa nr 1 - 70 de lei
tufa nir 2 - 50 de lei
tufele nr 3 si 4 - cate 40 de lei

acvariul este un juwel rekord 60, 60X30X30, ca sa va facei o idee privind dimensiunile plantelor

image

contact aici si pe pm.
ma intereseaza doar lampa, daca o vinzi separat fa-mi te rog un pret.
merci
dac astau la suprafata si nu au semne vizibile de boala, e clar lipsa de oxigen din cauza ca sunt mult prea multi pesti.
posibil sa fie si socul de acomodare, dar nu mai ai ce face acum.
deci mareste aerarea pana scazi numarul de pesti, printr-o metoda sau alta (sorry, sunt cinic dar asta e)
aditia de dioxid de carbon duce, printre altele, la formarea de acid carbonic in apa. acest acid, ca orice acid, ataca substratul calcaros si il descompune in apa si ioni de Ca, Mg etc
ma rog, nu stiu daca ce am scris este stiintific corect, dar stiu ca asta e procesul
ideea e ca substratul la acvariu trebuie sa fie neutru, mai ales daca faci aditie de CO2
verifica substratul - stropeste-l cu otet (alt acid) si daca sfaraie, e calcaros, deci raspunsul la intrebarea ta e cel pe care ti l-am scris mai sus
culmea, de candiru stiam de multisor (de pe discovery).
asta chiar ca e cea mai ciudata chestie de care am aflat in ultima vreme !!!
pe wikipedia scrie ca e vorba de un parazit care se hraneste cu sange din limba gazdei (un vampir), apoi, dupa ce limba se atrofiaza de la lipsa sangelui, isi ataseaza corpul de muschii cu care pestele isi misca limba si din acel moment pestele parazitat poate folosi parazitul pe post de limba!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Cymothoa_exigua

demn de un scenariu de film horror! mi-ar fi teama sa am asa ceva in frigider ))
procedezi conform indicatiilor de utilizare a produsului. care spun ca se pun cateva picaturi (vezi tu cate, in functie de volumul de apa) in apa. nu tre sa scoti nimic din acvariu, doar pui cateva picaturi din produs.
eu cred ca anentome helena nu se inmultesc in acvariile noastre. cauta pe net, insa eu am avut mult timp si nu s-au puit.
o alta metoda mai simpla de a scapa de melci este sa aveti in acvariu ciclide sudamericane. cred ca orice ciclida merge, adica scalari, ramirezi, din astia. eu nu am vazut niciodata niciun melc in acvariile mele cu scalari si ramirezi.
nu spun ca daca ai deja invazie vei scapa cu ciclide, dar cu siguranta ciclidele sudamericane tin melcii sub control.
evident, trebuie sa ai un acvariu care se preteaza la ciclide sud americane dpdv al calitatii apei (si cantitatii cand vine vorba de scalari).
pai pune-l exact sub suprafata apei.
in mod normal, un filtru de acest tip are un robinet la iesire cu care se ajusteaza numarul de bule. el trage aer de deasupra apei cu ajutorul unui furtun (pe care e montat si robinetul). tot ce ai de facut este sa scoti furtunul si sa ai grija ca filtrul sa nu aiba de unde trage aer.
ideea e ca filtrul nu are cum sa scoata bule daca nu este in contact cu aerul. deci scufunda filtrul suficient de mult incat sa nu aiba contact cu aerul si suficient de putin incat sa poate valuri suprafata apei (de dedesubt).
n-ar trebui sa fie complicat deloc.
renunta la bulele de aer, sunt inutile. este suficient ca filtrul sa valureasca usor suprafata apei - in felul asta vei avea toata oxigenarea de care ai nevoie.
nu mai este acel magazin, am verificat eu acum 1-2 luni.
cred (accentuez cred) ca am vazut recent oto la magazinul de la piata muncii (asa numitul dl Oprea). deci aproape de reef, dar nu la reef.
poate poti telefona sa intrebi.
salut

m-am gandit sa-mi prezint si eu acvariul si mi-am permis sa postez aici, chiar daca nu e vorba tocmai de aquascape

126 litri brut
substrat: JBL Aquabasis sub pietris luat din Hornbach
lumina: 2X24 T5 si 2X18 T8, toate Osram 865, 10 ore/zi cu pauza 2 ore
filtrare: eheim 2224
fertilizare: CO2 cu PH controller plus o gama larga de fertilizanti lichizi, dozati dupa inspiratie: PPS Pro, DIY micro, ADA Step 3 si Brighty K, Dennerle E15, V30 si Daily
parametri: temp. 28 grade, ph 6.6, altceva nu mai masor de cateva luni bune
plante: un pic de hemianthus cuba (pe duca), eleocharis acicularis, blyxa japonica, java fern, pogostemon helferi si rotala walichii
animale: 3 discusi, 2 scalari, 1 ramirez, 3 otocinclus si urmeaza 20 de neoni si 2 cory, ca ramane mancare neconsumata de la discusi si scalari (bucatelele prea mici)

asa arata in martie
image

asa arata acum
image

orice parere e binevenita.
nu stiu cum iti dai seama ca pestele e "balonat"... adica are abdomenul umflat sau cum?
daca da, probabil a mancat ce nu trebuia sa manance, respectiv hrana ne-vegetala de care ai dat celorlalti pesti
ancistrusii sunt exclusiv vegetarieni, ei nu prea pot metaboliza proteine sau hrana vie, dar daca o gasesc o mananca
si atunci devin balonati, cum zici tu, sau fac asa numita boala "bloat" care are ca rezultat faptul ca mor si se ridica dupa aia la suprafata

nu stiu in ce stadiu este pestele tau, dar poti sa te astepti la ce e mai rau. oricum, prima masura pe care eu as lua-o e sa nu mai dau de mancare la pesti vreo 2 zile, sa vad daca nu-si revine
1 pastila sau 1 pastila si jumatate de eritromicina la volumul ala de 40 de litri te scapa de cianobacterie in cateva zile.
pune pastila si asteapta sa vezi ce se intampla, cand vezi ca alga a disparut sau si-a schimbat culoarea esti pe drumul cel bun.
dupa 2-3 zile fa un schimb de apa ca sa elimini alga moarta si eventual pune din nou eritromicina daca mai este cazul.

eritromicina nu decicleaza acvariul si nu are efecte negative asupra pestilor, melcilor, crevetilor sau plantelor. asta o spun din experienta proprie, cred ca am facut cel putin 5 tratatamente cu eritromicina in ultimele 6 luni. au mai incercat si altii, poti cauta chiar aici pe forum.

insa: daca acvariul este foarte afectat de cianobacterie, odata ce aceasta incepe sa moara evident ca va afecta negativ calitatea apei, deci o crestere de amoniac/ nitriti este posibila in prima faza. de asta e bine sa se faca un schimb de apa la 2-3 zile, dupa se vede ca alga a inceput sa moara.
 
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com