[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme scalari !  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare ! Am si eu o problema legata de scalarul meu. Au inceput sa-i creasca foarte mari acele "cozi" ! Nu stiu daca e de bine sau e de rau.Cineva mi-a spus ca daca i le scurtez nu pateste nimic.Partea cea mai proasta este ca se aduna foarte multa mizerie pe ele.Ce pot sa fac ?

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2010 16:59:57

image
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sa pui o poza. nu cred ca e posibil sa se adune mizerie pe un peste. mi-e teama sa nu fie o boala ceva.

aripioarele pestilor nu sunt ca la gaini, sa le poti taia. sunt ca si membrele, deci sa le tai e ca si cum ti-ai taia tie un deget. chiar daca ti-ar creste la loc, tu ai vrea sa treci prin asta?!

Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu ma refer la aripiaore.Banuiesc ca ai vazut cum arata un scalar.Are doua "cozi" care atarna dupa el acele cozi sunt foarte lungi si uneori se murdaresc dupa cum spuneam.

image
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

alea se numesc aripioare ventrale, vezi in linkul de mai jos.
http://www.fishlore.com/FishAnatomy.htm

deci tot aripioare sunt. am si eu scalari si la ai mei aceste aripioare sunt chiar mai lungi decat tot restul corpului. nu deranjeaza cu nimic, nici pe mine nici pe ei. nu stiu cum e posibil sa se adune mizerie pe ele - pune o poza.

eu zic sa lasi pestele in pace.

Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Am revenit cu o poza

http://img63.imageshack.us/img63/7448/scalar1.jpg

image
[WWW]
clonitza
Member

IP:

Eu mi-as face grija mai mare din cauza "coralului" sa nu i le scurteze el.
Lasa pestele in pace!!
[Email]
Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Coralul este destul de mic.Nu cred ca il deranjeaza cu ceva.O sa las pestele in pace.Totusi sper sa fie normal.

image
[WWW]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

In loc sa mutilezi scalarul, ai putea sa te gandesti la un acvariu mai mare pentru el. Eventual poti sa mai pui langa el, doi rechini fara coada si inotatoare.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Beos wrote:Coralul este destul de mic.Nu cred ca il deranjeaza cu ceva.O sa las pestele in pace.Totusi sper sa fie normal.

Coralul ala deranjeaza tot acolo. Inclusiv scalarul si cine stie ce pesti vrei tu sa mai pui.
In primul rand, are colturi si muchii ascutite, in care pestele se poate rani. Deci nu conteaza marimea sau daca scalarul este deranjat sau nu, deoarece poate crea probleme.
In al doi-lea rand, iti va creste Ph-ul apei, deoarece este o aglomerare calcaroasa, care in permanenta va elibeara Ca in apa. Deci deranjeaza.
In al trei-lea rand, acolo unde traiesc scalarii nu vei gasi corali. Niciodata. Deci deranjeaza. De data asta ochiului. Ca si scoica, melcul marin si castelul prezent acolo.
Ti s-a mai spus de Ciclul azotului. Ia seama, ca nu-i de joaca.
Ideea este ca trebuie sa incerci sa creezi in acvariul tau o imagine cat mai apropiata de natura. Noi asta incercam sa facem, cu toate ca nu reusim intotdeauna, dar macar incercam.
Scotoceste putin pe la Aquascaping, pe la Ciclidae, acolo vei vedea cam ce inseamna acvaristica.
Si nu uita sa citesti articolele de pe site.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

ca un mare admirator de scalari te felicit pt ce ai acolo si sper ca in cel mai scurt timp ca ii faci un acvariu mai mare (preferabil peste 150L cu o inaltime peste 40cm)! Ai un scalar marble veil. poza nu e clara dar daca botul/fruntea e portocalie atunci e varianta koi (combinatie veil marble koi).
Veil = voalat.
Deci e normal asa ba chiar ar fi si mai frumos daca ar creste si mai mare voalul ! Daca crezi ca nu poti sa il tii decat sa il ciungaresti mai bine il donezi unui cunoscator sau il vinzi/schimbi intr-un pet shop pe altceva.
Nu sunt in pielea ta dar un acvariu maricel cu scalari veil ar fi superb.
Bafta ! Sa ne auzim cu bine! (treaba cu scoica... poti sa o muti intr-un colt daca crezi ca poate incurca)
Sfaturile lui alber sunt excelent punctate.
Cred ca ti-ar place ceva in genul (aga-aquascaping-contest-winner):
image

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2010 00:05:44

Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Coralul ala deranjeaza tot acolo. Inclusiv scalarul si cine stie ce pesti vrei tu sa mai pui.
In primul rand, are colturi si muchii ascutite, in care pestele se poate rani. Deci nu conteaza marimea sau daca scalarul este deranjat sau nu, deoarece poate crea probleme.
In al doi-lea rand, iti va creste Ph-ul apei, deoarece este o aglomerare calcaroasa, care in permanenta va elibeara Ca in apa. Deci deranjeaza.......

Am scos coralul si castelul.Le cumparasem de la pets shop si vanzatoarea mi-a spus ca acel coral este special pentru scalari.Am acvariul de o luna de zile asa ca nu sunt un cunoscator.Am sa tin cont de marimea acvariului si in cel mai scurt timp il voi schimba.Multumesc pentru sfaturi !

image
[WWW]
Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

ca un mare admirator de scalari te felicit pt ce ai acolo si sper ca in cel mai scurt timp ca ii faci un acvariu mai mare (preferabil peste 150L cu o inaltime peste 40cm)! Ai un scalar marble veil. poza nu e clara dar daca botul/fruntea e portocalie atunci e varianta koi (combinatie veil marble koi).
Veil = voalat. ......

Si mie imi plac foarte mult scalarii dar cum ziceam putin mai sus,nu sunt un cunoscator.Am nevoie de putin timp pentru a ma informa in totalitate despre aceasta specie si despre acvaristica in general.

image
[WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: