[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Daca te axezi pe plante, tine minte trei cuvinte: fertilizare, lumina ..... CO2
Bine ai venit.
Este mai mult decat laudabil faptul ca mai intai ti-ai tocit coatele pe langa tastatura, apoi ai trecut la treaba.
Si mai e ceva. Imi place de mor ideea ca ai renuntat la plantele de plastic si ai trecut la naturale, cu fertilizare si CO2.
Curate acvariile, imi place cum se vad
Salutare si bine ai venit
ciprian01 wrote:Am crescut si reprodus in ultimii 19 ani destule specii de pesti. Acum 6 ani am inceput sa cresc si sa reproduc discusi

Frumoasa carte de vizita
Heteranthera zosterifolia vreo 4-6 fire
Limnophilla aromatica vreo 6 fire
alber wrote:sa curete si ceva alge, atunci un SAE, un crevete, o Neritina, cam astia ar fi indicati. Ma rog, Oto si ce-o mai fi.

Asta am scris un post mai sus.
Desigur, atunci cand am facut enumerarea, nu m-am referit la faptul ca trebuie cate o bucata din fiecare (chiar daca am scris un d'ala, un d'ala si un d'ala), ci doar la specie. Numarul il alegi in functie de cerintele si conditiile acvariului tau, in concordanta cu specia aleasa sau dorita.
g.g wrote:
... momentan fertilizarea se compune din step 3 ,e15 si pg7 (am renuntat la jbl)...

Io imi iau jucariile si plec. Nu mai scriu in topicul asta neam. Gata, m-am suparat
Arata fain. Dar n-ar fi fost mai bun un alt fundal? Deschis la culoare, nu negru.
Si inca ceva. Testerul ala permanent este cam verde inchis dupa umila mea parere Da, stiu, Amano da putin CO2 plantelor, dar totusi
MAi vroiam sa stiu ceva, vezi? Ce ai pe fundal? Iarba ma refer.
Pai nu prea conteaza distanta dintre tub si luciul apei. Important este ca tubul sau suportii sa nu ajunga in apa.
Dar daca foloseai suporti prinsi pe capac, fara a folosi o lampa completa, nu "ieseai mai bine"? Adica tubul nu ar fi fost mai sus? Io cred ca da
pc.ciprian wrote:pam pam, ca un update, mi-am luat scalari am gasit de care cautam de mult , si anume "modelu" asta

Sa intelegem ca un update ca ai pus cruce crevetilor? Ma rog, parca se merita pentru scalarul ala. E frumos foc. Trai-ti-ar pam pam
Pai inseamna ca e una din doua.
Ph-ul care parca a fost si mai mic la inceput (sau visez?) sau fertilizarea. Sau amandoua?
Deja cred ca ma repet
Dupa umila mea parere, Ph-ul ar fi prea mic pentru "gustul"crevetilor. Nu stiu, este ceva legat de refacerea exoscheletului.
Si mai umbla prin targ vorba ca nu sunt amatori de fertilizare excesiva.
Nu cred ca NO2-ul ala ti-a omorat 300 de creveti in 2 saptamani. Astia au disparut treptat. Cred.
Cam asta am avut de spus
Hai mosule cu vestea cea mare. Ti-i nasesc io daca vrei
Alex.B wrote:E vorba de Brighty K, il folosesc ocazional doar cand nu am timp sa ma duc sa iau apa minerala

Norocu tau ca nu e Faraonu' prin zona. Cred ca te paste un...ban
Nu are nimic.
Dar cu ce te incurca melcii? Lasa-i acolo ca nu fac rau
Marfa pozele. Fa intr-un fel si incearca sa tragi o poza la tufa de Hetherantera. Dar se vada tufa, mare si frumoasa. Si apoi, fa ceva primplanuri cu floarea. Dar nu asa aproape de luciul apei. Un pic mai jos.
Perlare d'asta n-am nici cand schimb apa. Care-i secretul?
Ai schimbat si tu apa sau ai scapat butelia de CO2 in acvariu?
Da, stiu, o sa zici ceva de ADA

Indiferent cat este de mica sau nu, partea frumoasa si delicata care face ca viata fiecaruia dintre noi sa fie calda si minunata, nu poate fi trecuta cu vederea. Asa ca...

alber wrote:Nu-mi mai pot lua ochii de la el

Am spus "el" Cred ca toata lumea a sesizat circumstanta atenuanta
Cred ca "thoracatum". Dar cred ca se referea la Hoplo
Bine ai venit si din partea mea.
Ia forumul la puricat, citeste, citeste apoi intreaba.
Dolly wrote:Si Ghidul incepatorului iti este de folos. Iar pina acvariul tau nu e stabilizat, nu mai cumpara alti pesti.

Si incepe sa faci schimburi zilnice de apa. Cam 10% din volumul acvariului. Cu apa statuta minim 24 de ore si adusa la aceeasi temperatura cu cea din acvariu.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: