Message |
|
gunner wrote:Apa o schimb odata pe saptamana (acum ceva mai des)
Cum schimbi apa? Toata, partial, cat anume? O "aduci" la aceeasi temperatura cu cea din acvariu? La filtru "umbli"?
gunner wrote:in apa nu pun decat sare neiodata
De ce? Si cata? Nu mai pune, pana nu sti exact de ce sufera pestii tai.
gunner wrote:masculii erau ceva mai "palizi" , si-au pierdut apetitul , au inceput sa-si piarda culoarea , inotau din ce in ce mai rar
Asta nu seamana a gris. Trebuia cautata in alta parte cauza apatiei lor. Poate in primele mele intrabari
gunner wrote:asa ca am decis sa ridic temperatura pentru a le creste imunitatea . 28*C am tinut 2 zile , am observat ca nu venise nici o imbunatatire in comportamentul lor , ba din contra acum nu mai inotau deloc , am crezut ca e temperatura prea mare , si am decis sa o dau inapoi la 25
Ridicarea temperaturii atunci cand nu este cazul, poate duce la agravarea bolii
Ridicarea/scaderea brusca a temperaturii (intentionat sau la schimburile de apa) produce soc termic la pesti, care se lasa cu gris
|
 |
|
Ia vezi mos acum. Am trimis si pe celelalte doua adrese
|
 |
|
Bine ai venit
Ciclide, ai? Stai sa vezi cand te-or mirosi baietii 
|
 |
|
xeroxclona wrote:am uitat sa precizez ca trebuie sa pui si sare 4 lingurite la una de oua
Si temperatura, lumina ?
|
 |
|
Search
Sau iei din Obor gata eclozati
|
 |
|
sece4u20 wrote:oameni buni. eu vreau sa zic ce am aflat de cand tot cresc pesti si citesc ceva site-uri de acvaristica.
marimile pestilor legate de litrajul apei, daca pot sa spuna asa, se refera la cantitatea de apa necesara unui peste de anumita specie si marime pentru a se putea dezvolta cat mai armonios si elegant cu putinta.
deci daca doi carasi au nevoie de aproximativ 110-120 litri apa, asta nu inseamna ca intr-un acvariu de 60 de litri acestia nu vor creste si nu se vor dezvolta. numai ca aici vor aparea inconveniente de genul : nu mai cresc, sunt slab dezvoltati din punct de vedere anatomic etc.
sper ca nu am lezat opinia cuiva si nici nu vreau sa fac asta. daca sa intamplat imi cer scuze.
Opinia o lezezi, daca este alta decat a ta  . Dar asta nu este o problema. D'aia nu suntem cu totiil a fel
Problema apare atunci cand opinia (nu neaparat a ta, nu ma intelege gresit) provoaca suferinta.
Oare o fi bine sa nu mai cresti, sa fii subdezvoltat, plin de paduchi, bube si alte cele, din cauza lipsei spatiului, aerului curat si a conditiilor civilizate de trai?
Io nu cred. De ce vrem o hrana mai buna, o casuta la curte si iesiri saptamanale din citadele? Numa' asa de amoru artei?
Haideti sa fim putin mai umani si sa reconsideram pozitia vietatilor pe care le privim ca fiind inferioare noua.
|
 |
|
|
 |
|
As pastra doar Paracheirodon innesi, Danio reiro si viviparii, adica Xiphophorus helleri si Molly baloon Tetrta de rio habar n-am ce sunt si nici leoparzii nu cred ca imi spun mare lucru.
Acuma: de ce i-as scoate pe restul: Cresc mari, sunt agresivi cu alti pesti, nu se vor descurca prea bine in acvariu ala.
As sta si cu ochii pe vivipari, cu toate ca nu cred ca vor ajunge sa se inmulteasca, tu neavand prea multe plante in care puii sa se ascunda.
|
 |
|
GDan wrote: Asta e, asa l-am primit, asa ramine.
Inseamna ca daca iti voi spune ca le trebuie (carasilor) o cat mai mica temperatura a apei , 23-24 de grade, va fi degeaba.
Tot degeaba va fi si daca iti voi spune ca au nevoie de un volum mult mai mare de filtrare, facand multa mizerie.
Tot degeaba este si ideea preconceputa ca un caras are nevoie de vreo 50 de litri de apa.
Degeaba am scris cele de mai sus, deoarece tu ai spus ca traiesc asa bine mersi de un an de zile.
Probabil ca daca iti voi spune ca asa l-ai primit, dar crede-ma nu asa va ramane, tot degeaba va fi.
Atunci cred ca degeaba te-ai inscris pe forumul asta, pentru ca degeaba primesti niste sfaturi, ca nu le vei pune in aplicare.
P.S. Pestii incompatibili pot fi vanduti/donati
|
 |
|
sece4u20 wrote:stiu ca sunt mici dar au si putere bolile tantarilor.
Pai si daca tantarul pe care l-au mancat ar fi fost deja bolnav, ce importanta mai are daca ouale sunt sau nu infestate? Sau ai cumva impresia ca boala oualor de tantar nu este transmisibila la tantar?
|
 |
|
Salutare si bine ai venit
N-o sa-ti placa, dar asta e. Scoate carasii de acolo, ca..."sunt din alt film"
Cerinte total diferite fata de ceilalti pesti. Temperatura, volum de apa.....
Si scalarii sunt mari pentru bazunul ala.
|
 |
|
Daca iese ceva din ouale alea, adica larve de tantar, se vor ocupa pestii de ele.
Larvele de tantar sunt o hrana preferata de pesti, le gasesti in magazinele specializate la blister, congelate.
Sau ti le poti procura singur, lasand vara afara cateva recipiente cu apa, in care tantarii vor "depune". Apoi culegi larvele si le administrezi pestilor. Grija mare sa nu te napadeasca si pe tine
|
 |
|
Nu, bagi cupa cu gratar in burete.
Asa va avea eficacitate mai mare.
Atunci cand il vei scoate pentru caratire, poti folosi o punga, ca sa nu imprastii toata mizeria in acvariu. Intai pui punga pe el, apoi opresti filtrul, ca sa nu-ti traga vreun crevete sau altceva, si scoti buretele cu tot cu gratar. Io asa fac, nu stiu daca este cea mai buna metoda, dar.....
|
 |
|
g.g wrote:Ce faci Mos'? Tu vezi cu ce viteza lucreaza colegii nostri? Vor fi gata toate materialele inaintea sitului 
Nu cred ca are atata curaj. Sau are?
Am terminat http://www.aquajournal.net/na/basics/basics_03.html
Trec la http://www.aquajournal.net/na/basics/basics_04.html
Mooooooooos!!!!!!!!!
Unde esti, ne-ai parasit?
|
 |
|
Nu iti scapa nimic. Il cureti cand se colmateaza. De exemplu la schimbul de apa. La fel am si eu, fac schimb de apa de 2 ori pe saptamana, de 2 ori pe saptamana spal si buretele.
|
 |
|
Cam asta ar fi, dar la petsopurile mici vai gasi alb
Il pui pe admisia filtrului si il speli saptamanal
|
 |
|
Stii ceva despre Ciclul Azotului?
Si inca ceva. Cat timp a durat mutarea? S-ar putea sa fi intrerupt ciclul azotului, sau mai direct, sa fi deciclat acvariul.
Daca este asa, schimburi de apa de 10-15% pe zi, pana la revenirea la normal. Teste ai?
|
 |
|
Bine te-ai "reaprins"
Apuca-te de treaba si povesteste-ne ce si cum
|
 |
|
Sa reconstituim putin treaba.
Faraonu' ti-a mai scris o data pe prima pagina a topicului tau, atunci cand lucrurile erau mai mult decat grave.
Acum a intervenit iar, desigur a simtit el ceva.
Ai indreptat lucrurile, ba chiar cred ca i-ai intrecut asteptarile
De acu incolo sa te vad
Felicitari si din partea mea pentru modul in care a evoluat acvariul
P.S. M-as mai gandi putin la numarul pestilor.
|
 |
|
L-am terminat pe cel din postul anterior.
Ma apuc de http://www.aquajournal.net/na/basics/basics_03.html. Cred ca maine este gata
Mosuleeeeeee. Vezi ca te fura banda
|
 |
|