[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau acvariu fara probleme !!!!!!!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Mereu am cate-o problema in acvariu.... Acum, apa miroase urat si este de o culoare maronie !!! A fost schimbata total acum 3 saptamani si inca 20% din ea saptamana trecuta. Am pietris si o planta din plastic, filtru intern eheim pe care il curat cam la 5 zile. Cum as putea pastra acvariul curat ? cum pot curata excrementele din pietris ? Folosesc un furtun simplu pe care-l bag in gura.. M-am saturat sa se murdareasca apa tot timpul si mai bag si o groaza de bani in toate substantele de la teatra ptr apa(aquasafe, cristal water, easy balance). ma mai bate gandul sa fac un acvariu ca la carte candva.... cu substrat, pietris si multe plante..si un sistem care sa curete el apa !! Cum mi-as putea indeplini visul ?
Acvariul meu este de 60L. Am mai citit cate ceva pe forum si am observat ca multi se sperie de suprapolularea acvariului... eu am 2 scalari un caras (celalalt mi-a murit, i-am cumparat alt prieten si a murit si el.. am ramas cu "prietenul") 2 moly mici negri, 2 ancistrusi, 3 zebre urate, 8 guppy si 2 melci mici la 1 leu.. oare sunt prea multi ?
Imi pare rau, am foarte multe intrebari si incep sa ma obsedeze pestii si mediul in care traiesc ei.
Am uitat...mai am un xipho violent care si-a omorat sotzia si l-am bagat la carcera intr-un borcan langa acvariu.. n-am cui sa-l dau.
Va rog sa ma ajutati !!!!!

jolie
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scalarii si carasul nu au ce cauta acolo!
Scalarii cresc mult prea mari pt acvariul tau,iar carasul face multa mizerie!
aca apa mirosea urat ,trebuia sa cureti substratul; asa ca hai sa o luam de la capat:
1.spala pietrisul cu apa rece,pietrs care ar trebui sa fie de o granulatie 1-3mm si intr- o grosime de substrat de 5-8cm la acvariul tau(ai putea sa pui sub patul de pietrissubstrat fertilizant,JBL de exemplu,de ce sa nu ai si cateva plante naturale?)
2.va trebui sa ai rabdare sa se incheie ciclul azotului,aproximativ o luna(timp in care e posibil sa-ti mai moara vreun pestisor )
3.schimburile de apa:25%saptamanal,la acvariul plantat si tot 25%la 3-4zile acvariul neplantantat,apa lasata 2 zile in recipiente deschise
4.spalarea filtrului:o data la 2 saptamani,recuperezi la schimbul de apa,apa intr-un bol in care clatesti un pic materialul filtrant al filtrului,usor am spus fara sa-l storci,e f.important!
5.hranirea pestilor,daca sunt adulti de doua ori pe zi ,hrana presarata usor,cat sa poata fi mancata in timpul scufundarii in apa ,si mai ales trebuie sa fie putina,de aceea trebuie sa urmresti interesul crescut/scazut al pestilor pt hrana si sa dai atat cat e necesar
6.e recomandat plantarea catorva plante naturale,chiar si din cele nepretentioase
Daca urmezi pas cu pas ce am scris mai sus vei avea un acvariu sanatos,dar va trebui sa renunti la scalari si mai ales la caras,sunt destui pestisori frumosi care sa se preteze cu ceilalti cat si cu gusturile tale!
[Email]
cardone
Junior member

IP:

Narcis ti-a dat un sfat foarte bun si la obiect, vreau sa mai adaug inca unul: la popularea acvariului trebuie sa respecti urmatorul principiu 1 cm de peste la 1 litru de apa, bafta
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cardone wrote:Narcis ti-a dat un sfat foarte bun si la obiect, vreau sa mai adaug inca unul: la popularea acvariului trebuie sa respecti urmatorul principiu 1 cm de peste la 1 litru de apa, bafta

Un pic mai excact, poti sa-ti faci calculele citind aici
De asemenea, obligatorii sunt: Ghidul incepatorului si Ciclul azotului Articole foarte bune, care iti vor arata pasii corecti pentru o acvaristica sanatoasa

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pt completarile la obiect si pe tine Jolie te asteptam cu pesti frumosi si sanatosi!
[Email]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

VA MUTLUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR !
am tras cu furtunul 3 sferturi din pietris, odaca cu acesta si 3 sferturi din apa maro. acum apa este cat de cat curata. Momentan decat atat pot face. carasul presupun ca-l voi lasa la un petshop astazi.. sper sa-i fie bine. pe scalari ii iubesc foarte mult si o sa-i mai tin o perioada poate va fi bine, nu stiu ce sa zic.
Eu nu am substrat ! Am decat pietris. Acesta e rosu si are granulele mici 1-3mm. Nu e bine ca e rosu, nu ?

jolie
cardone
Junior member

IP:

Nu te supara dar toti ne iubim animele de companie :-) , daca iti iubesti atat de tare scalarii, acvaristii stiu dece, ofera-le o casa mai mare. Sincer, îi chinui si se vor imbolnavi iar cu timpul se poate intampla chiar cee ce nu dorim , sa mooaraaa . Pentru a aspira mai usor excrementele foloseste un aspirator de substrat image asta e cel mai simplu si cel mai ieftin.
hulk2738
Member

IP:

aspirator inseamna un tub simplu.
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu sunt probleme de culoare la pietris,cata vreme tie iti place,importanta este granulatia,la tine e ok,si grosimea stratului !si inca ceva important:incearca dupa curatenie sa nu mai misti pietrisul acela ,e important sa-i gasesti o pozitie si gata,vei putea citi despre asta in linkurile recomandate de colegul alber
[Email]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc !!
am citit acele articole (imi pare rau ca nu le-am citit inainte de a-mi cumpara pestisori). Cat de mare ar trebui sa am acvariul ptr acesti doi scalari ?

jolie
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Minim 100l daca ii tii doar pe ei.Daca tii si alti pesti......mai mare,in functie de cati alti pesti si cat de mari se fac si ei.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Mizeria aia lichida in care tii pestii se numeste acvariu neciclat. Lucru posibil si accidental, de la un schimb masiv de apa concomitent cu o curatire temeinica si neinspirata a materialelor filtrante, tratament cu bactericide ... Poti accelera startarea acvariului cu substante ce stimuleaza (insamanteaza sa spunem) dezvoltarea bacteriilor denitrificatoare. Nu dau nume pentru ca se poate considera reclama, dar se recunosc usor la pet shop. In lipsa lor, incheierea ciclului poate dura usor 6 saptamani, si asta in cazul in care nu mai faci vreo greseala in acest interval. Bazinul e mititel si se da usor peste cap. Deocamdata lasa Easy Balance si alte asemenea in pace, ramai la conditioneri (si nu mai ai nevoie de pastrat apa prin bidoane), lasa in pace filtrul macar 2 saptamani, chiar daca se umple de o mazga maronie. Daca te grabesti, foloseste ce spuneam mai sus pentru ciclare.
Plantele de plastic se pot folosi cu succes la reproducerea unor specii, eu folosesc ca suport la scalari. Ca decor sunt nule, plus ca in timp strica apa.
Pietrisul ala rosu (tot substrat se cheama) e bun pentru ikebana, sau bordura la alee. Nu are legatura cu mediul acvatic.
Scalarii poti sa-i tii o perioada si in acvariul tau, daca-s pui (presupun). Pe masura ce cresc, este foarte posibil sa se ia la paruiala daca sunt 2 masculi. O conditie esentiala la aceasta specie este inaltimea bazinului, majoritatea crescatorilor recomanda un minim de 40 cm coloana utila. Cvariul insa eu il vad mai degraba cu cateva specii de caracide pitice, pasnice. O mica radacina plus cateva plante inspirate pot face o incantare a ochiului, fara stresul la care te-ai supus singur pana acum.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dragosdiscus,sperii fata! Cu timpul se va mai uita prin galeriile foto si cine stie cu ce aquascape ne va da cu tifla! :jumpers:
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Jolie wrote:ma mai bate gandul sa fac un acvariu ca la carte candva.... cu substrat, pietris si multe plante..si un sistem care sa curete el apa !! Cum mi-as putea indeplini visul ?

Ti-ai putea indeplini visu' procedind asa:

1. Renunti la toti pestii.
2. Renunti la nisipu' rosu.
3. Nu mai cumperi nimic fara sa ne intrebi .
4. Tragi puternic aer in piept si iei hotarirea ca vrei "un acvariu ca la carte candva.... cu substrat, pietris si multe plante" .
5. Alegi citeva specii de plante care-ti plac.
6. Alegi niste specii de pesti mici care-ti plac. Noi le aprobam sau nu .
7. Alegem impreuna diverse chestii necesare acvariului.
8. Dupa ce-am stabilit ce nevoi are acvariu' te-apuci de achizitionat.

Jolie wrote:Am uitat...mai am un xipho violent care si-a omorat sotzia si l-am bagat la carcera intr-un borcan langa acvariu.. n-am cui sa-l dau.

Nu-i vina lui, saracu' a luat-o razna din cauza acvariului mic si suprapopulat. Io zic sa-l donezi cuiva, daca nu-l vrea nimeni du-l la magazin.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult !! Da, cred ca asa este cel mai bine, sa dau toti pestisorii. Am observat acum ca o zebra mai alerga un guppy, iar scalarul mare pe cel mic. Scalarii i-am cumparat de la un petshop autorizat in luna Mai. Aveau aceeasi dimensiune insa nu inteleg de ce unu' a crescut mai mare decat celalalt. La fel s-a intamplat si cu ancistusii pe care-i am de vreo luna. unu' a crescut inaintea celuilalt. Am observat ca scalarul meu mare il ciupeste cateodata pe fratele lui....
Acum ma uit cu tristete spre acvariu, stiu ca acolo sunt niste vieti chinuite. Pestisorii am cui sa-i dau, inafara de scalari pe care nu-i voi lasa la un petshop sa fie revanduti unui alt maniac care sa nu stie nimic despre pesti. Ii vrea vreun membru al site-ului ?
Regret ca m-am atasat de ei inainte de a stii ce nevoi au. Dupa cateva saptamani de la aboptarea lor, unul din scalari a intrat intre filtru si suportul ce sustine filtrul. Cand l-am sos de acolo era paralizat, nu misca decat din aripioarele laterale si respira, fiind dus cum vrea jetul filtrului. 2 zile a stat intr-un colt ferit al acvariului si incerca incet incet sa dea din restul corpului, iar fratele lui era in permanenta langa acesta, fara hrana amandoi. S-a facut bine insa una din aripioare este injumatatita. Acum ca a mai crescut, nu se observa. Acesta "ranit" este cel care a ramas mai micut decat fratele sau. Sunt singurii pesti din acvariul meu cu care "comunic". Restul nu ma baga in seama.

jolie
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

(cat despre xipho, l-am dus de mult la petshop)

jolie
LUPmic
Senior member

IP:

Jolie wrote:. Aveau aceeasi dimensiune insa nu inteleg de ce unu' a crescut mai mare decat celalalt. Dupa cateva saptamani de la aboptarea lor, unul din scalari a intrat intre filtru si suportul ce sustine filtrul. Cand l-am sos de acolo era paralizat, nu misca decat din aripioarele laterale si respira, fiind dus cum vrea jetul filtrului. 2 zile a stat intr-un colt ferit al acvariului si incerca incet incet sa dea din restul corpului, iar fratele lui era in permanenta langa acesta, fara hrana amandoi. S-a facut bine insa una din aripioare este injumatatita. Acum ca a mai crescut, nu se observa. Acesta "ranit" este cel care a ramas mai micut decat fratele sau. Sunt singurii pesti din acvariul meu cu care "comunic". Restul nu ma baga in seama.

Pai ti-ai raspuns singur. Unul a suferit o trauma si a ramas mai mic.
[Email] [Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

pai si sanitarii ?

Cu acel caras nu am ajuns in ziua in care am postat mesajul la petshop, iar in urmatoarea zi am plecat din oras pentru 3 zile. Ieri cand m-am intors, am vazut ca acesta a facut gris. L-am separat intr-un bidon de 5 litri pentru a-l trata, dupa vindecare urmand sa-l duc la petshop. Cum il tratez ? am citit ceva de verde de malachit sau albastru de metil...dar cat pun ?
Problema care ma ingrijoreaza este.. de ce a facut carasul ciuperca ? La restul pestisorilor n-am observat nimic rau. Mi-e frica acum sa n-am apa contaminata.
Numai probleme fac.

jolie
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ridici temperatura la 30-30,5C in acvariu timp de 3 zile,schimburi de apa,speli filtrul,dar tratezi tot acvariul,asta daca intradevar ai gris
[Email]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

carasul are ca o caciulita din vata pe ceafa.
dar daca ridic apa la peste 30 grate nu vor murii guppy ?
verde de malahit nu pun ?

jolie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: