[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Cred ca vorbesti despre Dennerle Crystal Quartz Gravel.
z76bgd wrote:
In primul rand filtrarea pare insuficienta, asa ca am decis sa iau un Eheim 2211 + Eheim substrat pro (221 lei + 71 lei la abc-zoo). Credeti ca as gasi ceva mai bun ca raport calitate/pret?

Ce nu-mi place mie la filtrul asta este ca are volum de filtrare doar de 1L. La filtre cu cat e mai mare volumul de filtrare cu atat mai bine.

z76bgd wrote:
Am vazut opinii conform carora, odata cu adaugarea de mai mult material biologic, bacteriile o sa reduca prea mult nitritii, fapt care ar afecta plantele, si ar fi nevoie de un fertilizant macro eventual. Este asta un aspect la care trebuie sa ma gandesc?

Asta e o prostie. Plantele nu consuma nitriti, ci nitrati. Iar filtrele din contra, te ajuta sa transformi amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati (prin coloniile de bacterii care se formeaza pe mediile de filtrare).
Pe de alta parte fertilizantii ajuta intotdeauna sa mentii plantele in cele mai bune conditii. Doar ca nu au legatura fertilizantii cu introducerea unui filtru.

z76bgd wrote:
Lumina este si ea destul de slaba, un T8 de 15W. Am urmarit ceva topicuri de DIY si pot spune ca nu am priceperea sa fac modificari sa adaug mai multe tuburi T8 sau sa folosesc doua T5. Varianta la care ma gandeam este sa cumpar o lampa LED de la Diversa, de 13W, care se lipeste de capac(am vazut exemplu aici - https://www.youtube.com/watch?v=dLKToUk0izg). Pare destul de puternica, 1350 lumeni, fata de T8 care are ~900. Plus ca lumina este directionata, fata de 360 de grade ale neonului, asa ca ma astept sa fie o imbunatatire considerabila. In caz ca si asa este slaba lumina, o sa le folosesc pe ambele in acelas timp (sper sa nu fie cazul, mai ales ca am plante easy).
https://abc-zoo.ro/16064-sistem-de-iluminat-acvariu-led-expert-13w.html
A folosit cineva lampa asta, aveti vreo parere despre ea?

Mai exista varianta sa iei un reflector pentru neon. Se adauga pe neon si reflecta lumina care se duce spre capacul acvariului. Vezi ca reflectoarele sunt pe tipul de neon (T5/T8) si pe lungimea neonului.

z76bgd wrote:
De asemenea, ati comandat produse de la abc-zoo? Cum vi se par? Ca preturi, pot sa spun ca la cele 3 produse, in total, as iesi cu 100 de lei mai ieftin decat de la alte magazine.

Da, am comandat de cateva ori de la abc-zoo. Sunt foarte ok, si au preturi bune.
As zice ca zebra aia e lovita. Am avut la un moment dat cateva zebre si se bateau masculii intre ei, desi se zice ca sunt pesti pasnici.
Era cate unul lovit bine de abia mai misca, statea putin mai retras pana isi revenea, apoi il gaseam pe altul lovit, pana s-au omorat intre ei. Daca il tii separat ar trebui sa-si revina.

Esti sigur ca mai vrei o femela de guppy? Deja ai pui ramasi. Vei avea in curand si mai multi. Va trebui la un moment dat sa dai din ei. Daca ajung sa se inmulteasca prea tare e posibil sa nu mai faca fata filtrul, sa nu mai poata fi transformat amoniacul in nitriti si sa ajungi la o intoxicare de amoniac si sa-ti moara toti pestii.
Ar fi mai simplu sa renunti la guppy si sa iei in schimb niste neoni sau rasbora.
Cool. Astept continuarea.
Dar cred ca-ti mai trebuie pietre.
Pietris de 2-4 mm.
Ambele substraturi nutritive sunt bune.
Nu mai ai nevoie de 7 balls.
Pai apa de la robinet la mine tot in jur de 8 are ph.
In acvariu de CRS am sistemul CO2 de la tropica. Bag o bula la 4 secunde. Ph-ul scade in jur de 7.5.
Crevetii sunt ok, se si inmultesc. N-am avut niciun deces pana acum.
Mai poti pune conuri de arin ca sa mai reduci ph-ul.
Ph-ul e undeva in jur de 6.5-6.8.
Am facut curatenie in acvariu.
Cum toate plantele sunt prinse de creanga de salcie, a fost usor sa le scot si sa le pun inapoi.
Am scos creanga cu plante, am scos o galeata de apa, pus crevetii in galeata, spalat bine de tot pietrisul.
Apoi am pus inapoi apa, pietrisul si crevetii si am completat apa.
Frate cata mizerie era in pietrisul ala desi la schimburile de apa sifonam si pietrisul pe unde puteam.
Ti-ai raspuns singur.
Incearca mai intai cu un alt termometru sa vezi ca termometrul e bun.
Daca e ok termometrul mai creste temperatura la incalzitor.
Multumesc de aprecieri.
Bag CO2 de la bomba dar nu pentru CRS.
Am un acvariu separat de 20L cu CRS. S-au cam inmultit acolo si am inceput sa fac selectie si sa mai transfer in acvariul mare pe cei care sunt mai transparenti.
Incerc sa-i pastrez in acvariul mic pe cei care au grade mai mare si albul cat mai mat.
La multi ani in 2019.

Zilele astea am avut ceva timp liber. Asa ca am reamenajat acvariul de 60L.
Am incercat sa-l fac mai luminos si sa las mai mult spatiu pentru pesti. Mie unul imi place ce a iesit.
O descriere a noului setup:
- hardscape : niste cioate de prun, cioate de mangrove, pietre culese de pe langa Cabana Piatra Arsa (nu sunt calcaroase);
- substrat : aqua basis plus + pietris negru 2-3 mm;
- plante : Cryptocoryne spec Flamingo, Ludwigia Repens Rubin, Anubias, Bucephalandra spec Wavy Leaf, Christmas Moss, Cryptocoryne Parva; vreau sa extind Ludwigia pe toata portiunea din spate si sa mai iau ceva Cryptocoryne Parva sa pun in jurul pietrelor;
- fauna: 7 Cory Paleatus , 5 neoni, 5 Rasbora Harlequin, 5 Rasbora Mosquito, vreo 10 CRS, RCS fara numar; vreau sa mai iau cativa neoni;
- filtru extern TetraEx 600 PLUS (siporax, bioballs, substrat pro) + prefiltru SunSun;

Si aici cateva poze:

image

image

image
Apa se va limpezi, dar de la lemnul ala va capata o nuanta maronie.
Dar nu e nicio problema.
In timp, prin schimburi de apa, se va face iarasi limpede.
Foarte bune sfaturile colegilor.
In plus ti-as recomanda, sa te mai joci putin cu aranjamentul in acvariu acum cat inca nu ai pesti.
Pietrele alea cred ca ar arata mai bine in picioare. Incearca diverse aranjamente si pentru buturuga.
Arata bine.
Cat de des faci schimburi de apa?
Nu inteleg care e problema.
Daca nu e fier in apa pe care o folosesti nu are cum sa fie nici in acvariu.
Sunt diverse produse prin care poti sa faci aditie de FE si alte microelemente.
Daca nu prea ai spatiu, poti sa-ti iei de exemplu un cub de 30L si pe care sa-l populezi fie cu un mascul de beta, fie cu creveti.
Delanord wrote:Va salut.
Din nou cu ceva probleme.
Sunt unele momente in care pestii pur si simplu stau pe loc in diferite locuri ale bazinului si dau din aripioare. Nu se deplaseaza deloc prin bazin. Efectiv stau pe loc. Ce vrea sa insemne asta?

Pai nu ai si tu momente cand stai pe loc?
Mai au si ei momente cand se retrag pe unde e curentul de apa mai slab si se mai relaxeaza si ei.
@Silviu: apropos, merci pentru Fissidens. Puilor de creveti le place. Intra cu totul in el, de nu se mai vad.
Silviu Man wrote:Si ti-a luat zece luni, fix zece luni ... ca sa ajungi la concluzia asta?!

Despre ce vorbesti?
In acvariu am avut doar crystal red shrimps.
Iar din astia, din intamplare, unul a iesit complet alb. Si se pare ca pe astia alb complet ii cheama 'golden bee'.
Iar albinosul are cam 2 luni.
Intre timp am aflat ca albinosul este de fapt 'golden bee'.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: