[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Nu mai ajunge curent nici macar la starter.
A intrat umezeala in cutia de la neon (unde e balastul de la neon).
Am desfacut tot. Nu prea e friendly modul cum e montat sistemul de iluminat. N-am cum sa le mai pun inapoi decat lipite/insurubate.

Asa ca profit de ocazie si o sa inlocuiesc neonul T8 cu neon T5. In 2 zile sper sa vina piesele.
Am adaugat conuri de arin. 2 bucati la 25L.
A scazut ph-ul pana la 7.
Am avut o perioada de vreo 2 luni fara sa am pui noi in acvariu. Nu stiu de ce.
Acum am iara o puzderie.
Ma bate gandul sa mai pun pe langa CRS ceva Tiger bee sau Taiwan bee, depinde ce gasesc.
Pacla aia care se formeaza la suprafata acvariului este biofilm. Posibil ca acum se formeaza mai mult ajutat de nutrientii din bilele alea pe care le-ai adaugat.
Schimburile de apa nu te ajuta ca sa scapi de biofilm, doar daca strangi cumva apa de la suprafata. Eu ca sa scap de biofilm, folosesc o galetusa de plastic (din aia pentru nisip) cu ciuciur. O bag usor in apa cat sa intre in ea apa doar prin ciuciurul ala. Si asa strang imediat tot biofilmul. Cu 2-3 galetusa am rezolvat.
Ai grjia cu biofilmul ca impiedica oxigenarea apei. Pune out-ul de la filtru orientat catre suprafata apei cat sa faca o usoara valurire. O sa ajute sa sparga si biofilmul, sa nu mai stea compact.
Nu mai adauga melci in acvariu ca nu te ajuta sa scapi de alge. Doar melcii Neritine consuma alge.
Probabil de la melcii morti ai exces de amoniac/nitriti in acvariu care poate ti-a omorat si crevetii.
Mancare pentru creveti pui maxim cate o granula pe zi de crevete.
Pai acvariul il tii la soacra-ta?
Se ocupa ea de intretinerea lui?
Eu mi-am luat un filtru de la ei.
Sunt reprezentantii unei firme din Slovacia parca.
Si din cauza asta mai au unele descrieri sau denumiri de produse in limba Slovaca, le-a scapat la tradus.
Baga-i cativa creveti din acvariul mare, sa-i dai de lucru.
Nu-ti recomand sa folosesti pamant de ghiveci pentru ca te poti trezi ca elibereaza cantitati mari de nitrati, fosfati, etc.
Si iti tulbura apa mai usor decat substraturile speciale de acvariu cand mai umbli la plante.

Eu zic ca te descurci si cu 3-4 kg de substrat. Te gandesti bine pe unde vrei sa pui plantele in acvariu si grupezi substratul fertil numai in zona aia.
Ar fi indicat de exemplu sa lasi o zona pe mijlocul acvariului neplantata, ca sa aiba pestii pe unde sa se invarta.

Pentru plantele tip covor ai nevoie de obicei de multa lumina si CO2. Uita-te bine inainte sa cumperi plante, care sunt cerintele lor.
Cauta-le si aici: https://tropica.com/en/plants/ si vezi sa fie trecute ca fiind 'easy'.
In mare arata ok.
Doar ca nu-ti recomand sa folosesti piatra de aer si furtunul de aer.
Le inlocuiesti cu furtun special de CO2 si un difuzor sau reactor de CO2.
Si-ti mai trebuie si o supapa de sens si un numarator de bule.

Eventual vezi ca mai sunt niste difuzoare 3 in 1 (include si supapa de sens si numarator).
Eu n-am curaj sa fac asemenea cadouri.
Cel mai important la un filtru e filtrarea biologica.
Dar poti sa incerci si cum zici tu.
Siporax e foarte bun.
Renunta si la burete si carbune si pune in locul lor tot un mediu de filtrare biologica (poate fi tot Siporax sau altceva ce gasesti mai usor).
Intai se pune substratul nutritiv cam 1-2 cm. Daca stii deja unde vei avea decoruri si unde plante, poti sa torni substratul nutritiv doar unde vor fi plantele.
Peste el se adauga pietrisul, cam 4-8 cm. E recomandat sa-l pui in panta, nivel mai mare in spate si mai mic in fata.

Cum adica ai un 'mic reflector'? Ori ai ori nu ai.

Poti sa scazi si mai mult temperatura, la 23-24. Vezi ce cerinte au pestii din acvariu si pune o temperatura care sa le convina tuturor.

Lasa furtunul scos, dar pune out-ul de la filtru sa cada intr-un unghi de 45 de grade cu suprafata apei, nu vertical. Vezi sa se faca un usor curent la suprafata apei.
Substratul ala Dennerle Nutribasis este bun. Il pui pe ala si un pietris de 1-2mm sau 2-4mm si e ok.
Apoi ca sa mai imbunatatesti lumina, poti sa pui un reflector la neon.
Mai cercetezi putin si pui si o bomba de CO2.
Mai fertilizezi si ceva microelemente.
Si sa vezi ce plante o sa ai.
Si neaparat scade temperatura.
Salut,
Bine ai venit pe forum.
Da, si eu am strans din greu bani prin anii 80 (copil fiind) si mi-am luat 'vibrator'. Tare scula la vremea aia.
Dar si bazaia in draci.
Fertilizezi cu ceva. Ca arata bine si plantele.
25-26 grade e ok.
Cam atat am avut si eu vara in acvariul de CRS si n-au fost probleme.
As zice ca arata bine.
Sper sa reuseasca sa traga apa pompa.
Weekendul asta am facut un tratament impotriva planariilor cu Rombendazol F. Jumatate de comprimat la vreo 20L de apa.
Am cautat No planaria, dar nu am gasit.
De abia azi am vazut mai multi viermi prin partea de sus a acvariului inerti. Maine fac un schimb de apa sa nu am o crestere de amoniac.

Problema cu CRS este ca astia nu mananca in farfuria pe care le-am pus-o in acvariu pentru hranire.
Isi iau cate o granula de mancare si pleaca aiurea si se ascund sa o manance.
Sunt unii care incearca chiar sa ia 2 granule si de obicei pe a doua o cam scapa pe drum.
Asa ca farfurioara aia degeaba o am pusa in acvariu.
E precum ma cert cu copiii mei cand mananca napolitane, biscuiti, etc prin living. Le zic sa-si ia o farfurie, stau cu ea in brate, dar firmiturile zboara numai pe langa farfurie.
Acu am vazut ca e pentru acvarii, credeam ca e industrial.
Cred ca mergea mai bine un substrat cu granulatie de 1-2 mm, dar eu zic ca e ok si asta de 2-4.
Daca vrei sa-ti creasca plantele ca lumea, si n-o sa ai doar plante stem, atunci ai nevoie si de substrat nutritiv.
Problema pe care o vad la quartz-ul ala industrial, e faptul ca nu stii daca vopseaua pe care au folosit-o pentru colorare, este sau nu toxica.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: