| Message |
|
|
Mai baga si tu o poza de ansablu sa mai vedem ce face acvariul tau. 
|
 |
|
|
|
Nu. Daca apa e valurita, se oxigeneaza suficient. Nimic altceva nu mai e nevoie. Doar daca nu cumva ai suprapopulatie, atunci e alta mancare de peste. Insa in cazul ala ai si alte probleme, nu doar "lipsa" oxigenului.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Cred ca mai bine asezi filtrul mai adanc, astfel incat sa nu treaca de suprafata apei acea teava subtire ca sa nu mai ai bule. Nu-si au utilitatea. tevi de care vorbesc eu trebuie sa aiba la magazine. Incearca de unde ti-ai luat Eheim-ul tau. Ca tot Eheim le face.
Un acvariu nu e frumos sau urat in functie de numarul de pesti. Eu cred ca pestii sunt prezenti intr-un acvariu ca decor, si ca plantele sunt principalele actrite in film. Bineinteles, asta in acvariile plantate, ca la cele malawi sau cu corali nu se pune in discutie. Dar poate asa sunt eu. Eu am un acvariu de 180 de litri brut si aveam in el 12 neoni, un SAE si cativa ramirezi. Ca sa vezi ca chiar nu sunt de acord cu suprapopularea. Pe de alta parte, imi era mai usor asa sa ma ingrijesc de el, ca si daca greseam ceva, toleranta era mai mare.
Deci suprapopularea prin definitie nu e buna. Sparge cuvantul in supra-populare, si iti dai seama ca e ceva de evitat.
|
 |
|
|
|
Cea mai buna solutie este insa sa te duci la magazin si sa cumperi un tub de plastic gata facut (parca tot Eheim le face) care are gaurele mici pe laterale (ca un fluier). Acel tub il legi de pompa printr-o bucata de furtunas, si gata, apa iese prin acele gauri laterale (care sa le indrepti usor in sus, sau orizontale, sa agite suprafata). Si crede-ma ca functioneaza, ca eu asta am. Uita-te la galeria mea si o sa vezi despre ce e vorba.
|
 |
|
|
angelfish wrote:...Ai grija sa nu exagerezi cu lumina,max 10-20 ore pe zi cu o pauza de 1 ora la pranz(eu asa fac)...
Sunt convins ca vroiai sa zici 10-12 ore, asa ca corectez eu in locul tau :-)
|
 |
|
|
|
Daca zici ca tocmai l-ai instalat, ai rabdare. Cum iti dai seama ca plantele nu mai cresc? Intr-adevar, nu ai tu cele mai bune conditii pentru crestere exploziva: lumina, co2, fertilizanti. Dar totusi, mai ai rabdare ca sa vezi daca iti cresc sau nu plantele.
Legat de "solutiile" alea, uita-le. Chiar si tu ti-ai dat seama ca nu functioneaza. E normal ca daca ai mutat plante si animale din acvariu vechi in unul nou sa ai probleme. Acvariul tau e neciclat, si asta e motivul algelor. Dar n-ai ce face decat sa astepti vre-o luna pana se cicleaza acvariul. Vezi, da mancare mai putina o vreme (2 saptamani), sa nu ai un varf prea mare de amoniac/nitriti, ca adio pesti/melci.
|
 |
|
|
viulian wrote:Gataaaaaaaaa!! Am luat pestiutiii!
6 neoni + 4 colise.
Felicitari
viulian wrote:Am dat mancare cat pentru o saptamana! (sa mai uite de stress am zis, ca saracii par lihniti - au mancat de-au spart).
 Off, off, off... nu mai zic nimic.
Stiu ca stii de ce sunt dezamagit. Ar trebui sa-ti fie rusinica :paperbag:. Pai ne-am racit gura degeaba? Vezi ca daca dai in alge si incepi sa tipi... s-ar putea sa primesti mai greu raspunsuri. Nu lua asta ca o amenintare (foarte departe de mine), doar iti atrag atentia ca sa fii mai responsabil pe viitor.
Hai, gata cu dojana. Incearca sa fii mai disciplinat. Bafta si "welcome home" pestiucilor tai! :brosu:
|
 |
|
|
Nu e rau. :-)
Da, deci si eu sunt de aceeasi parere cu Intros legat de piatra aceea alba. Trebuie sa dispara. Dar as face asa. Daca iti place una dintre acele pietre rotunde (hmm... as prefera in schimb ceva colturos... salbatic), alege una dintre ele si scoate-le si pe celelalte doua pentru ca:
- au texturi prea diferite, si nu arata bine grupate impreuna (nu e natural)
- au dimensiuni prea asemanatoare (iar nu e natural)
Ce trebuie sa ai e ori 1 ori 3 pietre (ca 5 ar fi prea multe) intr-un grup. Una mare, sau una mare si doua mai mici.
Alta treaba e ca anubiasul din centru l-as plasa usor mai inspre dreapta (cum se vede in fotografie), pentru a nu fi pozitionat chiar asa de central. Nu mult. Nu zic cati centrimentri, ca nu stiu cat de lung e acvariul tau (dar daca are un metru lungime, atunci 5-10 cm mai spre dreapta). Dupa aceea ai putea pune si acele pietre la fel un pic mai spre dreapta, sa le departezi de geamul lateral (la fel de putin ca si anubiasul).
In rest, sa stii ca arata destul de frumos.  Mai ales, daca zici ca esti noua cu acvaristica. Se vede ca ai gust estetic, insa mai trebuie sa ti-l cultivezi putin spre acvaristica. Uite, aici se face anual un concurs anual de aranjamente acvaristice (aquascaping). Poate gasesti inspiratie. Eu unul ma uit uneori si sunt captivat de cate un acvariu care il "beau" cu privirea  . Mai e si situl asta care e foarte util.
Nu-mi dau seama din fotografii, dar ce ai in fundalul acvariului? Nu stiu daca ai ceva sau nu, dar pune un autocolant de culoare neagra sau albastru-inchis, ca verdele plantelor sa ofere contrast placut.
|
 |
|
|
Bine ai venit. Fa si o poza de ansamblu al acvariului (nu doar zoom-uri pe pesti) ca sa ne facem o impresie cum e aranjat. Asta conteaza (zic eu) mai mult decat zoom-ul pe un peste, oricat de dragalas e el. Pentru ca atunci cand intri in camera (sau oriunde tii tu acvariul), ochiul surprinde intregul acvariu, si nu doar acel peste/pesti. Nu?
Abia cand vom vedea intregul acvariu putem sa iti dam sfaturi mai bune.
|
 |
|
|
Frumusel, dar dupa cum zicea si viulian, elimina simetriile, pentru ca nu arata natural.
viulian wrote:Mi se pare riguros studiat si arata putin artificial (comparativ cu ce se spune, si anume ca acvariul trebuie sa arate cat mai natural).
La prima parte a acestei fraze nu sunt de acord. As zice ca nu e "riguros studiat", ci ca i-a fost mai simplu sa aranjeze simetric. As folosi termenul "riguros studiat" tocmai la un aranjament care sa nu imi vina sa cred ca a fost facut de mana omului (conform principiilor aquascapingului) 
|
 |
|
|
Viulian, ai dreptate, asa e cu situl. Headerul ala face uneori greu de citit linkurile care au culori greu de distins fata de fundalul cu acvariul. Eu nu am vrut asa de multe schimbari, decat aceea practica legata de album. Cat despre tehnologii, pe mine nu ma intereseaza deloc asta, atata timp cat aflu informatiile de care am nevoie.
Nu neaparat ca sa iau apararea administratorilor, insa sunt mai de demult pe forum, si daca nu am inteles gresit, oamenii care se ocupa de partea tehnica a forumului o fac in timpul lor liber. Din acest motiv nu pretind tehnologiile altor forumuri. Oricum, ma bucur ca el exista, ca daca nu era, nu stiu ce ma faceam.
Revenind, doleanta mea sta inca in picioare. Vad ca nici cu rabdare galeria nu s-a schimbat  , dar ma rog... inteleg motivele.
Si da, a doua doleanta e ceea legata de search. Dar oricum, am observat ca multe situri (inclusiv ale corporatiilor multinationale) au acest "search" destul de ineficient. Asa ca din punctul asta de vedere, nu am pretentii mai mari de la acvariu.ro.
|
 |
|
|
|
Daca zici ca ai NO2 scazut, folosind nitrivec, nu esti inca pe celalalt mal. Nu te grabi cu pestii, mai asteapta o saptamana. Sincer, nu stiu ce pesti iti plac. La apa aia, eu as pune 5-6 neoni rosii ("cardinal tetra" mie astia-mi plac) si cam atat, dar no, fiecare om cu gusturile lui. Avand in vedere ca ai pH 6.4, as mai pune plante, caci se pare ca "duce". Pe langa asta, te mai ajuta sa iti mentii nutrientii sub control, si sa tii algele la locul lor. Ai putea sa incerci cu valisneria "twister" si/sau lillaeopsis mauritania, etc. Nu trebuie neaparat sa fie tocmai astea (s-ar putea ca astea sa nu fie tocmai cea mai buna alegere). Am cautat asa la repezeala plante nu prea mari, dar care au un ritm de crestere mediu-rapid.
|
 |
|
|
angelfish wrote:probabil are un sistem gen turbina care foloseste presiunea de la intrare 
La asta ma duce si pe mine capul... insa sa vedem. Daca zici ca l-ai comandat, te rog sa scrii aici cand il primesti care e treaba cu dracia asta. Si mai ales daca functioneaza 
|
 |
|
|
|
Da Ioane, stiu de "banalul" supraplin. Insa acel supraplin la care faci referinta, implica gaurirea acvariului, si dupa cum vezi, astia pretind ca nu e nevoie. Asada, nu e aceeasi treaba. Si tocmai de asta sunt curios sa inteleg ce principiu fizic folosesc pe post de "supraplin".
|
 |
|
|
Si pe mine ma intereseaza produsul... nu conteaza ca nu schimba exact 5 galoane de apa pe ora (din cauza de refuleu)... pe durata indelungata e clar ca apa se schimba. Dar as vrea sa stiu daca cineva are, ca sa-mi zica cum se asigura ca "exact" aceeasi cantitate de apa iese cata intra. Cum se asigura ei de asta? N-as vrea sa imi dea apa afara din acvariu in sufragerie! 
|
 |
|
|
Nu stiu ce incalzitor ai, insa de obicei, daca ai luminita aprinsa (de obicei rosie sau portocalie), inseamna ca in acel moment incalzitorul incalzeste. Nu te lua neaparat ca ai pus tu acolo 25 de grade. Temperatura aia e mai mult orientativa, nu e foarte exacta. Cel mai exact este un termometru.
Dupa cum ti-am mai zis in alt post, neoanele incalzesc si ele apa. Filtrul mai putin. Ca sa setezi termostatul la temperatura corecta, scoate-l din priza (daca nu cumva ai in casa 15 grade  ) si asteapta pana apa ta ajunge pe la 22-23 de grade (de obicei dimineata, ca seara dupa o zi de luminare ai mai mult: dupa cum ziceai, 28 de grade, de la neoane). Este foarte important sa astepti pana ai temperatura asta in acvariu, vei vedea mai tarziu de ce. Dupa ce a ajuns la aceasta temperatura, setezi termostatul pentru cea mai rece temperatura care poti, si apoi il bagi inapoi in priza. Cu el in priza, invarti usor reglajul temperaturii inspre +, si esti atent cand se aprinde acel led. In acel moment sti ca termostatul este setat la temperatura apei din acvariu. Acum vezi de ce era important sa ai 22-23 de grade in acvariu, pentru ca sti ca termostatul este setat la fix pe aceasta temperatura, si ca apa ta nu cade mai jos. 
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum, cainenebun_canin! 
|
 |
|
|
|
Evident, inca nu e ciclat. NO2 trebuie sa fie aproape zero (daca nu gresesc). Dar nu ti-ai luat tester si pentru amoniac? In fine, nu conteaza... ca daca nitritii o iau in jos, inseamna ca si amoniacul e scazut deja.
pH-ul nu e tare rau, dar as fi curios sa stiu cat ai la robinet. De fapt si GH, si kH si pH ar fi bine daca le-ai publica pe ambele: de la robinet, si din acvariu, ca sa ne facem o impresie cu ce se intampla la tine in acvariu.
|
 |
|
|
Asa invata lumea... 
|
 |
|
|