[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Daca faci schimburi de apa de 2 ori pe saptamana 20 la suta din apa si pestii nu se caftesc prea tare, mie nu mi se par asa multi.
Cam micut ph-ul.
Probabil s-a desfiintat acvariul de atunci, dar crevetii au murit de la valorile apei.
CRS nu rezista la ph mai mare de 7, iar caridina din sulawesi nu rezista la ph 7, daca ph-ul este mai mic de 7.5 ,mor.Un crescator ii tinea pe un forum la ph 8, care este cel mai recomandat pentru ei, inclusiv 8.5, si duritate de 8-15 GH.
Nu, 25 la suta este ok de 2 ori pe saptamana, si 1 schimb se poate de 30-40 la suta pe saptamana.
Am inaintat putin.
Filtrare hang on plin cu siporax mini,bagat apa si tetra planta min plus aqua safe, am filtrat inainte 5h prin carbune activ, am umplut acvariul crevetilor de apa moale, am pus Akadama de la Seba, multam Seba, am bagat 2 ghemotoace de cladophora aegrophila,si egeria densa, nu stiu cat de densa o sa fie ea la duritatea aia dar... ) speram nu?
Parametrii principali suna asa:
ph- 6.5;
DH - 3;
Temp - 20 grade, temp camerei;
Am obtinut chestia asta folosind apa de ploaie 50 la suta plus apa de izvor cu duritate 7 testat la laborator + testat de mine, este foarte ok apa, plus substratul akadama.
Am mai bagat in filtru bacterii ocean free.
Decor, apa find cu dh mai mare, adica 7... am bagat numai lemn ce se vede in spate.Urmeaza moss, melci, crevetii ultimii cand sunt sigur ca sunt ok.
In cealalta jumatate nu gasesc substrat negru inert nicaieri in bucuresti, daca ma puteti ajuta cu o reclama )!
Fauna in apa moale caridina cantoensis, ce grad gasesc aia bag, iar in apa dura sulawesi cum am mai spus, caridina denerli si arlechin, astia nu i-am vazut la nimeni.

georgemonda wrote:cel din prima poza nu-i mafiot?
faini ciortanii

Un fleac, ne-au descoperit )! Chiar sunt frumosi!
lukitza wrote:Faini venustusii. Mi-am dorit si eu dar nu-mi permite dimensiunea acvariului.

Daca are peste 250 litrii merge 1 singur exemplar, nu mi se pare ca au nevoie de asa exagerat spatiu,si nu mi se par a avea dimensiuni asa mari.Numai cand sunt multi au un comportament agresiv in spatii mici.
Cumpar reactiv test GH si KH in valabilitate,neexpirati, apa dulce, doar Bucuresti,indiferent daca au fost sau nu folosite, asta daca mai au in interior reactiv si pretul este direct proportional cu cantitatea interioara.
Ale mele au expirat si nu stiu ce grad de precizie mai au.
Frumos acvariul!
Dupa tratament poti baga carbune activ in filtru, o sa absoarba orice medicament.
Foarte frumos mandarinul, sa traiasca mult si bine!
Functioneaza cu sare fara iod, si ridica temperatura la 28 grade 2-3 zile, faci schimburi de 50 la suta la 2 zile pana trece, de la calitatea apei se intampla, eu cand aveam betta mereu se intampla asta in acvarii mici si fara filtrare, iar in acvariul mare de 60 nu am patit niciodata.
Da, asa este, dar pe de alta parte daca stai sa te gandesti si crevetii consuma din calciul din apa, si mai ales melcii...
Posibil ca daca are apa de schimb la dh 10 sa zicem si dansul avea substrat care scade duritatea, in timp substratul si-a pierdut eficienta si asa s-ar explica. Daca apa de schimb are duritate 8 si in acvariu este 9, atunci DA, de la evaporare . Oricum 1-2 grade, daca bagi niste pomaceea consuma mult calciu.
Pe olx vinde cineva jebo cu 150 lei, nu stiu daca trimite in tara.
Depinde si ce duritate are apa de schimb.
Extern sau hang on,dar ceva mare.
Salut!
Eu cred ca i-a afectat frigul.Odata am lasat un acvariu la 16 grade si in 5h au murit 30 de pesti gen guppy,tetrazona...
Baga-i in san, asa o sa ai apa calda ), nu este gluma! O sa le tii lejer 20 si ceva de grade ore in sir asa ). Si aclimatizeaza-i bine inainte.
Sirakura, sunt in negocieri pe aici cu cineva, sau Akadama soil de la seba, care iese mai repede de acolo iau.
Iar la sulawesi pun jbl sensibar negru, inert.
Cotracost il muta la orice ora cei de la Coralis din drumul taberei, dar trebuie sa il suni pe Alex.
Vreau si eu 5 litrii de apa de osmoza pentru niste caridine, cine se ofera?
Preferabil sa stea cat mai aproape de piata Gorjului sau militari macar.
Merci!

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: