[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Dan P wrote:Can asa ar arata daca ar fi Demasoni ;) In clip acei demasoni sunt foarte reusiti,nu toti arata asa,conteaza si varsta,luminile,etc!Eu totusi bag mana in foc pe demasoni,desi forma lungueata este cam ciudata,dar demasoni in proportie de 90 la suta!
Se poate sa ne spuneti cam prin ce zona sta fratele in Bucuresti?Vreau sa fac un calcul cu fan curier .
A,si da copy paste dupa semnul exclamarii ca vad ca nu merge direct linkul!
Da,nu am inteles eu prea bine .Dar sa stii ca eu am caeruleus si cand mananca,uneori i-a hrana in gura si zici ca are pui de aia nu am vazut bine in poza!!Eu am inteles ca altul este gusat,in fine nu stii ca romanilor trebuie sa le desenezi ?Oricum specia este importanta,femela de demasoni sau mpanga este.Eu merg pe demasoni din doua motive:mpanga are o culoare galben sters cu cat mergi mai spre coada si nu are desenul alb(conturul) aflat imediat la periferia cozii!Sory de greseala cu sexul,dar eu merg ca specie pe demasoni!Daca te uiti mai spre dreapta pe la mijlocul imginii vei vedea un demasoni decolorat(femela),este 1 la 1 cu al tau .Si inca o data scuzele mele pentru faza cu ca-i mascul,dar ti-am zis,cand se hranesc zici ca au gusa(uneori),din imagini nu iti dai seama prea bine ce fac! !https://i.ytimg.com/vi/vcoZmDkRTn8/hqdefault.jpg
Cel albastru pare un mascul tana de demasoni.
Eu sunt cu dulcicolele,dar cu aparatura buna,mie nu mi se pare deloc mult,totusi acvariul are ceva litri.Sper sa iasa de vis .Intotdeauna am apreciat asa,din umbra marinele,dar pretul ma lasa cu ochii in soare .
Standul ce dimensiuni are?Si din ce este confectionat?
Stau la casa,da .Nasol la stand,vorbesc eu cu mesterii si vad ce rezolv.Am patit-o pe pielea mea din cauza unui dulapior din asta la un acvariu de 64l.L-am pus pe stand,iar in 2 luni facuse o curbura vizibila,fundul acvariului era in mijloc cam la 0,5 cm de blatul din lemn,statea in aer.L-am mutat repede(ma mir ca nu s-a spart,acvariul era insa de firma(juwell) foarte bine construit).Sper sa nu patesc la fel si acum!O sa revin cu poze cand apar noutati,si bineinteles cu poze cu pestanii.La pestani as avea o micutza problema.Adica nu stiu ce sa bag intre Malawi si Tanganiyka.Mie imi plac frontosele,dar cresc mari,as putea tine vreo 3 (1m si 2 f) de mikula in 300l,adica se vor dezvolta normal?Multumesc.
Pacat ca nu am cu ce sa il aduc!Ar fi meritat.Vreau sa imi fac si eu unul mai micut puti (120l 50h 50l) pentru africani.Diferentele nu ar fi fost mari de dimensiuni.Asa la o firma de transport mi-o lua ceva(50 km de Bucuresti).Chiar nu stiu,daca nu il da vad eu!Acum vreau sa vorbesc cu cineva de un stand(tapiter),oare le-o face bune?
Salutare!Mare grija sa nu fie ceva in neregula cu apa de la reteaua ta!Sa lasi apa 48 ore la decantat intr-un vas cu gura (suprafata)mare.Temperatura normala pentru pestii tai ar fi 26 grade.Betta nu sunt afectati din mai multe motive:1:Ei nu respira total numai din apa,2 provin din orezariile cu apa mica si batuta de soare(eu las betta vara la soare cateva ore si nu au nimic :-) ).Si nu in ultimul rand sunt mai rezistenti.Eu as zice sa schimbi 50 la suta din apa fara sa speli nimic (pentru prevenirea deciclarii).Si sa ai grija ca temperatura sa nu o mai i-a razna!
Asa,deci cu acvarriul s-a cam rezolvat cu teoria.Mai ramane standul .Palul tine?Vreau sa ma duc la un tapiter sa imi faca o masa calumea,iau teapa cu ei?
Super educativ articolul!O intrebare interesanta!Daca cumpar sticla de fund si iau de 12 mm,iar fetele-s de 10 mm,ar mai trebui dublat fundul?M-ar scuti calumea de efort !
Are si fund dublat,sau nu este necesar?
Nu,nu sunt din Bucuresti,dar nici departe nu stau .De transportat cred ca pot fraierii un prieten .Ar incapea intr-un logan?Mai tine lipitura sau sticla dupa 6 ani de folosire?Doua persoane pot sa se descurce cu ridicatul mesei si acvariului in practica?Ati fi dispus sa ma ajutati sa il bag in masina daca nu putem ?Il pot vedea live odata?
Glumeam si eu,scuze daca am deranjat cu acea replica!Dar vad ca am trezit interesul,deci a meritat !Pai bune pana aici,este exact ce vroiam sa aud.Nu prea pricep insa cu distantierele astea,adica voi ati folosit?Ma refer la acelea care ajuta pastrarea stratului de silicon intre foile de sticla,ce sa folosesc ca distantiere?Nu pot lipi direct?Avand in vedere ca dow corning si siliconul negru in general nu-i extrem de fluid,deci presupun ca se pastreaza un strat de silicon intre geamuri.Asa,si inca ceva ce nu inteleg,faza cu intaritoarele,adica mai precis montarea lor,cum sa le montez si ce dimensiuni sa aiba fata de cele ale acvariului?Astea in H,am vazut ca cele pe lungime sunt mai scurte decat lungimea acvariului,este adevarat sau am vazut eu crucis ?Scuzati graba,entuziasmul si restul,probabil ca cei 19 ani pe care ii am sunt de vina !Experienta am pe partea de pesti si restul,pe partea de constructie sunt = cu aproape 0 ,si nu as vrea ca bazinul pentru care am strans ani de zile bani sa cedeze in fata mea,acvaristii ma inteleg din acest punct de vedere .
Inca este valabil anuntul?Sigur nu ati putea oferi transport?
Va rog insa fara inghesuiala !
Salutari in primul rand! Ma numesc Adrian si in curand voi face un acvariu pentru africani.Este al doilea acvariu pe care il fac,insa singurul care are 300 litri ,de aceea din lipsa de experienta pe partea de constructie am nevoie de sfaturi de la voi.Asadar voi folosi sticla de 10mm cu fund dublu,va intreb acum:Mai trebuie puse intaritoare?Grosimea sticlei este ok?Cu ce sa degresez geamul la lipire,acetona este buna?Voi folosi silicon Dow corning negru,este rezistent?Din experienta voastra de home made la asa ceva,ajung doi oameni sa lipeasca geamul?Dimensiuni bazin 120 L 50h 50l.Ce dimensiune sa aiba fetele laterale si cele mici?Ce dimensiune sa aiba fundul simplu si foaia care il va dubla?Cu alte intrebari revin imediat !Va salut cu respect, Adrian!
Nu este adevarat,testul a fost bun.Si eu am uneori valoare de 10 ph,dar uneori,de obicei am 8 sau 9,am trecut pe ciclide africane pana la urma,cu co2 daca il scazi o faci temporar,daca duritatea e mare si ea,se aridica in 2-3 ore inapoi,deci.....singura metoda eficienta este osmoza.
Foarte tare acvariul!Bravo.Ceva noutati mai exista?Presupun cain atatia ani s-au mai schimbat nu?

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: