[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Imaginea la mine nu merge.
2.
Este normal sa ai valorile acelea, pentru ca ai deranjat acvariul putin... s-au dus si din bacterii iti dai seama.
O sa isi revina inapoi singur.
Schimba putina apa si baga o capsula sau ceva cu bacterii in filtru.
Incearca cu o penseta.
Am separat acvariul in 2, va fi specific crevetilor.
Intr-unul vor fi caridina dennerli si caridina arlechin ( daca gasesc) de sulawesi, iar in celalalt crystal red.
Am facut asta sa am 2 medii diferite, unul cu plante, altul cu apa dura, ceva pietre, lemn.
Am facut update la lumina cu sun glo de 15 w, reflector juwel, lumina nu mai pun, mie mi se pare cam multa chiar pentru creveti.
Sunt multumit de sun glo, are un spectru foarte apropiat cu lumina naturala, la cei 4500 k, scoate foarte bine in evidenta decorul inchis la culoare, nu ma asteptam.
Posterul de pe spate este juwel... Nu este obligatoriu, dar am zis ca s-or simti mai in siguranta shrimpii.
Pestele trebuie scos, altfel poti sa fierbi... ca tot or sa se descompuna carnea inapoi.
Daca ai filtrare buna si acvariul mare, iar ancistrusul era mic... nu cred ca o sa pateasca ceva apa.
Scoti pestele de acolo si o fierbi, atat.
Cumpar 2 filtre hang on cu debit de 200-250 litrii pe ora, ofer 60 lei pe ambele. Valabil pentru Bucuresti de preferat, ideal prin zona militari.
Salut!
Ai nevoie de un recipient, nu neaparat acvariu de 15-20 litrii o coloana de apa de aproximativ 15 cm, un bolborositor, putina lumina si o temperatura de 10-20 grade celsius.Pe fund se pun bucati de rodii si niste frunze.
Ii hranesti cu drojdie de bere, de-aia la cub! ,Si ai putea si cu lapte, se inmultesc repede!
Salutari!
Uite ca din multe motive am revenit la plante.
Lucrul cu ciclidele atata timp m-a cam secat de cunostintele "plantate".
Am de gand sa transform bazinelul de 60 litrii in plantat cu niste shrimpi.
Acvariul va fi pentru mai multi ani (asa sper eu) undeva la 3-4 ar dura setup-ul.
Se da deci:

- Acvariu juwel monolux 60 - 54 litrii 60 -30-30 ;
-Capac, vreau sa ii fac upgrade la lumina si sa ii pun un 24w, din cate vad tuburile de 15 si cele de 24 de obicei sunt cam la fel;
-Substrat : HELP ME !!!
-1 cioata superba pe care o sa o arat curand luata de la mama ei, raul Neajlov!
-Filtrare externa un jebo 828 ( sper sa nu fie prea mult);
-Fertilizare easy carbo, fara aditie de CO2 + micro, macro... mai vad eu;

Am reusit sa gasesc o apa mai putin dura : Ph undeva la 7,5 si dh 7.
Vreau sa stiu ce substrat sa folosesc pentru plante, avand in vedere ca acvariul este gandit pe o perioada lunga?

Vreau in el anubias, valisneria, java moss, cabomba verde.

Vreau sa stiu daca rezista si cresc la lumina aceea si fara CO2;
Ca fauna creveti 2 specii diferite, vreau propuneri,avand in vedere duritatea apei, si un card de 10 neoni innesi.
Vor avea probleme pestii cu crevetii?

Setupul va fi destul de rapid, la sfarsitul saptamanii sper sa am upgrade la lumina,filtrul,si substratul.
Vand un synodontis in varsta de 5 ani, 14 cm , pret 50 lei.
Cadou labidochromis, il am de 6 ani si un julidochromis.
Ii aduc personal in Bucuresti!

Poze la cerere.
Ii dau din lipsa de spatiu,cineva trebuia sa imi execute un acvariu mai mare, si nu a reusit in final, acum vreau sa ii dau!
Se pot da la schimb pe o pompa recirculanta daca sunteti interesati!
Vb prin mesaje private!
Vand skimmer NAC QQ,cum ziceam in trecut inca nefolosit si foarte odihnit ),se mai adauga daca se doreste o koralia nano,sare marina Red sea aprox 3 kg,saltimetru sera si incalzitor ressun la pretul de 300 lei toate,transport suportat de mine. Dau si separat dar stabilim un pret pe privat pentru cine doreste separat.Daca cel ce le doreste este din Bucuresti ,le putem incerca la domiciliul lui,daca nu,le incercati singuri. Ape limpezi! Mesaj pe privat pentru orice intrebare,in Bucuresti le aduc personal in cateva locatii,iar in restul tarii Posta Romana,am mai primit si au fost seriosi la posta.
Am osmozor,skimmer,sare,salimetru,acvariu principal 60 pe 30 pe 30,sump de 35 litrii,incalzitor,pompa valuri.
Imi trebuie lumina,o pompa pentru osmozor,nu prea am unde sa il montez si asta este cea mai nasoala problema si niste gauri in display.
Vreau sa cumpar niste betta halfmoon sau alte varietati mai "rare" pe piata.Exclus betta comun.Neaparat sa fie din Bucuresti vanzatorul.
Salut si sarbatori fericite!
Adica sa inteleg ca pentru tine un acvariu de 42 de litrii,nici macar 54 este foarte incapator pentru 5 piranha?
Piranha se tin in acvarii mari de peste 300 litrii in numar de 20-30 de bucati.Nu au ce cauta in acvariul tau.
Mare minune ca au trait atat,mare minune!
Nu mai cumpara solutii minune pentru apa,mai ales aia cu limpezitul...vrajala curata.Poate ceva bacterii sa bagi dar altceva nu!
Schimba acvariul sau pestii ca nu o duc deloc bine acolo.
Eu abea am tinut 3 ciclide africane in 54 litrii de cate 2 cm fiecare si tu zici ca tii piranha.Mai bine ii bagi in bol sau in borcan de 1 l ca pe betta.De ce nu mai cumperi inca 50 ca sa ai un banc in 42 de litrii?
Acvariul ala nu poate sa tina nici xipho in conditii optime daramite piranha.Eu zic sa te trezesti putin si sa ii donezi daca vrei sa o duca bine cuiva,apoi sa bagi in acvariu tetra daca vrei pesti de banc.
Se vinde in Bucuresti,pret negociabil se accepta schimburi cu pompa de valuri sau recirculanta pentru sump.
Da,sete columnaris.
Vezi ca se raspandeste repede,poate sa omoare in mai putin de 1 zi pestii de talie mica.
Mie in 3 saptamani mi-a omorat 20 de bibani soare cat palma pe care ii tineam intr-un rezervor de gradina.Poti sa incerci sa o extermini si cu albastru de metil.
Cel mai bine ar fi sa separi pestii bonlavi de ceilalti.
Filtrele nu trebuie sa mearga in paralel.Bacteriile de pe substrat o sa fie suficiente o perioada pana se colonizeaza filtrul nou.Poate colegii vor avea alta parere,dar eu am facut acest schimb de n-spe mii de ori si nu s-a intamplat nimic,acvariul s-a reciclat singur.Bafta!
Poti sa cresti temperatura apei la 27 de grade,o sa ajute pestii.
Da,poti sa o incalzesti pana la 25 nu este nici o problema.
Ps:Filtrul este bine sa fie montat cat mai spre suprafata ca sa oxigeneze mai bine.
Un extern ar fi bun,dar si pretul este mare...
Salut!
Punctele mici de care zici ar putea fi ou de melc.
Acvariul nu pare foarte populat.
Pestii stau la suprafata din doua motive:
1.ori nu au suficient oxigen in apa (la suprafata apei acvariul face un schimb permanent cu mediul exterior si apa are mai mult oxigen);
2.In apa ai amoniac care iti sufoca pestii.
Pentru inceput fa un schimb de apa,o sa mai diminueze problemele.
Apa arata cam ciudat,mai ales in poza 2.Filtrul pare sa nu faca fata.Cauta un filtru mai puternic care sa produca un curent mai mare in apa.Pe timp de noapte oprirea pompei nu ar trebuii sa fie o problema grava pentru ca ai filtrul ala care mai ajuta.
Dar ceva nu este ok la filtrare.I-a un ressun sp si scoate si pompa si filtrul tau si lasa-l doar pe el.Bafta!
Vad ca nu ai putut sta departe de saratel .Multa bafta cu micutul.
Daca nu este cu suparare cu ce a fost gaurit acvariul ?
Am si eu de gaurit acvariul de 54 litrii si nu stiu cu ce sa il gauresc,are 4 mm grosime geam.
Sfaturi si pareri.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: