[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce filtru sa aleg?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rolisteaua
Unripe member

IP:

Buna ziua lume !!

Am o intrebare, mi-am achizitionat un acvariu de 80 l de curand si doresc sa imi cumpar un filtru, si as fi interesat ce fel de filtru ar fi ideal, care sa fie Qmax/h? Am citit in mai multe locuri ca e bine sa fie Qmax de 5-6 ori mai mare decat volumul acvariului. Precizez ca filtrul doresc sa fie intern. Am vazut mai multe filtre de la diferiti producatori, care aveau aprox. 400-500l/h, nu e cam mult? Multi se plang ca au acvarii de 100l si filtre asemanatoare, si le "doboara" plantele.

Multumesc anticipat.
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eu iti recomand un filtru extern, la 700 lph sau 900 lph. (gen jbl e701 sau e901)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Doar cu filtrul intern,consider ca acvariul tau nu o sa arate prea bine,gandeste.te la un extern cat de curand posibil.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
rolisteaua
Unripe member

IP:

Eu ma gandeam la un filtru intern, fiindca vreau sa imi cumpar 10 - 12 neoni, nimic mai mult, nu vreau sa il suprapopulez, al doilea factor care ma facut sa aleg cel intern este partea financiara, cam grea viata de student ) Din aceste "cauze" doresc sa imi cumpar unul intern, si am vazut multe care au aprox. 400-500l/h, si nu stiu la acvariul meu de 80l cata apa trebuii sa filtreze pe ora sa fie ok.
[Email] [Yahoo!]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Filtrarea este cel mai important lucru la un acvariu , cum ti-au recoandat si colegii de mai sus . Eu zic sa mai strangi bani si sa-ti iei un filtru extern . La 80 de litri nu faci deloc treaba cu un filtru intern .
Din cauza insuficientei sa zicem asa de filtrare apar tot felul de dezechilibre in acvariu , boli si alte chestii nasoale
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Extern sau hang on,dar ceva mare.
stefanp
Moderator

IP:

rolisteaua wrote:al doilea factor care ma facut sa aleg cel intern este partea financiara, cam grea viata de student ) .

Te inteleg perfect!
Io tocmai ce am terminat studentia.
La fel ca si tine am optat initial pentru un filtru intern, din acelasi motiv. Nu mi-a luat mult timp si am trecut pe unul extern (dupa ce am dat initial banii si pe cel intern).
Vezi ca filtre externe gasesti si second hand, vandute de catre alti acvaristi, la preturi rezonabile (adica decat sa dai 80-100 de lei pe un intern cat de cat ok, mai bine mai astepti si dai 250 pe un extern SH, poate si mai ieftin daca ai noroc).
Urmareste rubrica vanzari a forumului, de asemenea OLX sau facebook (exista grupuri de acvaristi).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe olx vinde cineva jebo cu 150 lei, nu stiu daca trimite in tara.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: