[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Parametrii sunt neschimba?i,temperatur? 23 grade constant?.Nu am mai b?gat nimic din cauza vremii.Lumin? 15w t8 sun glo 4500 k + t8 6400k rece,alb, 15w. Egeria nu prea îmi place ce face,si creste, dar se mai ?i duc frunze, probabil apa este prea moale,îns? nu cred ca o pierd.Cladophora par sa fi crescut.
La multi ani, si sa va traiasca!
Nici o plant? nu cre?te cu sare în ap? .Dar nici albastrul nu este mai prietenos.Depinde...Un peste l?sat în ap? mai rece nu este a?a rezistent ca în ap? cald?.Deci este cu dus ?i întors ?i la temperatur?.Dac? o cre?ti faci bine ?i pe?telui ?i bacteriilor care provoac? boal?,iar dac? o scazi afectezi pe?tele ...
Mai bine pui sare neiodata, albastrul de metil in acvariul principal sa zic asa, cel permanent mie mi se pare prea agresiv, iti face bacteriile din filtru pilaf.
Depinde si ce pesti mai ai... Daca ai scalari prin el sau mai stiu eu ce ramirezi chestia cu sarea nu ti-o recomand.Mareste si temperatura cateva zile.
Aulonocara au nevoie 120 pe 50 pe 50 minim.Incearca tanganiyka mici : julidochromisi, compresiceps, atolamprologus calvus, ocelatus, printese burundi...
Am un acvariu mic gol ?i parc? îi sta urât la cei 8 litri s? il las gol ).Vreau s? cumpar un halfmoon în Bucuresti de preferat, a? dori un exemplar de o singur? culoare, nu conteaz? culoarea, îns? preferabil albino.Vorbim pe pm.
Ph-ul a scazut la 6.5 si pare stabil.Am mai pus 15w de lumina temporar,cand bag shrimpii o sa las doar 15 din motive de stres.Am ad?ugat inca un filtru hang on de 3.5w hang on, in total am 2.Schimbat 4 cani de apa de 1 litru.Nu mai fertilizez,introdus carbon activ in unul din filtre.Sper sa nu moara crevetiii,care vor sosi in 1 -2 satamani.Bacteriile de la ocean free au avut un efect uluitor.Amoniac nu am,kh -ul nu l-am masurat, duritatea 2.5 redusa de la 3 cu apa ploaie.Egeria densa creste,mi se pare cam g?lbejita probabil de la duritatea mica.
Ce de posturi!
Eu am avut in 54 litrii 2 tetrazone cu gurami pitic ( colisa lalia) si nu au avut absolut nimic cu el decat extrem de rar il lua de coada foarte putin, insa nu l-au omorat niciodata 2 ani cat au stat impreuna, se bateau intre ei 2 unul cu altul toata ziua in schimb.Agresivitate deosebita am vazut din partea lor manifestata la masculii de guppy si ma crezi sau nu mi-au mancat 6 neoni, mancat adica pur si simplu ii prindeau si ii rupeau in 2, in nici un caz sacait sau altceva, ii pradau.Deci nu este exclus sa ii tii cu alte specii, eu nu aveam plante deloc, ascunzisuri erau putine...si nu mi se pareau agresivi cu colisa, si nici cu speciile de fund, insa par interesati de pestii mici, frumos colorati.Ii tii, dar sansele sunt 50 la suta sa fie agresivi si 50 sa nu fie.Specific ca eu i-am bagat ultimii in acvariu!
Si eu zic sa renunti la majoritatea celorlalti, eu am crezut ca ai doar 4 scalari si ATAT, de aia am zis 6. Nu ai nevoie de pesti care curata plante, cumpara niste melci, sunt de 10 ori mai utili la curatat ca orice otto, pentru ca melcii mananca cea mai mare cantitate de alge in principal, apoi 20 la suta mananca frunze moare si 10 la suta hrana de pesti, sunt aproximative datele, dar cam asa este.Numai vezi sa iei pomaceea sau ceva care nu se inmulteste peste masura, dar si asa daca se reproduc prea tare ii rapui cu assasinii.
Cu cat mai variata cu atat mai bine,daca vrei sa ii faci monstrii trebuie indopati cu inima de vita, artemia salina,guppy daca ai un prieten care creste si vrea sa iti dea pui, mai multa proteina animala.Cred ca la scalari conteaza mult adancimea bazinului in crestere.Domnul ocean poate sa spuna mai multe .
Schimburi de apa foarte dese, de 3 ori pe saptamana cate 20 la suta... In rest bafta si spor ), nu cred ca le mai trebuie altceva, a, si o super oxigenare si filtrare nu strica!
Eu sincer nu stiu ce cred colegii, dar dupa mine marimea unui peste depinde de mediul (acvariul) unde a fost crescut.Uite am vazut in Bucuresti scalari inalti de 18 cm, si nu erau altumi, si un domn spunea: "Am eu acasa scalar de 25 inaltime si altum de 28."La scalari nu prea se masoara lungimea, mai mult inaltimea la maturitate.In 150 eu zic ca merg 6 ,dar nu altumi!
Ph-ul s-a dus la 6.6 cred ca e,nu mai este nici 7,dar nici 6.5 nu mi se pare,poate vede?i mai bine in poza.Duritate 3 grade.Akadama nu mi se pare asa acid adic? apa de intrare are ph 6.5 si duritate 3.5 grade iar substratul doar pare sa mentina ph-ul mic,nu sa il scada,duritatea a scazut doar cu 0.5.Ph-ul cred mai degraba ca l-a scazut aditia de putin co2 si egeria densa care manânca kh-ul.
ClauM wrote: smilie
Cum reacu... faci misto de mine, trebuia sa fie morti de mult, prietene, tu ai chef de glume!?

) Masoara-l pentru orice eventualitate, africanii nu mor asa usor ca discusii in apa dura, ei in apa moale incearca sa se adapteze, dar doar incearca mai mult. Nu stiu, nu sunt din oradea si extreme exista, eu am ph 9 la mine acasa,deci...Prin Bucuresti,sector 3 acum 2 ani ph-ul era 6. Asa a spus omu'ca a facut 2 teste, stabil la 5, a lasat si apa la declorinat, a testat si din acvariu, test in garantie, asa a spus, asa spun si eu, nu te supara pe mine...
La osmozor ph-ul trebuie sa fie 7 sau 7.5 . 48 ore cam asa consuma sacul.
Salutari!
Mananca orice hrana maruntita suficient, mergi la magazin si cere hrana 0, este buna sa ii aduci la 2 cm cu ea !
Ps: Stiu de la cineva ca in Oradea la retea ph-ul este 5, daca este asa, puii care au iesit sunt putini la numar, orice african care nu are ph macar 7 si vine din marile lacuri creste urat si chinuit mai rau decat in spatiu mic!
Caridina crystal red in acesta.
Cumpar frunze catappa, conuri arin,stejar si farfurii mici hrana creveti!
Valabil pentru Bucuresti!
Contact pm
Dupa 6 zile de ciclare arata asa!
Plantele cresc, ph-ul a urcat la 7, o sa fac un schimb de apa in curand numai cu apa de ploaie daca tot urca la 7 voi lua putina turba.
Crevetii mai au de asteptat pana ma asigur cu cretitudine ca am bazinul stabil.
Gh-ul este 3-3.5
Am ,mai bagat azi 1 capsula de ocean free bacterii direct in masa apei, s-a imprastiat peste tot.
Prin acel pai mai bag eu carbon, dar nu o sa il las acolo, este doar temporar, neavand nimic in apa sa dea carbon in afara de unele microorganisme poate...
Fertilizare bag putin si des. La sosirea crevetilor o sa incerc sa bag putin si rar. Pana atunci vreau sa indrept egeria ca era in stare proasta cand am luat-o dupa ce am inspectat-o eu.
Da, merg discusi acolo, dar va trebuii sa dai tot ce ai acum si sa nu lasi apa mai jos de macar 27 grade, altfel ii poti imbonlavi !

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: