[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
puteti identifica tipul de alga?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
ionutzcz72
Junior member
[Avatar]

IP:

aceasta este o poza cu alga
[Thumb - IMG_0002[2].jpg]

[Yahoo!] aim icon [ICQ]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

ahaaa tu vroiai sa ne arati crevetili ala frumos

Alga este un GreenSpotAlgae / GreenDustAlgae (niciodata nu fac diferenta intre ele desi cred ca e aceeasi) sau un inceput de Staghorn algae

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu e nici GSA nici GDA. Sau poate ma insel... dar:
GSA = Greeen Spot Algae - este o alga care se depunde in principal pe geamuri, o alga "tare", care apare in pete mici, verzi, tari, cam greu de curatat. Se poate duce si pe plante, unde are acelasi aspect.
GDA = Green Dust Algae - o alga care se depune iarasi preponderent pe geamurile acvariului, dar sub forma unui film continuu (relativ) si care se indeparteaza foarte usor cu orice echipament de curatat geamurile acvariului (de exemplu magneti din aia...)

Ambele nu ar trebui sa faca probleme, sunt cam prin orice acvariu si pot fi tinute sub control destul de usor.

Ce se vede acolo la tine e... altceva. Din pacate (sau mai bine zis din fericire) nu m-am intalnit cu aceasta alga pana acuma, motiv pentru care nu stiu ce sa-ti spun on topic. Oricum, asteapta si alte pareri.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
ionutzcz72
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru raspunsuri.Din pacate la mine in acvariu s-a raspandit peste tot si chiar vreau sa scap de ea! cum as putea sa fac asta?
[Yahoo!] aim icon [ICQ]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mie imi pare un inceput de BBA - black brush (sau beard) algae

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Si eu votez BBA. Si dupa cum e amplasata, adica pe intreaga suprafata a frunzei, nu doar smocuri mici pe frunzele cu crestere lenta, eu zic ca se pregateste de o invazie masiva.

Din pacate la mine in acvariu s-a raspandit peste tot si chiar vreau sa scap de ea! cum as putea sa fac asta?

BBA este o alga rosie care apare in bazinele in care injectia de CO2 nu este stabila sau este insuficienta.
Vei scapa de ea cu o fertilizare consistenta, micsorarea luminii si o injectie de CO2 ca lumea. Aaaa si cu multa rabdare. E destul de insistenta.
De asemenea inlaturarea mecanica ramane de baza, acolo unde este posibil. Taie frunzele infestate pe cat posibil, inlatura pietricelele de substrat invadate, sterilizeaza tehnica (filtru, incalzitor, furtune etc.). Aditia de glutaraldehida (Easy Carbo, Excel etc) ajuta mult, in special cand e facuta local. N-ar fi rau, daca poti sa cumperi/imprumuti/inchiriezi/furi niste SAE.

Take care.

This message was edited 3 times. Last update was at 04/11/2009 14:46:47

Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Da este o alga rosie, una din sutele de specii de Rhodophyta (chiar daca pare neagra). PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti? Si eu am avut / am din motive complexe un atac sever de Audouinella...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Intros wrote:PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti?

Am vazut eu SAE si inclusiv OTO dar in bazinul de oto erau decese in hornbach militari sambata pe seara

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2009 21:29:40

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Intros wrote: PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti?

SAE nu prea mai se gaseste dar OTO poti gasi in Drumul Taberei la magazinul lui Bogdan din piata.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: