[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lisandram
Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
Salut! Am reusit in final sa schimb nisipul din acvariu cu 15L de JBL Manado si 2.5L JBL Aquabasis (asa cum am fost saftuit si de colegul bogdivaio). la bomba de co2 chiar acum lucrez si in aceasta seara o pun in functiune cu un reactor Ferplast ( http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_menu=06040803 ). Am insa o mica problema: cred ca am decicalt apa, pt ca este un pic tulbure-laptoasa, exact ca atunci cand mi-am cumparat acvariul si am asteptat 3 sapt ciclul azotului. Este ceva de facut in acest sens sau o sa isi revina de la sine? Va multumesc!
tranzactia s-a incheiat, se poate inchide. Multumesc!
Salut! Ai perfecta dreptate, dar gandeste-te un pic: atata timp cat el le doreste, atunci inseamna ca daca nu le donez eu, el tot face rost de undeva chiar daca le cumpara de la un petshop sau le primeste printr-o alta donatie. Oricum am de gand ca atunci cand ma intalnesc cu el sa ii spun ca scoicile nu au ce cauta intr-un acvariu de apa dulce deoarece sunt inestetice si maresc duritatea apei iar plantele artificiale sunt la fel de inestetice.
Rezervate pt diseara
Un prieten care a renuntat complet la un acvariu mi-a dat mie cam tot ce avea asa ca donez ornamentele si plantele artificiale din pozele de mai jos. Cel care le va primi va trebui sa se deplaseze in zona C-tin Brancoveanu (sect4) in apropierea spitalului de copii Budimex. Primul venit, primul servit. 0761610976-Mihai
am gasit o rezolvare care nu implica nici socaterea pestilor si nici a plantei (mai am plante mici de care xifo nu sunt atrasi) am sa hranesc xifo cu hrana cu continut vegetal (spirulina) si sper sa rez problema
salut! de curand am primit de la colegul Catalos 10 fire de mayaca fluviatilis. problema este ca imediat ce le-am bagat in acvariu, cei 4 xifo pe care ii am au tabarat pe plante si mananca din ele in fiecare zi. nu inteleg de ce si nu stiu cum sa combat acest lucru, poate ma puteti ajuta cu un sfat, le-am facut si un mic filmulet in care se poate vedea cat sunt de "bucurosi" xifo de noile plante

126L
Salut! am 1 sapt de cand mi-am facut o bomba co2 si am folosit urmatoarea reteta: o st apa minerala 1,5L, un perfuzor (cred ca asa se numeste furtunul de la perfuzie) si un difuzor de aer de la eheim. in sticla am bagat 3 cani de zahar am pus apa si 1 lingurita de drojdie praf dr. oetker. dupa ce am dizolvat zaharul am pus drojdia am lasat-o pana s-a umezit si a inceput sa se decanteze dupa care am agitat un pic sticla si am pus dopul (gaurit in care am bagat perfuzorul). timp de 1 spat a functionat ok, nr de bule imi arata 1bula/sec dar de cateva zile imi da o bula la 2-3 sec. asa ca am refacut toata reteta si am pus 1 lingurita cu varf de drojdie. Acum v-as ruga sa va dati cu parerea la ceea ce am facut si la ce ar trebui sa modific (stiu ca mai trebui sa pun o valva anti retur), de asemenea am o suspiciune si la cat este de folositor difuzorul de aer. Va multumesc!
va salut! asa cum scrie si in titlu, am un acvariu eheim aquapro 80 plus de 126L si am nevoi de sugestii pt un sist complet de co2, indiferent daca e nou sau sh, trebuie sa ma incadrez intr-un buget restrans de 150 lei. eu am gasit pe net jbl proflora bio 160, daca aveti si alte ponturi va sunt recunoscator! va multumesc!
pestii s-au dat, se poate inchide
salut! am de vanzare cativa pestisori, oferta este valabila numai in week-endul acesta:
1 mascul xifo berliner (aprox 5 cm)
2 femele xifo berliner (aprox 4-5 cm)
2 neoni rosii
2 neoni albastrii
2 melci pomaceea
ii dau pe toti pt suma de 20 lei, am sa pun si cateva poze cu ei
ma puteti contacta direct la 0723.408.451 (mihai) primul venit, primul servit
calcar nu are, am turnat otet pe ea si nu a reactionat de nici un fel, minereuri nu stiu cum sa imi dau seama daca are. daca te uiti atent la ea, are niste chestii f mici care sclipesc
va salut! am venit din concediu cu o roca vulcanica luata din lacul sf.ana este cam de marimea unui cd. intrebarea este: pot sa o bag in acvariu? am vazut si in hornbach roci vulcanice dar nu arata exact ca a mea (sunt sigur ca este o roca vulcanica- ghidul de acolo mi-a confirmat acest lucru). va multumesc!
va salut! am un acvariu Eheim Aqua Pro 80 plus, 126 L, filtru intern Eheim, lumina 2X 18W Silvania Daylight, momentan nu am strans suficienti bani pt o inst de co2 (si nici sa imi fac o bomba de co2 nu sunt priceput ) dar folosesc nicro si macro nutrienti pps pro cam de 9 luni. in timpul caniculei din aceasta vara temp in acvariu a crescut pana la aprox 31 de grade, pana sa iau anumite masuri de a reduce temp din acv multe plante au fost devastate si in acelasi timp mi-a aparut si o alga care se formeaza pe tulpina plantelor si pe frunze. problema este ca nu imi dau seama ce alga este, sau daca chiar este o alga. din ce m-am uitat si pe forum, pare sa fie o alga maro...este ca un puf care se formeaza pe frunze si tulpina dar si pe guta cu care am legat moss-ul de buturuga. va rog sa va uitati la pozele postate si sa va dati cu parerea, va multumesc!
va multumesc tuturor, o sa incer ca pun in aplicare ce am citit
va salut! am un acvariu de 126L in care am neoni, xifo, khulii, creveti rcs si 1 melc pomaceea. problema este ca de cand a venit canicula, temperatura ajunge si la 31 de grade, arunc in acvariu 5-6 cuburi de gheata in fiecare zi dar mi-e frica ca o sa imi moara din pesti 9pana acum nu am avut nici un deces) plntele au fost cele mai afectate si mi-au murit din creveti. cat de rau afecteaza aceasta temperatura viata din acvariu si ce este de facut? acvariul intr-o camera unde nu am aer cond. si nici nu prea am cum sa il mut in camera unde am AC.
buna! din ce oras esti? (eventual trece-ti la profil orasul)
nu vreau sa fiu carcotas, dar din cate imi amintesc cererea de donatii este interzisa
alexdell wrote:Asa fac viviparii, isi stocheaza lapti de la mascul si ii poate utiliza pt a face pui si in lipsa masculilor.

foarte tare! bine ca nu pot sa fac acelasi lucru si oamenii )))

Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
Go to: