| Message |
|
|
|
@Dolly:ai dreptate, pestii nu i-am cumparat eu personal, ci pritena mea, a uitat cum se numeste pestele, a vb cu cei de la hornbach, le-a zis ce pesti avem in acv, ei au spus ca e ok, ca nu e un peste pretentios, ca se impaca cu toate speciile si ca este sanitar.
|
 |
|
|
va salut! de curand am cumparat din hornbach 2 pesti "sanitari" nu stiu cum se numesc, au aprox 8cm, subtiri, gura o au asemanatoare cu cea de unui cory, au o culoare gri/maro, inoata ca niste serpi si le place sa se bage in nisip sau sa stea ascunsi. Prima probl ar fi ca nu stiu cum se numeste pestele si a 2-a, care ma framanta cel mai mult, este ca unul din ei are un comportament ciudat : cred ca 24h/zi face "cerculete" pe peretele din fata al acvariului, daca te uiti la acv ametesti. se opreste din "alergatura" numai cand mananca sau daca se sperie. am facut un mic filmulet si l-am pus pe youtube, poate imi puteti da niste sfaturi. va multumesc! http://www.youtube.com/watch?v=QV1UNwe1U1E
|
 |
|
|
|
va salut! am un acvariu de 120L (capac cu 2 neoane de 18W) in care am Heteranthera zosterifolia si Ludwigia Repens. in timp aceste plante au crescut foarte mult, am mai taiat din ele si am replantat varfurile, problema este ca au crescut atat de mult incat au ajuns pana la suprafata si s-au pliat pe luciul apei, daca intelegeti ce vreau sa zic, se poate obs si in poze. este vreo problema? ar trebui sa le tund de fiecare data cand se inalta pana la suprafata ?
|
 |
|
|
ozi wrote:daca ai niste moss sau alte plante care sunt dense (incat sa nu ajunga scalarii la ei) atunci ar trebui sa fie ok. dar in acelasi timp, trebuie sa intelegi ca din cand in cand unul din creveti va fi halit (deci numarul lor va scade cu timpul), iar apoi in cazul tau nu stiu cat de bine se vor putea inmultii pentru ca puii lor vor fi haliti de pestii mai mici.
pe vremuri aveam un acvariu nano, numai cu cherry shrimp, si se inmulteau in nestiire acolo....dar ocazional prindeam cate o gramada si ii aruncam in acvariul mai mare cu plante si cu pesti, unde aveam un exemplar frumos de Apistogramma cacatuoides pe care apoi il vedeam cateodata cu gura pana la urechi plina cu un crevete 
ce sadic esti  )))
|
 |
|
|
|
daca ar sta si ei printre plante poate nu ar avea probleme, pt ca am vazut ca scalarii stau in fata, nu cred ca i-am vazut niciodata sa se bage printre plante
|
 |
|
|
|
va salut! scurt si la obiect: red cherry pot convietuii cu pesti pe care ii am in acvariu: SAE, scalari, neoni, xipho, guppy, sanitari cory si alti 2 sanitari (nu stiu cum se numesc, sunt ca niste serpisori care stau ascunsi prin nisip sau pe sub lemn), in plus in acvariu mai am un melc pomaceea, unul helena si un melc neritine. acvariul este plantat. Va multumesc!
|
 |
|
|
coz007 wrote:Si-a revenit dar cred ca o sa il dau ca a inceput sa rontaie gazonul si nu prea imi place.
asa imi facea si al meu, descopeream plante cu frunzlele ciopartite, incerarca sa ii dai frunze de salata, de varza, felii de castravete sau de dovlecel si ce am descoperit mai nou, Frunze Terminalia Catappa
|
 |
|
|
|
va salut! m-am tot uitat pe net la poze cu melci si am ramas impresionat de frumusetea a 3 melci: Blue apple (cel cu nuante de mov), blue ramshorn (cel albastru deschis), pink ramshorn. problema este ca am tot cautat prin petshopuri acesti melci si nu se gasesc pe nicaieri, daca aveti un pont, va rog sa mi-l dati si mie. va multumesc!
|
 |
|
|
salut! melcul pomaceea, uneori iese la suprafata sa ia aer, recunosc ca nu am mai auzit pe nimeni sa se planga ca a iesit melcul din acvariu (probabil avea un exces de adrenalina  ) nu te panica daca nu mai misca pt o perioada de timp, isi va reveni, uneori am observat ca hiberneaza, cred ca din cauza aceasta nu mai misca, totusi acesta este un sfat de incepator, poate exista o explicatie mai buna.
coz007 wrote:Am lasat 20 de minute acvariul fara capac si melcul de pomaceea a luat-o la pas.L-am gasit pe covor mai inchis la culoare si mai mic.L-am pus in apa sa vad ce se intampla dar nu mai iese.O fi murit?
|
 |
|
|
|
Va salut! melcul nu mai dau, am cautat pe net amanunte despre "alimentatia" acestei specii de melci si am gasit ca nu este neaparat sa se hraneasca cu alti melci mai mici, se hraneste si cu resturi de mancare, mai ales cu resturi de larve sau tubi (ceea ce mai dai din cand in cand la pesti de mancare). Prin urmare ACEST TOPIC SE POATE INCHIDE. Va multumesc!
|
 |
|
|
cishu1992 wrote:Te-ar interesa sa`l vinzi, sau ceva:d sa`l dai spre adoptie 
nu, vreau sa mai am inca 1 melc neritine
|
 |
|
|
|
Salutare! Am un melc asasin care si-a cam incheiat jobul la mine in acvariu, mi-a exterminat toti melcii "maidanezi" si acum mi-e frica sa nu moara pt ca nu stiu daca mananca si altceva. In acvariu mai am 1 pomaceea si 2 neritine, am obs ca nu s-au dat la ei, probabil pt faptul ca sunt de dimensiuni mai mari decat cel asasin. Deci cine doreste 1 asasin in schimbul la 1 neritine (numai pt Bucuresti) sa lase un PM sau un post direct pe forum. Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
am inteles, multumesc!
|
 |
|
|
|
azi am cumparat spirulina pastile, am pus una in acvariu, am obs ca se dizolva usor, dar pestii n-au nici o treaba cu ea, nu mananca nici unul din pastila sau din ce se descompune, cred ca pana la urma o sa o pisez si o amestec cu granulele de la JBL
|
 |
|
|
|
va salut! am un acvariu de 120 L in care convietuiesc 10 neoni, 3 xipho, 2 scalari (pui), 4 guppy (pui de 3 sapt), 2 cory si melci (1 pomaceea, 1 melc asasin, 2 neritine). Hrana pe care o folosesc este urmatoarea: JBL Novo Grancolor granule, Tetra-Tetramin fulgi si azi am cumparat de la hornbach un pachet congelat de larve rosii de muste. este ok ce le dau? ar trebui sa mai cumpar si altceva, am tot citit pe forum de spirulina, dar nu am inteles daca este buna pt orice fel de pesti si cum ar trebui sa o administrez. o amestec cu mancarea uscata? va multumesc pt ajutor!
|
 |
|
|
alber wrote: Dar poate deja e vindecat acolo
da par sa se fi vindecat, parca nici nu ar fi fost ceva acolo.
|
 |
|
|
Ioan wrote:Daca-i merge bine, lasa-l in pace. Un transplant l-ar ajuta, dar,...e cam riscant.
in concluzie, crezi ca nu are nici o boala? mi-e frica ca in cazul in care are vreo bola sa nu ia si ceilalti pesti de la el boala, am intrat pe un site http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 si nu am regasit nimic care sa se potriveasca pestelui meu
|
 |
|
|
|
va salut! cam de 1 luna de zile am un peste SAE, astazi, am obs o chestie foarte ciudata: are daor 1 ochi! acum, sincer sa va zic, nu stiu daca asa l-am cumparat, sau a patit ceva intre timp... in acvariu (120L) mai am 2 cory, 10 neoni, 3 xipho si 5 pui de guppy. are vreo boala sauce as putea sa fac pt el pt ca pur si simplu pe cat de uimit sunt, pe atat imi este de mila de el. Pestele este plin de energie, mananca si toata ziua curata frunzele plantelor, nu prea da nici un semn de boala si nici nu am observat sa fie atatcat de alt peste. Va multumesc!
|
 |
|
|
MariusBistriteanul wrote:Da nu sunt foarte bine ascunse o sa fie papate toate, ori de pesti ori ce ceilalti melci.
la cine te referi la neritine? nu prea cred...melcii asasini sunti mici si am vazut ca nu baga in seama nici pomaceea si nici neritinele, alti pesti care sa manance melci nu am...am neoni, 2 pui de scalari, 5 pui de guppy, 3 xipho, 1 SAE si 2 cory, deci nu prea vad care din pestii astia sa se dea la melci
|
 |
|
|
mariusrudaru wrote:mai nasol cand incepe sa lasae oua peste tot, eu atunci le urasc
cred ca deja am un remediu pt asta: melcul asasin Helena Anentome  am obs ca nu imi ataca nici melciin neritine si nici melcul pomaceea, dar pe cei "maidanezi" ii cam fugareste, deci cred ca o sa manance si ouale
|
 |
|
|