[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lisandram
Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
acum 10 min am obs ca s-a deplasat cam 5 cm, de pe nisip s-a catarat inapoi pe lemn, m-am linistit. multumesc mult!
Radu.U wrote:"Neritina...."hiberneaza"? "
daca-mi amintesc bine, hiberneaza pana la 2 saptamani. In acest moment nu trebuie sa o tragi de pe sticla sau de unde sta ea lipita. O poti omori.
Modul de dezlipire cel mai bun, ar fi sa o bati usor cu degetul pe cochilie pana cand se dezlipeste singura.

aoleo! eu tocmai asta am facut hai sa va spun si povestea mea: ieri am cumparat 2 melci neritine: unul cu un fel de tepi pe cochilie care la 1 min dupa ce l-am bata in acvariu s-a ascuns in nisip si cel din poza problema este ca acest din poza nu se misca de nici un fel. aseara cand l-am bata , l-am asezat pe lemnul din acvariu, nu s-a deplasat de loc, azi dimineata cand l-am mutat de pe lemn pe nisip, practic se lipise de lemn. este vreo problema cu acest melc? cred ca o sa pun o intrebare tampita: cum imi dau seama daca un melc moare?
Dolly wrote:
lisandram wrote: nu stiu cum se "imbraca", adica nu stiu procedeul. multumesc pt sfaturi

Este foarte usor. Dar hai sa ne oprim aici cu aceste amanunte pentru ca in acest topic se face doar prezentarea ta si a acvariului. Pentru alte probleme, poti sa deschizi topicuri le sectiunile respective.

ok, am sa fac acest lucru la momentul respectiv. ms!
vereb wrote: incearca sa aduni ludwiga una linga alata sa artate ca o tufa,
poate faci rost de forum si niste moss sa imbraci lemnul
pai as incerca sa fac o tufa din ludwinga dar pot sa mai scot firele din nisip? deja au facut radacini. in legatura cu imbrcarea lemnului cu moss, o sa fac rost de niste moss si o sa foa un apel pe forum ca nu stiu cum se "imbraca", adica nu stiu procedeul. multumesc pt sfaturi
alte poze...
xifo
tineti cont, la comentarii, ca scoicile nu mai exista
cred ca am reusit sa atasez niste poze:
nu stiu cum sa fac poza sa fie mai mica de 2.048 kb, pozele pe care le am sunt mai mari, dar puteti intra pe contul meu de facebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000388767055
Numele meu este Lisandra Mihai, sunt din Bucuresti si m-am inscris pe acest forum deoarece cautam pe cineva care sa ma ajte si sa ma sprijine, avand in vedere ca sunt la primul acvariu (nu vreau sa il pun la calcul pe cel care l-am avut in copilarie si care de fapt era un fel de 'Glina" al pestilor Am un acvariu Eheim Aqua Pro 80 plus, 126 L, filtru intern Eheim, lumina 2X 18W Silvania Daylight. Pt inceput acvariul l-am populat cu: 10 neoni, 2 cory, 5 guppy (pui, izolati in maternitate) si 3 xipho si mai multe planteL: Heteranthera zosterifolia, Ludwigia Repens, Micranthemum Umbrosum, Rotala Rotundifolia, Staurogyne Repens. Pe viitor...planuri marete...e glumeam, mi-ar placea sa imi fac un acvariu de ciclide, dar vreau sa mai astept cam 1-2 ani ca sa mai invat cate una-alta de la baietii cu experienta si din greselile noastre ale incepatorilor (apropos aseara pe la 1 noaptea imi adunam din acvariu cele 3-4 scoici despre care nu stiam ca nu au ce cauta in acvariu si dupa ce am citit mai multe pe forum...mi-am pus mana in cap). In final ce pot sa va zic...ne vedem pe forum si APE LIMPEZI!
claw93 wrote:vreau sa mentionez ca apa numai este tulbure ,adica mai este dar in jur de 10 % maxim fata de cum era cand am pus prima oara apa in el.Dar acvariul inca miroase si asta nu-mi place.In legatura cu testele de apa,nu am deocamdata bugetul necesar sa cumpar un pachet de Teste 5 in 1 Jbl Sau tetra.As dori sa stiu daca se pot gasi la bucata gen,1 din fiecare pH kH gH no2 no3... etc

gasesti pe forumuri, sunt acvaristi care mai vand teste...cauta si tu pe la sectiunea vanzari
claw93 wrote:Sunt in ziua a 3 de ciclare la un bazin de 25 L si apa s a facut tulbure,albicioasa asa si a inceput sa miroasa foarte foarte urat este normal?

salut! ca s-a tulburat apa nu e mare panica, la mine s-a limpezit dupa 1 sapt si chiar mai mult daca ma gandesc bine. la mine nu a mirosit de loc, cauta pe forum, sunt o gramada de articole despre ciclul azotului, vei gasi o gramada de raspusuri! as vrea sa te ajut mai mult dar si eu sunt incepator, ce pot sa te sfatuiesc: rezista tentatiei sa bagi pesti in apa (dupa 2 sapt poti sa bagi 1-2 sanitari), pune putina mancare in apa, chiar daca nu ai pesti in acv, tine toate ap in functiune, incearca sa nu bagi substante chimice din comert pt a grabii ciclarea (nu vei rez mare lucru). pt a obtine mai multe raspunsuri, ar trebui mai intai sa te prezinti si sa spui cateva vb despre ce ai si ce vrei sa faci (am obs ca multi incepatori care pun diverse intrebari pe forumuri sunt ignorati tocmai din aceasta cauza) succes!
bazil88 wrote:Ai cam fortat aclimatizarea, totul trebuia sa fie in minim o ora, iar adaugarea apei din acvariu in punga in mai multe etape si cantitati mai mici.
Ehh, xifo nu sunt chiar asa sensibili, isi revin ei.

da, acum mi-am dat seama ca am fortat ceva mai mult tot procesul, daca deschideam si eu mai bine ochii as fi vazut ca pe punga de la hornbach in care erau pestii este explicat pas cu pas ce trebui sa fac cand aj ac cu pestii, are chiar si desene pe punga ) data viitoare o sa fiu mai atent. va multumesc pt toate sfaturile!
Dolly wrote:
Cum ai procedat?

am bagat punga cu pesti in acvariu, am tinut-o in acv aprox 10 min, apoi am desfacut punga, am dublat cantitatea de apa din punga cu apa din acvariu, am mai lasat-o asa cam 10 min si apoi am desertat punga cu apa si pestii in acvariu.
va salut! am un acvariu de 120 L in care convietuiesc 10 neoni, 5 pui de guppy (izolati in maternitate), 2 cory si 3 xipho (pe care i-am cumparat astazi). problema este ca 2 xipho, un mascul si o femela, sunt f agitati, inoata in continuu de sus pana jos parca ar cauta o cale de iesire. nu inteleg de ce au astfel de comportament, am mai patit asa inainte cand am avut 1 singur tetra lamaie (avea acelasi comportament) si dupa ce i-am mai cumparat inca 5 semeni umblau linistiti in card. ar trebui sa mai cumpar cativa xipho?
salut! foarte interesanta chestia cu frunza de salata, o sa incerc sa vad cam cati adun. am citit mai multe aricole pe diferite forumuri si parerile sunt impartite referitor la efectul benefic al melcilor "maidanezi", multi sustin ca ajuta la cresterea nivelului nitritilor in apa, acum nu stiu ce sa zic...decocamdtata sunt incepator, mai am pana sa imi dau cu parerea, multumesc pt sfaturi!
va salut! am descoperit in acvariu cativa melci maronii f f f mici (pana acum am numarat aprox 10) si as dori sa tin sub control inmultirea excesiva a acestor melci (nu m-ar deranja nici daca ar disparea de tot) si dupa ce am citit pe net, inamicii nr 1 ar fi botia si melcul ucigas. problema e ca in acvariu am si un melc pomaceea si as vrea sa imi cumpar si vreo 2-3 melci neritine dar mi-e frica ca vor fi atacati de melcii ucigasi sau de botia. ce ar trebui sa fac? va multumesc!
ok, multumesc mult, labeo are acum cca 10 cm, cred ca este deja la maturitate, sper ca pana cand il dau sa nu o ia razna si sa atace ceilalti pesti
scificuss wrote:Tu l-ai primit asa ca si-a luat si amicul tau unul si asa e cool sa fie in acvariu? Eu zic sa il dai inapoi barem la el o sa stea pereche si le trecea vremea mai usor chiar daca sunt inghesuiti cu alti pesti in acvariul de 50 litri.

Labeo nu sunt pesti care traiesc solitari.

Nu, nu l-am primit pt ca asa "este cool", prietenul meu nu avea pereche, avea un singur labeo, pe care mai mult m-a rugat sa il iau pt ca el crede ca are un astfel de comportament deoarece acvariul lui este mic. Decat sa postezi un raspuns arogant si la caterinca, mai bine ii lasi pe altii sa se dea un sfat ;)
va salut! de 1 luna de zile am un acvariu de 126L cu urmatoarele caracteristici:

* dimensiuni: 80 x 35 x 45 cm
* capacitate: 126 L, sticl? 6 mm
* termostat Jäger 50 W
* filtru intern Eheim Aquaball

si dupa 3 saptamani de ciclare am bagat in acvariu urmatorii pesti: 10 neon, 2 sanitari, 1 labeo bicolor (maricel cam de 10 cm) si 2 gupy. am 2 nelamuriri: 1 sunt prea multi pesti pt acest acvariu, as vrea sa mai bag cam 5-10 neoni?
2 labeo sta mereu ascuns dupa in spatele filtrului (am ca decor, pe langa plante o nuca de cocos cu gaura si 1 lemn cu scorbura) am observat ca daca nu ma vede prin preasma iese din "ascunzis" dar nu inteleg de ce este asa de panicat. labeo l-am primit "cadou" de la un prieten care mi-a zis ca si la el are acelasi comortament, dar el are acvariul de 50 L. Va multumesc!

Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
Go to: