[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
temperatura apei f mare-30-31 grade, ce este de facut?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

va salut! am un acvariu de 126L in care am neoni, xifo, khulii, creveti rcs si 1 melc pomaceea. problema este ca de cand a venit canicula, temperatura ajunge si la 31 de grade, arunc in acvariu 5-6 cuburi de gheata in fiecare zi dar mi-e frica ca o sa imi moara din pesti 9pana acum nu am avut nici un deces) plntele au fost cele mai afectate si mi-au murit din creveti. cat de rau afecteaza aceasta temperatura viata din acvariu si ce este de facut? acvariul intr-o camera unde nu am aer cond. si nici nu prea am cum sa il mut in camera unde am AC.
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Posibil sa fii foarte ocupat sau chiar sa nu ai chef sa stai sa cauti, dar un lucru simplu si logic, cand frige ciorba cum procedezi?

PS Subiectul racirii e discutat an de an mai ceva ca alte tehnici de acvariu, cauta pe forum.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

se pot folosi coolere de pc montate pe capac langa neon....
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

pe langa ventilatia capacului trebuie sa ai niste coolere care sa bata pe luciul apei sa provoace evaporarea astfel poti scadea foarte mult temperatura.
Coolerele sa fie amplasate la 2-3 cm fata de luciul apei.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau lampa suspendata. Capacul cam incinge apa din acvariu.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Si asta e adevarat....capacul daca nu are o aerisire pastreaza inauntru o umiditate ridicata a aerului, de aceea apa din acvariu nu se mai evapora... fara un capac, lucrurile se schimba...temperatura mai scade cu cateva grade insa necesita o completare zilnica a apei evaporate (la 30 grade se evapora destul de repede)...asa ca poate fi si asta o solutie...
Toate cele bune....
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

va multumesc tuturor, o sa incer ca pun in aplicare ce am citit
[Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Da-ne detalii despre capacul acvariului, daca ai mai multe neoane, mai stinge din ele, si ridica capacul sprijinit pe niste lemne ceva nu stiu , daca ai capace de vizitare, da-le jos si pune o plasa ceva, asta numai in cazul in care ai capac ce sta pe acvariul perfect inchis, gen eheim . Gheata nu stiu daca este o idee buna , poate fi un soc pentru ei si oricum mare lucru nu faci , decat pe moment .
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu trebuie deloc sa completezi zilnic daca ai lampa . Mie imi scada nivelul cu 1 cm in 4 zile. Sincer mai mullt imi scadea cu capac decat acum. Dupa parerea mea diferenta de temparatura cu si fara capac este de 4 grade . Daca mai ai si aer conditionat in camera diferenta este si mai mare cred. . Eu am scos incalzitorul acum 2 zile .Era setat pe 26 de grade si tot se mai aprindea din cand in cand pentru scurt timp.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

tot cam 25-26 am si eu...desi aici in Madrid in ultima luna si jumate nu au scazut temperaturile mai jos de 35 de grade.... insa Lisandram vorbea de temperaturi de 30-31 grade...din cauza asta am zis k o sa se evapore putin mai repede...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: