[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lisandram
Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
christiansen wrote:daca vrei totusi ca marea majoritate a puilor sa semene cu masculul , cauta o femela de xifo negru, sau ca alternativa xifo rosu, ananas (pineapple ), marigold , etc . este recomandat sa il incurcisezi tot cu xifo ce au innotatoarele colorate

intre timp pestele a murit dar a lasat in urma lui 2 femele gravide una cu ochii rosii si una normala. de la prima am pastrat 5 pui si restul 30 i-am donat iar cea de-a doua mi-a nascut 1 data, a mancat toti puii, mai putin 2. acum aparea o noua dilema. a 2-a femela este iar gravida, dar in acvariu nu mai am nici un mascul de xifo )) neonii nu cred ca s-au dat la ea
am inteles! eu am folosit prima oara verde de malachit+albastru de metil, am ridicat temp la 29 si aerare puternica, dupa 2 zile nu mai avea nici un peste gris, am facut schimbul de apa, am redus aerarea si temp si au facut iar (de aceasta data doar neonii) am crescut iar temp si aerarea si am bagat punktol. dupa 1-2 zile au scapat de gris si nu am mai schimbat apa, doar am redus aerarea si temp la 26-27. acum, dupa 1 sapt am gasit cativa neoni cu 2-3 bobite de gris, de data aceasta cred ca am sa respect schema de tratament din prospect adica bag punktol in 1 zi, a 3 zi schmb 30% din apa, si bag punktol si in a 5-a zi acelasi lucru si am sa cresc temp si aerarea. sper sa dea roade
trandafir wrote:Nu stiu daca mai e nevoie sa-ti raspund, ar trebui ca pana acum sa fi trecut deja boala. Pai dupa cum ti-am spus eu nu am pus decat de doua ori punktol in apa la interval de 5 zile intre doze, am dat pompa de aer la maxim si am scapat rapid de gris. De cand am depistat boala si pana a disparut a durat cam o saptamana, poate o saptamana si 2-3 zile.
Bafta in tratarea pestilor si ape limpezi.

salut! ai mai facut vreun schimb de apa intre dozari?
va salut! am un prieten care m-a rugat sa ii pun la vanzare 1 discus red marlboro pe care l-a primit cadou de la niste prieteni si nu vrea sa il pastreze pt ca are alte specii de pesti cu care nu s-ar potrivi. peste are aprox 10 cm, este sanatos si foarte frumos, pretul este de 60 lei. pt alte detalii v-as ruga sa il contactati la tel 0744.111.042 direct pe prietenul meu - Gabi. deci fara PM si alte mesaje. oferta valabila numai in bucuresti.
totodata, mai are la vanzare si 2 SAE aprox 10-12 cm la 10 lei/buc
va multumesc!
va salut! am un xifo berliner-mascul, il tin impreuna cu inca 2 femele si 6 pui de xifo (de 3 sapt), 10 neoni si cativa sanitari cory intr-un acvariu de 120L. azi am observat ca are ciupita codita cam pe la mijloc dar nu am apucat sa ii fac o poza si cam dupa aprox 2h cand am aj acasa nu mai are codita, cam de unde era ciupita. nu stiu daca are vreo boala sau a fost agresat de alt peste. pana acum nu am vazut sa fie vreun semn de agresiune asupra lui (uneori chiar masculul alerga femelele dar numai cand era vb de mancare). alte semne nu mai are pe restul corpului, uneori sta mai retras ascuns pe langa filtru, de mancat, mananca. ce as putea sa ii fac, cineva mi-a recomandat sa ii fac bai cu albastru de metil, dar nu stiu in ce concentratie sa pun albastrul de metil. apa are 26 de grade si fac schimb de apa cam la 2 sapt, si este mereu curata. ce imi recomandati? va multumesc!
va salut! am un acvariu plantat de 126L (aqua pro 80 puls) in care am neoni, xifo, creveti si sanitari. in decembrie 2010 cand l-am instalat am urmat sfaturile unui prieten dar am omis sa pun substrat si am pus direct pietris. as vrea sa scot tot din acvariu si sa pun substrat si sa o iau de la 0, deci am cateva intrebari:

1 - ce fac cu apa pe care o sa o scot din acvariu, o arunc sau o depozitez pana cand schimb ce am de schimbat in acv si apoi o bag inapoi?

2 - risc sa stric ceva daca fac aceasta reamenajare?

3 - ce substrat imi recomandati?

4 - as vrea sa schimb si nisipul cu unul maroniu, se gasesti si nisip maroniu natural sau numai vopsit artificial?
jikan wrote:Cam fac mizerie pestii astia. Scurma noaptea de rup. Tot timpul gasesc acvariu tulbure

Da??? la mine chiar mi se pare ca fac "curatenie", mananca toata mancarea care se depune prin nisip
pai Black Molly este o specie de pesti, asta e xifo
va salut! stiu ca am o intrebare poate stupida, dar ma macina am primit cadou un xipho mascul si tot caut sa ii gasesc o pereche care sa aiba culoarea lui dar nu stiu daca acesta este o specie anume de xipho sau este doar o "anomalie". stiam xa pestele xipho poate fi negru, portocaliu sau gri cu dungi colorate, insa al meu este negru cu reflexii albastre si cu inotatoare si ochi galbeni.
va salut! azi din intamplare cand am ridicat capacul acvariului am observat 2 chestii ca un conglomerat de oua. este posibil sa fie oua de pomaceea? alti melci nu mai am prin acvariu. si de cateva zile am gasit pe geam mai multe puncte cam de 2-3mm transparente care se plimba pe geamul acvariului si cred ca sunt pui de pomaceea. ouale de pomaceea sut albe si arata ca un ciorchine de strugure dar nu sunt in apa sunt deasupra apei. ce ar trebui sa fac? sa le las asa cum sunt sau trebui sa fac ceva anume?
se poate inchide
salut! precum scrie si in titlu, donez 1 sae (aprox7-8cm) sanatos, singurul lui defect este ca nu are 1 ochi, dar asa este de cand era mic (de fapt cred ca asa l-am cumparat) si pana acum vad ca nu l-a afectat cu nimic. accept in schimbul lui si 1 planta sau vreun melc netritine/pomaceea burn, doar daca aevti in plus, altfel nu e nici o probl. o zi buna!Click image for larger version Name: sae.jpg Views: 20 Size: 17.0 KB ID: 7217
am inteles, daca bag no3 nu risc sa mi se tulbure apa? cum se face adaosul de no3? presupun ca exista anumite solutii, nu? sau pot sa fac si ceva pe cale "naturala"
va salut! am in acvariu mai multe fire de Heteranthera zosterifolia. pana de curand le-a mers foarte bine, dar de ceva timp am observat la cateva plante o inegrire a tulpinei si apoi se topeste. planta este in continuare verde, frunzele nu par sa aiba nici o problema, insa nu inteleg de ce patesc asa. fertilizant le-am pus feropol si de 1 saptamana folosesc PPS PRO (aceasta problema o am de mai multe sapt, deci nu cred ca este de la noul fertilizant). am sa va pun si niste poze, poate ma puteti ajuta. va multumesc!
va salut! de ceva timp am bagat in acvariu 20 de creveti red cherry si am cumparat de la pet shop mancare pt creveti Tetra Crusta Menu dar am observat ca nici un crevete nu se atinge de mancare. cutia contine 4 tipuri de mancare - de la fulgi pana la granule din ce in ce mai mari. in schimb SAE, khulii si sanitarii sunt disperati dupa mancarea aceasta. crevetii oare cu ce se hranesc? am aruncat in apa si 1 pastila de spirulina de la hofigal, dar acelasi rezultat, crevetii n-aveau nici o treba cu spirulina, insa SAE si sanitarii erau disperati dupa ea 9s-a mai tulburat si apa din cauza spirulinei). ar trebui sa incerc sa dau crevetilor si alt tip de hrana si care ar fi acela? va multumesc!
va salut! am o mica problema cu incalzitorulJager 3604 (100W) l-am setat la 25 de grade, dar termometrul imi indica 27 de grade, apoi l-am setat la 24 de grade si termometrul imi indica 26 de grade. presupun ca termometrul imi indica cel mai corect temperatura din apa , nu? care este cea mai buna pozitie unde trebui sa stea incalzitorul: langa filtru sau in partea opusa? cum se poate recalibra incalzitorul? Va multumesc!
se poate inchide
va salut! precum scrie si in titlu, sunt interesat sa cumpar java moss si Cladophora aegagrophila. cea din uram, nu sunt sigur ca asa se numeste, este un un fel de conglomerat de alge, ca un bulgare. cred ca am gasit si o poza pe net. astept oferte, preferabil din bucuresti. va multumesc, o zi minunata!
am descoperit: pestele este Black Kuhli Loach, am citit pe net ca ii place sa se bage in nisip. probl este ca la mine nu prea reuseste deoarece am nisipul cam de 3 mm, celalalt nu este asa de panicat, dar am obs ca uneori amnadoi se infig cu capul in nisip nereusind sa intre asa ca au gasit ca refugiu nuca de cocos sau buturuga
@coana_andreea: asta si intentionez sa fac azi, revin cu detalii

Forum Index » Profile for lisandram » Messages posted by lisandram
Go to: