[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce fel de xifo este acesta...?  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

va salut! stiu ca am o intrebare poate stupida, dar ma macina am primit cadou un xipho mascul si tot caut sa ii gasesc o pereche care sa aiba culoarea lui dar nu stiu daca acesta este o specie anume de xipho sau este doar o "anomalie". stiam xa pestele xipho poate fi negru, portocaliu sau gri cu dungi colorate, insa al meu este negru cu reflexii albastre si cu inotatoare si ochi galbeni.
[Thumb - 032_b_1.jpg]

[Yahoo!]
nosferatus
Unripe member

IP:

Nu stiu daca gresesc dar ar fi un Black Molly...cel putin asa am fost si eu informat cand am luat de la petshoop...

This message was edited 1 time. Last update was at 11/04/2011 19:07:51

lisandram
Member
[Avatar]

IP:

pai Black Molly este o specie de pesti, asta e xifo
[Yahoo!]
kzr66
Junior member

IP:

i se spune <berliner> si se imperecheaza cu orice xipho femela.

Investesc numai in familie si ajut prietenii , daca pot , cumpar numai marfuri de-ale noastre , daca sunt ...
[Email]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

este un sifo verde mascul. am avut. exista si voalat. pe google ai sa gasesti poze ca si xipho green.
[WWW] [Yahoo!]
christiansen
Junior member

IP:

nu este nici berliner nici verde .

cauta pe google black swordtail (poate avea innotatoarele rosi, portocalii , galbene, depine cu ce a fost incrucisat ) . teoretic il poti incrucisa cu orice fenotip de xifo ! daca vrei totusi ca marea majoritate a puilor sa semene cu masculul , cauta o femela de xifo negru, sau ca alternativa xifo rosu, ananas (pineapple ), marigold , etc . este recomandat sa il incurcisezi tot cu xifo ce au innotatoarele colorate, este o ipoteza conform careia xifo negrii cu innotatoarele transparente sunt predispusi la cancer de piele !

This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2011 13:42:35

viva la Republica !
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

christiansen wrote:daca vrei totusi ca marea majoritate a puilor sa semene cu masculul , cauta o femela de xifo negru, sau ca alternativa xifo rosu, ananas (pineapple ), marigold , etc . este recomandat sa il incurcisezi tot cu xifo ce au innotatoarele colorate

intre timp pestele a murit dar a lasat in urma lui 2 femele gravide una cu ochii rosii si una normala. de la prima am pastrat 5 pui si restul 30 i-am donat iar cea de-a doua mi-a nascut 1 data, a mancat toti puii, mai putin 2. acum aparea o noua dilema. a 2-a femela este iar gravida, dar in acvariu nu mai am nici un mascul de xifo )) neonii nu cred ca s-au dat la ea
[Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa fac viviparii, isi stocheaza lapti de la mascul si ii poate utiliza pt a face pui si in lipsa masculilor.
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

alexdell wrote:Asa fac viviparii, isi stocheaza lapti de la mascul si ii poate utiliza pt a face pui si in lipsa masculilor.

foarte tare! bine ca nu pot sa fac acelasi lucru si oamenii )))
[Yahoo!]
Levy
Junior member
[Avatar]

IP:

Doamne fereste) coloritul pestelui se formeaza prin selectarea speciilor si incrucisarea lor, datorita incrucisari sa format diversitatea culori
[Yahoo!]
bob1401
Junior member
[Avatar]

IP:

e un xipho cu origini de tuxedo. reflexiile verzi-albastre sunt normale. saunt mai putin prolifici.

bob1401/iasi
[Email]
Pretorians
Membru de baza

IP:

discutia era in urma cu un an ))). Cred ca a stabilit ce peste a fost pana acum

Forum Index » Vivipari
Go to: