[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AndreiPro
Forum Index » Profile for AndreiPro » Messages posted by AndreiPro
Poti continua fara probleme aici discutia. Sunt intrebari care ma intereseaza si pe mine
Multumesc.
Continuarea era "sau... exista si pesti cu care pot coexista crevetii?"
Atunci sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa am acvariu dedicat doar crevetilor sau....?
Daca am in acvariu acesti pesti: 5 zebre, 5 neoni, o gupy, 2 scalari, 2 moly, 2 sanitari, 3 xifo, colisa, velifera, labeo, botia, pentru ce fel de creveti pot opta?

Problema cu neonii persista. Fiind mici, nu reusesc sa le fac o fotografie de aproape. La doi dintre ei burta arata ca si cum coastele stau sa iasa din carne.....
La acest moment, o data pe saptamana adaug Feropol. Am primit recomandari sa pun si Feropol 24. E OK sa le folosesc impreuna sau trebuie sa ma opresc la unul din ele?
Cu toate recomandarile primite la pet shop, un minunat exemplar albastru de betta(mascul), mi-a ars cozile celor doi guppy(mascul+femela) si 2 neoni(unul a murit, celalalt a umblat cu spinarea sfasiata si dupa 2 saptamanil-am repus pe picioare). Explicatia celor de la pet-shop a fost ca e un caz rar, dar eu nu am mai riscat si l-am donat.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

Crezi ca te ajuta?
Atunci nu stiu ce sa spun. La mine adaptarea a durat 2 zile. Anterior introducerii, l-am lasat 2 zile pe un calorifer la uscat, si brobonelele au aparut pentru ca isi tragea apa de care avea nevoie.
Cu bulele am patit-o si eu. Lemnul se adapteaza. In cateva zile, brobonelele vor disparea.
Da. Pe lemn, sub moss si a aparut la 3 saptamani dupa ce le-am bagat in apa.
Eu am niste "christmas moss" pe care l-am prins cu nailon de o buturuga de trandafir. Totul a fost ok, dar de vreo 2 zile pe dedesupt a aparut o albeatza pe care nu reusesc sa o identific.
Nici n-am vrut sa contest lucrul asta, pentru ca am patzit-o pe pielea mea . Incercam doar sa-l ajut sa identifice pestele.
gabyciuli wrote:
cum as putea sa l determin ?

Nu ai o poza cu pestele pe care l-ai primit?
cheloo wrote:Daca zici ca ai primit un botia ... lasa-i o sa se ocupe el de "problema"

Au trecut ceva zile si melcii vad ca o duc din ce in ce mai bine. Botia cred ca nu agreaza gustul ... sau trebuie sa-l infometez ))))
Up-date. Probabil ca in prima faza voi dona scalarii, care ocupa mult spatiu.
scificuss wrote:
AndreiPro wrote:Am primit azi cadou urmatorii pesti:

- colisa - mascul
- velifera - mascul
- labeo - femela
- botia - mascul

Fara nici un fel de gluma, daca se poate te rog sa-mi spui si mie cum ai deosebit sexul la botia si labeo? Nu de alta dar am si eu si chiar sunt curios.

Nu i-am identificat eu. Fiind cadou, colegul meu a venit cu o lista scrisa de cel de la Pet-shop cu denumirile si sexul pestilor.
O sa-i las fara perechi. Chiar si 25 par deja prea multi. O sa incerc o selectie treptat.
Dar tot n-am aflat daca trebuie sa le iau perechi. Daca le-as lua perechi as avea 29 de pesti intr-un acvariu de 80 l

Forum Index » Profile for AndreiPro » Messages posted by AndreiPro
Go to: