Message |
|
Cineva din tara, are asa ceva. Platesc gras  )
|
 |
|
pc.ciprian wrote:
sami_curpas wrote:Ba frate ALBER, bine faci ca nu incerci: asa stai linistit in privinta bacteriilor.
In privinta supravietuirii plantei, eu sper ca are capacitatea de a se adapta. Ramane de vazut cum si cat supravietuieste la mine in acvariu.
Imi place sa experimentez.
P.S.: Poate o sa plantez bonzai in acvariu, intr-o zi....
sami_curpas ...ca altfel nu stiu sa ma adresez pt ca nu stiu cum te numesti....poate daca ai fi deschis un topic la despre noi as fi stiu dar se pare ca acesta nu este. Asta 1 la mana.
2 la mana am rugamintea sa o lasi mai moale cu ironiile in caz ca nu ai observat noi aici pe tarlaua noastra nu prea luam lumea la misto si ne adresam politicos nu cu BA. Alber a incercat sa iti faca o observatie care se pare nu ai inteles`o.
3 la mana daca ai de gand sa faci experimente de genul am rugamintea sa le pastrezi pt tine. Plantele emerse sunt plante emerse plantele submerse sunt submerse. Muschiul din padure care l-ai luat tu poate contine o gramada de paraziti care iti pot distruge acvariul, asta nu inseamna ca imediat ce l`ai bagat gata ai distrus bazinul. In timp . Bonsai(nu bonZai) nu exista submers iar daca tu il vei baga complet sub apa din nou o sa te rog sa o faci pe propria raspundere si noua sa nu ne impartasesti aceste lucruri.
Toate cele mai de sus le poti lua ca un avertisment,daca vei continua asa cred ca ne vei parasi destul de curand
Numai bine
L.E:
AndreiPro wrote:Unde as putea gasi Utricularia Graminifolia?
erai pe pagina cealalta si nu te-am vazut.
In primul rand utricularia are nevoie de apa de osmoza, iti zic din proprie experienta, am incercat cu apa noastra si s-a topit instant. Este o planta destul de dificila ca si gazon si in prima faza dureaza mai bine de o luna pana cand incepe sa se dezvolte. Vei avea impresia ca nu se intampla nimic si iti va veni sa o arunci. Daca ai osmozor, co2 fertilizanti si lumina care nu trebuie sa fie prea puternica in prima faza ai ceva sanse sa o cresti. Eu unu am un cub cu latura de 30 doar cu UG setat de cca ....2 luni cred sau poate chiar 3 si abea acum a inceput sa miste
OK. Imi poti recomanda o alta planta pretabila la un acvariu cu pietris de 4-5 cm, co2 si lumina 55W 6400 k?
|
 |
|
Salutare si bine ai venit!
Sunt tot din Constanta si mi-a atras atentia faptul ca iti doresti un acvariu foarte plantat. Ai ceva plante acum?
Andrei
|
 |
|
Unde as putea gasi Utricularia Graminifolia?
|
 |
|
dino66 wrote:stiu 2 eu, unul exact la intrare, si unul mai in fund, care are inauntru un acvariu mare si lung
Langa cel de la intrare, in partea dreapta este cel de care iti vorbeam(dreapta pe langa magazinul de carne).
|
 |
|
dino66 wrote:merci, o sa merg acolo, sper sa nu le incurc. Ca stiam si eu ca in sala sunt 2 pet`uri
Daca identifici farmacia e usor 
|
 |
|
Aseara si chiar si azi dimineata, emisia de CO2 era la fel: multe bule de-odata ca la un filtru de aer.....
|
 |
|
Inca o intrebare: furtunul de CO2 rebuie lasat la fundul acvariului? Aseara l-am legat de o piatra sa stea.
|
 |
|
Deci am dat banii degeaba si pe pompa de aer ... cea mai silentioasa zice-se ... cumparati?
In alta ordine de idei: pana acum cateva zile, fara bomba, lumina ardea intre 09:00-14:00 .... 16:00-21:00.
Acum am setat-o 12:00 - 22:00. e OK
|
 |
|
Treaba cu "valurirea" am facut-o din prima. Gura filtrului o am pusa cam la 60 de grade, in loc de 45 cat intelesesem, pentru ca din cauza debitului, pe care nu il pot regla, imi culca toate plantele la pamant, asa ca "valurelele" sunt acum niste valuri 
|
 |
|
Perdeaua de aer este la minim acum zi si noapte si este mascata de plante.
|
 |
|
Deci: am bomba si am si pompa de aer. Ce sa fac, sa reduc volumul de aer pe timpul zilei si sa las bomba, iar noaptea sa cresc volumul de aer si sa scot furtunul de la bomba?
Am inteles corect?
|
 |
|
Inteleg ca minunata mea bomba ar trebui oprita noaptea?
|
 |
|
Radu.U wrote:in timp vei gasi un mod de a o putea controla, nu trebuie sa cedezi
Pai.. cum? Eu am in capatul furtunului care iese din sticla mica un filtru de tigare ... fara "reglaj" 
|
 |
|
OK. Este cineva pe forum dispus sa vanda in Constanta? 
|
 |
|
Precizare: de la inceput, am stabilizat temperatura la 26-27 grade. E ok, sau sa o cobor sub 25?
|
 |
|
Remarcile mele pe acest subiect le voi muta in topicul deschis separat.
|
 |
|
2
|
 |
|
UP-date
|
 |
|
scificuss wrote:
AndreiPro wrote:Din pacate pentru moment nu pot investi intr-o onstalatie de CO2. Inca analizez daca sa-mi fac o bomba, sau sa mai astept si sa iau o instalatie "profi".
 Analizezi daca sa-ti faci generator ( bomba ) de co2? Iti dau un sfat, fara nici un fel de aroganta, cat timp analizezi te duci frumusel in bucatarie cu un bidon, golit si spalat - de bauturi carbogazoase, e mai bun ca tine mai bine la presiune, te cauti prin dulap/sertare de niste zahar , gelatina si drojdie praf/la cubulet. Intre timp dupa ce ai cautat pe net reteta si te apuci sa "gatesti" la ea, pana termini de gandit e gata si treaba. Da?
Gata bomba! Azi dimineata deja baga bule, dar..... baga ca la balamuc, ca un filtru de aer, nu cate una la nu stiu cate secunde.....
|
 |
|