[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buturugi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

intr-un episod mai vechi povesteam despre faptul ca am dezradacinat un copac in toata splendoarea doar sa bag ceva in acvariul meu

se pare ca cioata nu a stat destul in apa (14 zile si fiert vreo 12 ore cu sare ) pt ca primul impact cu apa a fost criminal la propriu;dupa 12 ore pestii se deplasau prin tarare pt ca apa nu mai era apa ci gelatina,am pierdut vreo doi pesti si am inceput un nou setup cu pestii in acelasi vas pt ca nu am avut unde sa-i pun

iata-ma ca reincerc sa bag cioata in vas injumatatita pt ca era prea mare ;de vreo saptamana e impreuna cu pestii timp in care schimb apa zilnic (15%) de teama sa nu repatesc esecul prin care am trecut

primele zile i-mi gaseam buretele cam vascos, dupa trei patru zile se pare ca totul e ok

INTREBAREA: din lemn ies niste bule mici , tot ies de cand am pus-o in vas si ies multe,parca ar fi o piatra foarte fina de aer
oare sunt periculoase ?cat vor mai iesi? totusi lemnu asta sta de vreo luna in apa

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ce lemn e?
daca poti sa il mai fierbi,fierbel;)
si nu uita sa dai scoarta jos de pe el daca o are,dupa care aplicai o pedeapsa cu peria de sarma...
bulele alea ies pentru ca are mult aer in ea,cand o fierbi se elimina bulele.
nu sunt periculoase,vor iesi dupa ce o fierbi zdravan,cateva ore pe zi in decurs de o saptamana.
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

sa o mai fierb ?????

lemnul e carpen,coaja nu mai e si da am frecat-o si cu peria

am adaugat o poza facuta cu telefonul ,promit sa revin cu una mai buna cand i-mi recapat aparatul
[Thumb - Image002.jpg]

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Cu bulele am patit-o si eu. Lemnul se adapteaza. In cateva zile, brobonelele vor disparea.
[Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

asa am gandit si eu dar la mine o face de vreo saptamana
cred ca incep sa ma obisnuiesc si daca or pleca i-mi va parea rau dupa ele ))

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Atunci nu stiu ce sa spun. La mine adaptarea a durat 2 zile. Anterior introducerii, l-am lasat 2 zile pe un calorifer la uscat, si brobonelele au aparut pentru ca isi tragea apa de care avea nevoie.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Carpenul este un lemn de esenta tare, inrudit cu stejarul. Fac parte din acelasi ordin, Fagales, dar familii diferite. Pentru ca un lemn sa nu pluteasca trebuie ca intreg corpul lui sa fie invadat de apa. Altfel spus, pana va patrunde apa prin tot tesutul vascular, fibrele si parenchimul unui lemn de esenta tare, va mai dura o perioada. Dar nu dispera...la un moment dat isi va da obstescul scufundat !!! Eu am obtinut rezultate extrem de satisfacatoare, totdeauna, cu lemne incapatanate introducandu-le in cuptor, lasandu-le sa se usuce intens, dupa care, brusc in apa, legate de fund. In 2 zile ai fi zis ca-s lemne scafandru, atat de repede isi pierdeau capacitatea de plutire.
Bafta maxima.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

crezi ca radacina ierea indeajuns de uscata?Faza cu cuptoru' trebuie sa o tin minte...multumesc...

.....
[Email] aim icon
dorutheos
Junior member
[Avatar]

IP:

...alta intrebare,sper ca nu deranjez...orce lemn se poate pune in acvariu?Si daca da,imi spune-ti va rog cum se trateaza lemnul ce urmeaza a fi pus in acvariu?
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

dorutheos wrote:...alta intrebare,sper ca nu deranjez...orce lemn se poate pune in acvariu?Si daca da,imi spune-ti va rog cum se trateaza lemnul ce urmeaza a fi pus in acvariu?

Nu orice lemn,de exemplu lemnul de nuc este cam nociv,oricat il fierbi,pui in cuptor,lasat in apa tot v-a elibera tanini.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Technics
Member

IP:

Asa ceva am patit si eu candva, din cauza ca lemnul nu a fost uscat inainte de fierbere respectiv de introducerea in acvariu.
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nici lemnul de rasinoase nu este bun.
Technics
Member

IP:

Bun mai este si prunul, corcodusul, salcia, vita de vie ...
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Atentie cu prunul si vita de vie de unde provin, atat prunul cat si vita de vie se stropesc si nu vreti sa folositi astfel
de lemn.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dorutheos
Junior member
[Avatar]

IP:

...din ce am inteles,sunt bune mai multe soiuri,dar este recomandat prunul,corcodusul,salcia,vita de vie....dar imi spune-ti va rog cum se trateaza pentru a nu fi nocive in acvariu?
[Yahoo!]
Technics
Member

IP:

kirucd wrote:Atentie cu prunul si vita de vie de unde provin, atat prunul cat si vita de vie se stropesc si nu vreti sa folositi astfel
de lemn.

O zi buna,
Dragos

Crede-ma nu este nici o problema atat timp cat se respecta tratamentul inainte dea fi introduse in acvariu.
Technics
Member

IP:

dorutheos wrote:...din ce am inteles,sunt bune mai multe soiuri,dar este recomandat prunul,corcodusul,salcia,vita de vie....dar imi spune-ti va rog cum se trateaza pentru a nu fi nocive in acvariu?

Tratamentul este simplu:
se fierbe in apa cu sare grunjoasa(pt. muraturi) 2-3 ore in functie de marime si grosime dupa care pune intr-o galeata cu apa care se schimba cel putin odata pe zi timp de 2-3 saptamani pentru eliminarea taninului.
Atentie: lemnul trebuie sa fie uscat inainte de inceperea tratamentului.
dorutheos
Junior member
[Avatar]

IP:

..multam CcC
[Yahoo!]
dorutheos
Junior member
[Avatar]

IP:

...totusi m-am documentat si am vazut ca prunul,salcia,corcodusul,nu sunt chiar recomandate pentru acvariu...se recomanda lemnele de apa,care stau in apa si dupa fierbere se pot introduce in acvariu.
[Yahoo!]
Taz
Membru de baza

IP:

Am crengi de salcie si diferite radacini ,in acvariu ,de ani de zile , fara probleme . NU le-am fiert si nu le-am tinut in apa , doar le-am clatit si le-am bagat in acvariu . Daca lemnul este bine uscat si nu provine din locuri suspecte ,este ok . oricum nu recomand sa face-ti la fel ca mine , eu unul am riscat . )
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: