Message |
|
|
 |
|
[quote=aLLLx][quote=AndreiPro] Sera siporax se schimba la o anumita perioada sau... ?[/quote]
Siporax este un mediu filtrant ceramic (suport pentru bacteriile denitrificatoare), nu este consumabil, nu se spala decat foarte rar si doar cu apa din acvariu rezultata in urma schimbului regulat.[/quote]
Ah... ok. Voi cauta.
|
 |
|
brawn wrote:Pune o poza cu ce scrie pe neonul tau. Nu orice tub fluorescent e bun in acvaristica. Am impresia ca tu cam incurci borcanele: tub de 55 w nu prea exista.
PL-55w 6400K - asta scrie. Este luat de la un magazin de profil, gata montat. Este ca o bucla, formeaza un "U" si are 50 cm lungime pe o latura. Acum "lucrez" la bomba. Daca e de zugravit .. va chem. N-am timp de poze, asa ca le pun maine 
|
 |
|
Ce presiune se poate forma in aceasta bomba?
|
 |
|
dino66 wrote:Salutare, stie careva unde se gasesc neoni mai ieftin in constanta? (exceptand piata de la brik de duminica) sau niste terazone, la fel, la un pret mai mic ?
La Brick in interior. La cat am apucat eu sa studiez magazinele de profil din Constanta, mi s-au parut cele mai bine intratinute. N-am vazut niciodata pesti mortzi.
Pe la intrarea principala, unde sunt bazinele de peste proaspat, faci dreapta si in capat iar dreapta(pe stanga pe colt este un alt pet-shop care are ceva acvarii, sar slabutze), spre Farmacie si pe stanga e magazinul. Eu de acolo m-am aprovizionat cu toate. Neonii, sper sa nu greshesc sunt 3 ron.
Sper ca am fost explicit.
|
 |
|
Daca imi propuneam sa fac aceste cheltuieli era una, eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca m-a luat valul  )) daca la inceput am zis ca-l tin pe cel de 20l fara alte cheltuieli, pana sa ma trezesc ..... si sincer sa fiu REFUZ sa fac un calcul, ii dau inainte, de exemplu in seara asta ma duc sa mai iau niste pietrish si ... orice mai pica in mana  )))
|
 |
|
[quote=aLLLx]In locul carbunelui din filtru poti pune sera siporax, pentru o filtrare biologica mai buna, carbunele activ nu e bun daca ai plante.  [/quote]
Sera siporax se schimba la o anumita perioada sau... ?
|
 |
|
brawn wrote:110% de acord cu scificuss. Insa in acest caz vei avea nevoie si de fertilizare. Oricum, la co2 si fertilizare vei ajunge mai devreme sau mai tarziu. Imi dai te rog niste detalii despre neonul tau de 55 w?
Este un neon "de serie", nu retzin brandul, este cu lumina alba si are 6.500k, cel putin asa scrie pe el.
|
 |
|
Deci o sa raman si "bolnav" si cu banii luati?  )
|
 |
|
Legat de bomba, am o nelamurire:
-din sticla mica pleaca un furtun, la capatul caruia pun un filtru de tigare, indoit in sus .... am inteles bine sau.....?
|
 |
|
Salutare.
Cu putina intarziere, as vrea sa ma prezint si eu:
Andrei Prodan
Constanta
Sunt incepator si "istoria" ar fi urmatoarea:
Aveam de gand sa-mi iau un acvariu, dar am considerat ca nu este cel mai potrivit moment din punct de vedere financiar. Am avut parte in schimb de o surpriza din partea unui prieten care mi-a dat un acvariu de 20 l, dotat cu filtru, termomentru, filtru de aer si 3 pesti si am zis ca mi-am rezolvat moftul fara cheltuieli, DAR...... a inceput distractia.
La acel moment am mai achizitionat un neon si un incalzitor, cativa banutzi .... dupa 2 luni, am gasit la "super-oferta" un acvariu mai mare de 80l la 80 de RON ... CHLIPIR am zis eu ... si l-am luat, dar .... a trebuit sa schimb neonul, filtrul si el era prea mic, niste pietris in plus n-ar strica .... si ar merge si niste plante. Dar ce fac eu cu 3 pesti ..... si am luat un banc de neoni, unul de zebre si ... mi s-au parut dragutzi si scalarii si .... molly si guppy si uite ca am pierdut sirul investitiei si m-am trezit pe site-uri de specialitate si dupa nici 4 luni intregi deja ma gandesc la unul mai mare.
Mai scap de microb? 
|
 |
|
Asa cum am fost intrebat in celalalt topic, filtrul meu este un no-name cu un debit de 520l/h. Se pare ca-l voi schimba zilele acestea cu unul mai bun, cu ceva carbuni in el.
De precizat, ca dupa ce am scos ferigile(intrate in descompunere dupa 4 zile), apa incepe sa se limpezeasca. Si tot aici voi intreba: Glassosigma e ok pentru ce am eu acum?
|
 |
|
Am un acvariu de 80 de litri cu urmatoarele caracteristici:
- filtru debit 520l/h;
- incalzitor;
- termometru;
- pompa de aer;
- neon 55w si 6500K, alb;
- 2-3 cm de pietris;
- pesti: 5 zebre, 5 neoni, o gupy, 2 scalari, 2 moly, 2 sanitari si 3 (nu le stiu numele sunt portocalii si nasc, pui vii);
Am si ceva plante in el. Din pacate, dupa ce am reusit stabilizarea lui(era limpede ca lacrima si plantele nu mai aveau pic dealge pe ele), am introdus plantele din margine(cele lungi ca niste ferigi), si pe langa faptul ca mi-am tulburat intr-o saptamana toata apa, ferigile s-au descompus toate si am fost nevoit sa le scot.
Intrebarea mea este: pot avea acvariu plantat fara substrat si fara CO2? Ce plante mi-ar trebui pentru asta?
Va multumesc,
Andrei
|
 |
|
Din pacate pentru moment nu pot investi intr-o onstalatie de CO2. Inca analizez daca sa-mi fac o bomba, sau sa mai astept si sa iau o instalatie "profi".
|
 |
|
Este cineva din Constanta care imi poate vinde Glossostigma?
|
 |
|
brawn wrote:E perfect, cu conditia sa-l gasesti.
Pai il am deja. Intrebarea mea era daca acest neon poate "tzine" Glossostigma.
|
 |
|
danc wrote:Glossostigma cred ca merge bine si fara Co2, insa cu conditia ca lumina sa fie de calitate.
LE: apropo de plante de gazon, recent am resetat acvariul si m-am hotarat sa merg pe HC in mare parte, insa de o saptamana tot caut si nu gasesc, astfel am luat un pot de lilaeopsis sa fie ceva planta acolo macar pentru start. Nu stiu mare lucru despre planta asta, insa voi vedea pe parcurs cum decurge.
Pana una alta, daca are cineva o portie de HC de vanzare......il rog sa-mi lase un pm.
Multumesc frumos si scuze domnului Radek pentru interventie.
Un neon de 55 w si 6500 ar fi ok pentru intretinerea Glossostigmei? Acvariul are 80 l.
|
 |
|
Am inteles ca e ok sa continui aceasta discutie. Ma puteti ajuta cu raspunsul la intrebarea: " Pot avea un acvariu plantat sanatos, fara substrat si fara CO2?"
Multumesc,
Andrei
|
 |
|
Gazon fara CO2 se poate?
|
 |
|