[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AndreiPro
Forum Index » Profile for AndreiPro » Messages posted by AndreiPro
AndreiPro wrote:Am primit azi cadou urmatorii pesti:

- colisa - mascul
- velifera - mascul
- labeo - femela
- botia - mascul

Trebuie sa le iau perechi? Pot sta in acvariu cu: scalari, molly, neoni, zebre, xifo, sanitari?

Multumesc pentru urari.

Mai mult fata de cele de mai sus, am acvariul invadat de melci.... pana acum am numarat 8 ... ii scot sau ii las?
Am primit azi cadou urmatorii pesti:

- colisa - mascul
- velifera - mascul
- labeo - femela
- botia - mascul

Trebuie sa le iau perechi? Pot sta in acvariu cu: scalari, molly, neoni, zebre, xifo, sanitari?
De ieri am scos O2-ul. Pana acum pestii par sa reziste. Bomba sa o scot noaptea, sau sa o las?
Sincer .. si eu visez deja la unul de 150 .... parca n-au loc plantele, sau sunt prea putine ... nu conteaza, imi TREBUIE unul mai mare
Saraca mea sotie este alaturi de mine si am facut-o sa-mi alaturi mai ales la schimburile de apa
Up-date

Din momentul asta nu mai fac nici o modificare. Astept doar sa-mi creasca plantele.
Scapa pe undeva. Eu am pus niste poxipol la imbinari si merge brici de o saptamana si jumatate.
La 2-3 zile le voi fierbe si sper intr-o saptamana sa le plantez.
Acum le tin in apa cateva zile. Nu le-am fiert in sare de teama sa nu ramana sarea in ele si sa o transfer in acvariu. Daca va fi nevoie le tin si 2 saptamani in apa.
Te sun eu in max jumatate de ora. Poti pune o "rezervare"?
Dar cu iritarea branhiilor ce fac?
Observ ca majoritatea pestilor mei au branhiile rosii, ca si cum ar fi iritate. Am folosit un test jbl si: no3 e ok, no2 e ok, ph-ul tinde sa scada, dar GH si KH, care nici nu stiu ce sunt, sunt la limitele maxime, desi azi am schimbat 30% din apa.
Am luat doua radacini de trandafir, pe care le-am fiert 4 ore, le-am curatat de coaja, le-am lasat in apa 1 zi, le-am bagat iar la fiert vreo 3 ore, le-am mai curatat putin si le-am lasat pe un calorifer la uscat 24 de ore.

Si acum vine problema: le-am bagat in acvariu si dupa 2 zile toata apa este rosiatica.

Se preteaza lemnul de trandafir sau sa ma schimb pe radacina de vitza de vie?
M-am lamurit pe acest subiect. Multumesc.
Dolly wrote:Eu zic sa nu mai astepti, ca sunt semne clare de lipsa de oxigen. Pe linga pompa de aer, filtru nu ai? Nu e deloc normal ca in cazul in care filtrul functioneaza pestii sa se comporte astfel.

Am filtru, care este curatzat acum o saptamana si debitul este normal..... este indreptat in sus de cand il am pentru a crea valurele ..

Imi mai trece un lucru prin minte. Nu am foarte multe plante, iar debitul de CO2 este generos, adica, continuu (cred ca mi-a iesit o bomba de "calitate" di prima ), desi bomba am facut-o de o saptamana de acum. Poate ca este prea mult CO2, pe care pana la dezvoltarea plantelor va trebui sa-l domolesc cu reprize de O2.

E pertinenta constatarea mea?
Am bagat perdeaua de aer si schimbare radicala in doar 15 minute: zebrele si neonii au refacut "bancurile" si si-au reluat locul(zebrele la suprafata, neonii usor sub mijlocul acvariului) si ceea ce imi dadea cele mai multe palpitatzii, guppy si reluat plimbarea prin acvariu.

Ce sa mai inteleg atunci? Am fost sfatuit ca CO2 si aer nu pot coexista, si la ultimul mesaj pe subiect, am fost tras de urechi ...
Ii mai las cateva ore si daca nu se schimba nimic, bag din nou pompa, tot la minim, in celalalt capat al acvariului fata de bomba.....
Eu inteleg ce spuneti, si va cred pe cuvant, dar de la ultimul mesaj, toti pestii mi-au urcat la suprafata ....... si guppy sta nemiscata intr-un colt de la 12:00, cu gura pe-afara ...
Radu.U wrote: e absolut normal ce se intampla cu pestii.

Fara a dori sa fiu rautacios, era de ajuns acest raspuns. Nu am deschis un alt subiect ci am supus discutiei in cadrul topicului deschis de mine, pentru continuitate, si pentru a-mi crea un scurt istoric al inceputului meu in acvaristica. Pentru a evita discutii de acest gen, propun unui moderator sa-mi mute topicul in "Despre noi", desi in continuare discutiile pe care se va concentra acest topic vor fi despre plantarea acvariului.

Multumesc pentru raspuns.

Insist pe intrebarea, daca ma pot astepta sa-mi moara femela de Guppy?
OK, am scos filtrul de aer si am lasat doar bomba, ziua ..... acum guppy a mea sta doar intr-un loc, cu gura spre suprafatza. Este gestanta si sper din toata inima sa nu pierd puii... odata cu ea .... Nici ceilalti pesti nu mai sunt parca la fel de vioi. Deci ......

si 30% din apa schimbata, ca sa nu ma gandesc la eventuale modificari de ph, din cauza CO2-ului in 24 de ore....

Forum Index » Profile for AndreiPro » Messages posted by AndreiPro
Go to: