[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: glasforex
Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
vorbeam ca niste indicatii generale. E excelenta alegerea ta. Acuma tu stii si cu banii cum stai.

@pomi nu stiu daca dai sfaturi tocmai corecte. sper sa nu se supere un site admin sau moderator pt marimea pozelor le modific la primul vostru post care cere asa ceva. (nu incarca forumul)
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

referitor la lampi. exemplul dat de mine are niste cleme care se pot prinde pe marginile de la acvariu .. nu pe biroul alaturat. se pierde foarte multa lumina in cazut tau...

http://www.2u2me.eu/uploads/72520080923143718/17.JPG
pestele e rosu ?
mosu wrote:lipsesc totusi carasii aurii

)

Pesti sunt frumosi. Filmarea si mai frumoasa!

Nu stiu daca e cel mai potrivit film pt cichlide americane. Mai multi is africani pe acolo. Iti plac papagalii ?
eu zic sa iti faci decor dar sa nu il faci gros. sa studiezi pe net si sa te inspiri dupa modele reusite si ingenioase. sa alegi de la inceput nisipul si culorile pentru a preintampina eventuale neplaceri... daca ai bani nu te zgarci la filtru extern.

mi-au placut desenele tale. vad ca esti analitic. nu e rau inainte sa incepi sa despici firul in 4. si daca si pui problema pe un forum vin si idei de la alti sau eventuale corectii.

Bafta! Eu iti doresc sa ai un proiect facut de la A-Z fara probleme si fara bani cheltuiti dejaba! Astept poze cu procesul !
pune intake-ul sa fie pe suprafata apei.
il citez pe colegul nostru in topicul indicat de tine. " In prospect spune clar ca ar trebui pus cu nivelul apei cam pe la jumatatea "cutiei" "
orienteaza celalat tub catre suprafata apei (cel din mijloc).

pelicula de la suprafata daca seamana cu un ulei ai lipsa de O2 in apa. sa ma corecteze cineva daca gresesc.
eu am un acvariu octogonal de 170L care ii facut cu sticla de 5 : si e de brand nu facut de mine. are fund simplu. si inaltimea trece usor de 40cm...42 parca era la ultima masuratoare. pot sa pun ca nu imi place deloc cum se vad pestii in el. eu unu fac daca se poate recomandarea sa fie format clasic. asa ai cel mai bun view asupra pestilor si orice ai mai avea in acvariu! Mai mult ca va fi dificil faci un capac. ca de gasit nici nu incape in vorba asa ceva. mai vezi capitolul lumini..eee... cale lunga.

daca nu treci de 45cm inaltime poti merge cu incredere pe sticla de 8mm. la 50cm eu zic ca ai nevoie de 10mm grosime sticla. obligatoriu suprafata plana si daca vrei sa fii extra atent un polistiren de 2cm sub.

vad ca esti la primul post. din cate stiu regulile acestui forum trebuia sa treci pe la introducere altfel vei fi luat la rost sper ca nu deranjez un moderator sau admin cu afirmatia asta.

si inca ceva. nu stim de unde esti asa ca nu va sari nimeni sa te ajute cu eventuala executie sau ajutor la montaj.
image
image

Multumesc anticipat!~
solutii pentru iluminare in cazul tau:

daca acvariul e langa perete si e open top adica nu are capac. poti da o fuga intr-un magazin gen obi, practiker,... si cumperi o lampa dubla de perete cu 2 becuri. vezi sa aiba directionare si "reflector". intradevar 2 becuri economice de 20-24w ar face o treaba buna. daca vrei o lumina calda mergi pe 2700k iar daca vrei o lumina rece mai albastruie cumperi 6500k. poti incerca si combinate dar nu cred ca arata asa bine... mie unu imi place mai mult lumina mai calda dar studiile de plante arata ca lumina de la 5000-7000 este mai potrivita pentru plantele subacvatice.

o problema ca am gasit-o eu la tine e ca daca ai xipho o sa iti sara din acvariu daca nu ai capac sau nu e acoperit cu o sticla sau ceva...

alta varianta de iluminare zic eu interesanta este cu 2 lami de birou care au prindere de acest gen:
http://www.2u2me.eu/uploads/72520080923143718/17.JPG
puse fix pe laterale si orientate catre mijloc ;)
cablurile pot fi mascate usor si costul e relativ mic. la obi alaltaieri am vazut asa ceva la 17,5 ron/buc
becuri economice am gasit de 20 si 23w la 8,99 ron la practiker. total 2 lampi 2 becuri = 53 lei. sau daca bugetul nu permite nici atat. cumperi 1 lampa si un bec si cand mai ai bani inca o pereche.

sunt si sisteme cu mai multe becuri.
http://www.redstore.ro/files/Lustra_M2612_6_4849230690a14.jpg

Bafta ! Sper ca am fost de ajutor !

nu uita inainte sa aplici autocolantul indiferent de "adeziv" si metoda de aplicare sa cureti bine sticla cu solutie de geam apoi sa o stergi bine cu o carpa din bumbac.
pestii astia ciupesc nu gluma !
eu asa imi explic. mie mi-a smult la un scalarel o inotatoare abdominala.
am gasit solutia...

Carbonat de calciu (praf de creta) - o lingurita mica fara varf la 130L apa.
nu se mai aude nimic ? (sper ca nu ai inundat blocul ! :eek
cichlidele africane se freaca de pietre cand calitatea apei nu este optima. duritatea apei trebuie sa fie mai mare.
fa un test de duritate si daca apa nu este suficient de dura (semn - pestii se freaca de pietre si nisip) pune niste carbonat de calciu (praf de creta). se gaseste in unele farmacii. O punga de 100g costa 3 ron in Oradea.
Eu pun la un acvariu de 130L o lingurita mica (fara varf). In functie de marimea acvariului tau dozezi proportional. Introduc din nou carbonat de calciu cand pestii iar se freaca. De obicei dupa 3-4 schimburi (30% apa)... sau faci teste de duritate din nou.

Iti recomand sa citesti totul despre: bicarbonat de sodiu si carbonat de calciu legat de duritatea apei. Si bicarbonatul de sodiu creste duritatea imediata dar scade si aciditatea lucru pe care poate nu ti-l doresti.
ancistusul meu sta in acelasi loc si noaptea daca aprind lumina brusc (nu fac asta dar daca o fac..) il gasesc pe fundul acvariului la inspectii. ziua toata sta cu burta in sus agatat de decor. in alte acvarii adopta aceeasi pozitie si atitudine doar ca statea pe o buturuga. Totusi daca nu aprind lumina dimineata si arunc mancare coboara si mananca.

incearca daca nu ai incercat pana acuma sa dai mancare faca sa aprinzi becul la acvariu. (in camera poti aprinde daca e bec slab)
salut!
daca vrei niste comenarii respectiv niste critici (constructive) iti voi da urmatoarele sugestii.

incearca sa grupezi plantele de acelasi fel. nu le lasa rasfirate ca si cum nu isi au locul acolo. ordinea da mai bine ca si dezordinea nu ?
fa ceva cu masa aia.. vad ca balteste apa pe ea. un pic de polistiren nu strica daca sunt eventuale denivelari. vezi ca in timp lemnul se degradeaza de la apa daca nu ai grija. se poate chiar sa faca mucegai sub acvariu.

cu pietre ai mascat ceva filtru ? piatra intradevar e un element natural insa hopa acolo sus peste buturuga aia nu arata nici cum.

pozele incearca sa le faci pe semi lumina sau chiar noapte cu becul stins si fara blitz! daca nu iti ies clare aseaza aparatul pe un tripod sau improvizeaza un scaun(2,3 carti etc.)

si pe final ai foarte multe plante inalte comparativ cu cele medii si mici. Totusi e mai bine decat un poster cu model

In speranta ca nu am fost prea aspru si tot ce am zis am zis sa te ajut a avea un acvariu mai frumos, tine cont de comentariile mele si revino cu poze mai bune!
Bafta multa!
schimba buretele cu un filtru intern. e mult mai eficient.
daca nu dispui de un buget mare dar vrei ceva bun iti recomand produsele din gama Resun SP. in functie de marimea acvariului vei gasi modelul potrivit.
google it.

cat despre curatare eu zic sa agiti un pic substratul sa iasa mizeria de acolo. astepti pana se depune si atunci aspiri. eu asa fac si am vazut la multi treaba asta.
ii face omu niste intarituri si nu o sa fie probleme.
treaba se complica si mai mult cand vrei un acvariu plantat. vorba aia prietenii stiu de ce

ai nevoie de substrat fertilizant amestecat cu nisip fin sau peste care sa pui nisip apoi pietris fin dupa preferinte si dupa tipul plantelor pe care le vei avea.

pentru plante pretentioase cu lumina va trebui sa ai lumina multa. nu stiu daca ai deja un capac sau acvariul tau e incastrat intr-un perete, sau o sa ai neoane suspendate deasupra acvariului (open top) sau orice altceva unde sa fixezi neoanele. oricum la 400 L de apa o sa ai nevoie de multi Lumeni si un spectru de lumina adecvat. exista threaduri la sectiunea "lumina". ideea e sa cumperi totul conform cu marimea acvariului.

Eu unu de inceput nu m-as baga la plante ci as face un decor frumos cu pietre de rau si buturugi, as pune xipho de toate culorile si as cumpara neoane care sa scoata in evidenta culorile pestilor. Daca acvariul se vede doar dintr-o parte as lipi pe partea cealalta un autocolant negru sa scoata in evidenta si mai mult pesti (ma gandesc ca accentul va pus pe pesti).

Sunt sigur ca ti-ar placea la nebunie. Mai ales xipho rosii care s-ar vedea "bestial" !

o poza macar ?

burta umflata si multe excremente nu cumva e supraalimentant cu mancare? il ai de mult ?

Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
Go to: