[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: glasforex
Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
aprob tot ce au spus colegii nostri de forum. ca sa ne lamurim mai bine si la randul nostru sa te lamurim mai bine si pe tine ai putea pune inca 2 poze cu "chestia" aia. cat mai de aproape si cat mai clar posibil.
caras si xipho => probleme
mai ales cand sunt carasii mici. xipho o sa ii urmareasca si o sa ii loveasca in burta.. o sa ai carasei terorizati. la un asa volum de apa nu stiu daca o sa fie probleme grave dar oricum cele 2 specii nu sunt compatibile...

daca te-ai hotarat pe xipho si nu iti plac mai mult alti pesti eu zic sa te uiti pe urmatoarele specii ca si colocatari ai acvariului tau: ancistus, hoplo, cory

2 intrebariea pt tine :
ce lumina are acvariul tau ? poti sa intri in detalii.

ce decor o sa ai? ai un plan cum ai vrea sa arate sau ai vazut la cineva sau undeva un model ?

vezi ca cele mai multe greseli ale unui incepator (daca esti) se fac la inceput. si de obicei si cele mai grave.
Bafta sa auzim de bine!
cichlizi africani
ancistusi
thorocatum
cory
raphael

o sa incerc o jumate de dop la 120L net de apa. Postez apoi.

le: inca o intrebare. la cichlizi le place apa un pic mai dura si cu o aciditate crescuta. corect ? ce pot face "homemade" pt asta?

cineva zicea pt duritate bicarbonat de sodiu dar cred ca asta ar si scadea aciditatea fiind o baza... nu?...
ajunge sa fie fiarta odata. pune si o lingura de sare la 15-20L apa. apoi limpezesti bine cu apa rece.
scrie ca "practic nu e toxic" pe produs. nu o sa fie toxic pt pesti ?
827 e da o lumina galbuie calda sililara 830-ului.

spectrele de lumina sunt asemanatoare iar caldura este similara cu cea data de Hagen Flora GLo care are o temperatura de culoare de 2800K, 670 Lumen, 125 Lux.
cu 830 daca bine retin ai 1350 de lumeni, dublu fata de Hagen.

Faza e ca pe un 827 sau 830 dai sub 10 ron iar pe un hagen dai in jura la 40 ron... nu fac reclama nimanui si nici antireclama dar trebuie sa pui in balanta ce vrei sa faci...
Alt aspect ar fi calitatea luminii dar ma opresc la a spune ca e ok 827-le... daca nu poti opta pentru o lumina calda de la un "bec" din seria 900.. un 965 de exemplu.

14w?.. nu inteleg dc nu ai cumparat un 20W/827 E27 LUMINA CALDA..
La un acvariu de 20L te descurci cu 20w...
Mai ales ca nu ai adancime care ar duce la scaderea semnificativa a cantitatii de lumina care ajunge la plantele tale.
Mai bine decat alti care au 2x20w la 60L sau chiar 2x20w la 90L
Nu sunt expert in plante dar am vazut la toata lumea rezultatele cele mai bune cu substrat bun, fertilizare si CO2. Dar mai multe nu zic pt ca alti cu sigurata te pot ajuta mai bine.

Ce culoare are betta ? Mai poti monta un bec pe capat ?
eu cred ca daca acvariul nu e "oxigentat" bine atunci ar aparea mai rpd. in alte acvarii daca opresc filtru si implicit aerarea dupa o zi apare o pojghita la suprafata apei. ma gandesc ca e vorba de o forma de alge....

faza e ca eu am pesti in acvariu si acest lucru nu pot sa il realizez...
mai baieti... nici cum nu reusesc sa am niste alge pe decor sau oriunde in acvariu...

am dat mancare foarte multa...
am lasat lumina aprinsa 12 ore... (acvariu are 80x40x40 = 128L si lumina e din 4 neoane (2 powerglo si 2 sylvania daylight)) - power glo are mult spectru albastru care teoretic e bun pt alge.
nu am facut schimb de apa 2 saptamani
am lasat perdeaua de la geam trasa sa intre lumina solara...
NIMIC

cine imi mai da niste idei cum sa am niste alge pe decor ?
intradevar scalari sunt niste pesti maiestosi. lenti cu miscari fine, frumoase. pot fi si agresivi si teritoriali. daca nu sunt crescute perechile de mici impreuna orice alt peste de acceasi specie va fi batut si vazut ca un intrus. Crescuti de mici chiar si in acvarii moderate ca marime bataile nu sunt chiar asa de violente.
Nu le plac pestii agitati si cei care le fura hrana. de exemplu caraseii... de asemena nici pestii prea curiosi nu merg cu scalarii.. cum ar fi ciclhlidele africane.

Eu as opta pentru niste xipho rosii. 6bucati.
Sau daca mergi pe ideea unui nano si vrei sa umbli la plante niste neoni. carduri de 20 de bucati.
salut
am o pereche de scalari superbi intr-un acvariu steril 40L cu un filtru burete si o piatra plata pusa vertical intr-un colt. Au inceput ai mei sa curete bine piatra si deja tijele sunt vizibile bine la ambi. Maine sau poimaine zic ca o sa depuna. Mancare le dau exact cat manaca ca sa nu ramana mizerie si sa trebuiasca sa ii deranjez facand curat. Am citit undeva pe forum ca se intrerupe hrana parintilor dupa ce au depus. Este corect ? Daca da cum procedez corect ? Mentionez ca vreau sa pastrez parintii cu puietul pana cand o sa eclozeze atunci voi incepe cu hrana alevinilor pe baza de artemia, galbenus ou fiert tare si mancare fina.
si intrebarea 2 sa evit posturi multe si lungi.. am inteles ca dupa ce puietul incepe sa manace ar fi bine sa bag ceva pui de melci ? Corect ? De care?

Multumesc anticipat. Astept sfaturile voastre cat mai repede dat fiind situatia. Inca odata multumesc!

LE: azi au depus circa 100 icre. din care 2 albe.
eu zic ca va fi toxic... dar hei... toata lumea a zis ca si lacul asta pe baza de rasina e toxic deci clar nu te poti lua dupa nimeni.
si la mine in marginie este spuma. dupa uscare am taiat-o cu un cutter si am "uns" cu mortar fin. apoi dupa uscare am mai dat un strat de mortar am lasat la uscat si am dat 2 straturi de lac din asta.
2 zile pauza intre straturi.
4 zile pauza de uscare la final.
2 zile tinut in apa.
apoi 3-4 schimburi totale de apa.

mie mi-a crapat unde aveam oxid alb in amestec cu mortarul si ceilalti oxizi. in rest nici o urma de crapaturi. ciudata treaba... cred ca amestecul de oxizi nu i-a placut lacului. inca ceva... daca dai cu lacul asta pe sticla cand bagi apa calda se desprinde usor.

Ce vopsea folosesti acolo ??!?!
ai dat ceva bani nu gluma pe decorul ala...
un sfat iti dau: "Cu rabdarea treci si marea!" sau acvariul
da. am observat ca daca pui mai mult de 3 straturi in apa va fi si decorul "laptiu". daca vrei sa il folosesti citeste bine ce am facut eu sau intreaba-ma; nu vreau sa faci rau pestilor...

iti dau link catre produs.
http://www.kober.ro/ro/kober/retail_3/lac-ecologic-ecolac.html

a costat 22 ron.
Merci mult. Deja se vede ca multa lume a vizionat filmul.

Multumesc inca odata pt aprecieri. Chiar conteaza cand stii ca ai lucrat atata timp...
intrebare.

vreti sa raciti excesul de caldura produs de lumini ?

si o intrebare retorica

se poate raci apa cu niste fan(ventilatoare) mai mult decat temperatura camerei ? sau aici e vorba de principiul scaderi temperaturii datorat de evaporarea apei ?

daca cineva are un sistem din asta de racire ne poate da niste rezultate concrete in cifre. bineinteles si temperatura camerei si diferenta temperaturii apei fata de temperatura camerei.

Multumesc mult!
toata lumea zice de forta pompei... sa nu uitam ca greutatea coloanei de apa care trebuie sa urce e compensata de greutatea coloanei de apa ce coboara din acvariu (Principiul fundamental al hidrostaticii). sunt iar in punct mort..
http://www.youtube.com/watch?v=1JJWo_kZdXw
Merci de indicatii. Cand voi mai avea timp si bani voi face ceva mai frumos. Intradevar niste poze nu mi-ar strica!
Merci inca odata pt indicatii! Voi tine cont de ele!!!

Azi am mai montat un suport de 2 neoane deci am in sfarsit 4 neoane (2x Hagen Power Glo si 2x Sylvania 765 daylight). Apa e la nivel cu capacul (aduc apa ciclata din alte acvarii). Am lipit autocolant pe marginile din fata. Am cumparat multi pesti.
Am pus pietre calcaroase pt ciclizi.
am vazut ca nu ai primit raspuns desi astepti urgent sfaturi si m-am gandit sa iti dau link-ul asta care cineva l-a postat pe forum si mie mi-a fost de folos. Poate ti-e bun si tie. Nu stiu... asteapta si raspunsul cuiva mai avizat.

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
Go to: