[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: glasforex
Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
Bine ai venit!
3 ore ai fiert pe ea ?
Sa pui o poza si cu capacul.

"comfectionez"
"capac acvariu home made facut de mine."

In rest frumos post. Mi-a placut aia cu borcanu. Aduce la viata amintiri! Si au am inceput tot la fel dar nu foarte promitator. Aveam un borcan de 3L si am cumparat 2 sau 3 pestisori apoi m-am dus la baile felix (8 km de oradea) si am pescuit niste guppy cu punga de la bazinul cu nuferi. Cred ca am prins 20-30 bucati. Toti i-am pus in borcan. Cand am venit acasa nu am mai ramas nici un peste in borcan. Toti au sarit afara. Mai ales ca nu aveam filtru de aer...
si totusi nu eram un copil rau.

Toate cele bune!
intradevar s-au intamplat foarte mult din ianuarie pana acum. dar cel mai important aspect e ca acel acvariu de 90L l-am dat "in uz" prietenei mele. al meu e cel de 130L care acum asteapta background-ul asta:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9637.page

Scalari mai am 3 bucati. cei 2 masculi din video si o femela neagra care poate fi vazuta si ea tot acolo. Planuiesc sa pun perechea neagra la icrat intr-un acvariu de 40L maternitate. Si apoi dupa ce puietul e un pic mai maricel sa il mut in noua casa care acum se pregateste!

O sa vreau niste idei pentru ce pun pe jos in acvariu. Pietris sau nisip...culori?... pietre ?... buturuga ? o plantutza? doua ?... ceva unic ?.. o idee traznita de-a voastra?
Ideile aici sau la postul cu backgroundul! Multumesc mult!
nu stiu multe dar din vazute pe net sunt pesti teritoriali. au nevoie de loc... 80 litri e foarte putin!

http://www.youtube.com/watch?v=yAuFIMatzuE

2 care se bat print-o bucata de plexi pusa intre ei
unul din tipii care comenteaza zice ca a lui tot timpul se bateau cand a avut aceasta specie.
http://www.youtube.com/watch?v=HELlGVqK6D0&feature=related

spawning
http://www.youtube.com/watch?v=JhldAiD8i-U&feature=related

cred ca o sa fie un pic de show!
nu dau sfaturi dar ar fi mai bine sa pui cei 4 carasi in cel de 80 si pe cei 8 in cel de 250.
depinde daca sunt puieti sau adulti... / ca nu ai precizat acest aspect.
Bine ai venit! Zise incepatorul... in ale acvaristicii

Deja vad ca e moda aici sa ceri poze ! Se poate ?
Mai ai acvariul ala ?
as adauga ceva daca imi permiteti. am vazut pozele cu acvariul pe jos. ai mare grija cand il vei muta de acolo. am inteles ca vei face un suport. va trebui sa iti procuri niste galeti noi (si spalate cu apa fara detergenti) ca sa golesti apa si pesti in timpul menevrei de mutare a acvariului pe suport. eu am 4 acvarii si pe unu din prostia ca am vrut sa il mut cu ceva apa in el (si nu era multa...) am reusit sa ii ciobesc un colt... tu sa nu faci asa!..
despre estetica acvariului voi pune un link pe care unul din baietii de pe acest forum l-a dat intru-un alt post si mie unu mi-a fost foarte util : http://acuariorosa.blogspot.com/2009/08/primeros-clasificados-1-nguyen-tien.html

tine minte. cu cat stii mai multe cu atat poti intampina orice problema si va puteti toti bucura de acvariu!
20 de ore au trecut si caraselul cauta mancare de nebun prin acvariu (40L) in care am pus piatra lacuita.
Ma gandesc ca deja trebuia sa fie mort pestele daca toxicitatea era acuta cum zicea Claude. no offence!!!
Daca totusi toxicitate exista dar nu e asa de mare atunci in urmatoarele 48h ar trebui sa pateasca ceva pestisorul.
Ce e mai greu a trecut. Oricum dau cu ochii destul de des la peste ca daca vad ceva ciuda in manifestarea lui il scot si il bag in alt acvariu.
Pronosticuri ?
FanCTC vorbesti ca un "om mare". Cati ani ai daca nu te superi/suparati ?

Pestioaica. La asta ma gandesc si eu. Pana la urma toate sunt nocive dar ideea e daca substanta pe care vreau eu sa o folosesc se dizolva in apa...
Toti stim ca cianura e toxica dar daca aceasta e bagata intr-o sticluta si inchisa bine o putem arunca in vasul cu supa si sigur nu patim nimic! asa si cu rasina asta... daca dupa uscare nu se mai dizolva si nu mai elibereaza substante toxice in apa atunci e ok. Ca singur nu o sa o rad la pesti sa o manance...

LE: Operatiunea piatra scufundata a inceput. Tinteti aproapte!
))))))))) cel mai funny post pe care l-am vazut!
Ai dreptate! dar te-as completa ca o idee cu cele spuse de Cristian Cribasan(artist fotgraf) despre vechi si nou in fotografie(dar cred ca se poate transpune si in situatia noastra): "Daca nu ne schimbam repede vechile mentalitati paguboase, daca nu deschidem ochii sa intelegem de ce si unde au ajuns noile curente in arta contemporana europeana si internationala, vom continua sa ne tinem, fuduli si suficienti, aripile legate strans in niste curele ideologice sterile".
Nu zic sa imprumutam cele de mai sus dar asa cum in ziua de azi lumea foloseste bombe co2, neoane care mai de care mai scumpe si mai bune, filtre externe performante si nu buretelul bunicului o sa ramane tot la cele vechi.

Motivele pt care eu vreau sa folosesc un "coat" pe background sunt urmatoarele:
- nu vreau modificari de PH, KH smd...
- vreau sa pot tine orice tip de peste in acvariu
- vreau ca background-ul sa arate tot asa peste ceva vreme (ma refer la colorit in mod special)

Inca odata "Bestial post!"
@ Claude - panele acrilice (plexiglas) sunt facut din cate am inteles din rasina acrilica. daca este toxica dc se fac acvarii din asa ceva ? ma gandesc ca substanta e toxica dar dupa uscare nu mai reactioneaza cu apa... si pe unul din produsele ce le-am cumparat scrie "ecologic"... nush ce sa mai cred.

@ bilti - de fapt acvariul va fi in alta camera care nu e albastra dar vreau sa fie in centrul atentiei. Nu puteam sa il fac in culorile acelei camere...

@FanCTC - e primul meu background facut
Oxizii i-am amestecat cu mortarul. Plante nu voi folosi prea multe asa ca suporti incorporati in decor nu ma interesa desi e o idee grozava. am gasit si pe youtube ceva de genu. Mi se pare ca esti destul de priceput! Ma bazez pe tine la sfaturi!

Acum 2 zile am vopsit o piatra cu rasina acrilica. Azi nu mai avea miros. Am spalat-o bine cu apa calda fara detergenti sau sapun si am lasat-o cateva ore in apa. Mai inainte sa scriu acest post am schimbat apa iar. Pe diseara o bag intr-un acvariu mic cu un pestisor. Daca vad ceva manifestari ciudate la pestiuc il scot si il bag in alt acvariu.

Link-uri vreau daca are careva sa ma documentez despre substanetele astea...cel a lui Claude nu m-a lamurit pt ca wikipedia zice altceva...
nu stiu daca sa continuu cu oxizi galbeni sa ma apropiu cat mai mult de asta. oricum problema cu rasina acrilica ramane. deja ma frige creierul de la atata citit pe net...

image
Eu am gasit rasina acrilica. Mult mai ieftina. 22ron.
Insa nu stiu daca e toxica. Scrie pe cutie ca e ecologica dar nu ma risc. Aseara am dat o piatra cu ea si o sa o bag dupa uscare calumea intr-un acvariu de 40L cu un carasel orb pe post de cobai...

hai ca pun niste info despre rasina care am gasit-o.
1) Kober LAC ECOLOGIC ECOLAC - L8301WL (lac pe baza de rasini acrilice autoreticulabile si rasini poliuretanice)
http://www.kober.ro/ro/kober/profesional-innobilarea-lemnului/Lac-ecologic-Ecolac_L8301WL.html
2) Rasina acrilica Alberdingk 548

Ce zici/ziceti ?
Nu chiar "11/09/2009 19:42:12"
Eu inca am 2 filtre din astea si is multumit.
Poate informatia e utila cuiva care da un search pe forum.
Zilele trecute m-am apucat de un background pentru unul din acvariile pe care le am. O sa las imaginile sa vorbeasca de la sine si o sa va rog sa ma ajutati un pic cu rasina ca m-am blocat la acest punct. Vreau sa dau tot backgroundul cu rasina. Nu stiu nimic de toxicitatea diferitelor tipuri de rasina disponibile in comert...
Am deschis deja un topic pe tema rasinei dar nu am primit nici un raspuns. Un pic de ajutor ar fi binevenit!

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Multumesc pentru urari!

M-am conformat cu locatia.
Mi-am pus si un avatar.
Salut!
Sunt Mircea Popa din Oradea. 26 ani. Am 4 acvarii (90L, 130L , 40L , 40L). Acest "virus" l-am luat cam de 2 ani cand am inceput cu acvariul de 90L pe care l-am cumparat dintr-un magazin. Am inceput ca tot omul si am invatat pe parcurs. Am facut si greseli care m-au costat dar consider ca au format ceea ce azi sunt. Urmatoarele acvarii le-am facut eu. Primul cu ajutorul unor prieteni care au mai facut asa ceva; apoi singur. Pestii mei preferati sunt scalarii din care pot spune cu incredere ca am una din cele mai frumoase perechi pe care le-am vazut pana acum! Am sa postez si un filmulte sa va lamuriti. Acvariul 90L ianuarie 2009 - http://www.youtube.com/watch?v=Xx1nPzViBTE
Dintre speciile pe care nu le am dar le voi achizitiona in viitorul apropiat amintesc ciclidele africane si discusi... bineinteles nu in acelasi acvariu.
Visul meu e un acvariu lung incastrat intr-un perete al apartament sau un iaz cu pesti(koi si/sau carasei) frumos amenajat la casa de la tara (una din cele 2 pt ca nu m-ash putea dedica 100% in ambele locuri).
Acum lucrez la un background pentru acvariul de 130L pe care il voi prezenta la sectiunea Hardware. Sper sa ma ajutati in orice fel si sper sa va pot si eu fi de folos!
Bine v-am gasit!
Rasina acrilica - se poate folosit la backgroundurile acvariilor ?

Nu stiu daca am citit bine sau daca e tot una pt ca nu ma pricep la chimie dar plexiglas-ul parca nu e altceva decat placa de rasina acrilica. Am gasit ceva lacuri ecologice (cel putin asa zic ei.. inca nu am incercat..) pe baza de rasina acrilica si as vrea sa le incerc pe un background facut recent.
Se pricepe cineva cat de cat la asa ceva ?
stiu da e topicul vechi dar eu am 2 filtre de acest gen si am avut aceeasi problema dar i-am gasit solutia. verifica furtunasul de aerare daca nu e pliat undeva si apoi sufla cu toata forta 5 secunde in el. Se formeaza o mazga alba(ca un dop) care infunda locul unde intra furtunasul transparent de aerare. Daca nu merge nici asa inseamna ca ai bagat invers duza aia in care intra furtunasul.

Scuze pt ca am deschis un topic mai vechi dar sper ca mesajul meu va fi de folos cuiva. Good luck!

Forum Index » Profile for glasforex » Messages posted by glasforex
Go to: