in data de 04.11 am vopsit prima piatra care am bagat-o in acvariul de proba. Toate sunt OK si acum. Pestisorul e mancacios si ar vrea sa fuga in celalalt acvariu care e fix langa el unde sunt 10 alti amici de-ai lui
Momentan sunt la stadiu asta:
Backgroundul e gata uscat si curatat/ a stat in apa 48 ore.
L-am lipit de acvariul in care va sta cu silicon de acvarii. Acum a intervenit urmatoarea problema: am spatiu intr-o parte. Am spray-at cu un pic de spuma poliuretanica cat sa umple golul. Acuma nu stiu ce sa fac... sa tai cu cutterul sau sa las asa. Arata urat (o sa pun si poze sa imi dati idei). Ar fi varianta nr.2 sa tai la nivel cu cutterul sa fac un pic de material (mortar+oxid negru -ca asta mi-a ramas) si sa ii mai dau o tura... apoi sa nu mai stau dupa rasina... si sa las acolo asa...
Azi am fost la Practiker si mi-am cumparat pal sa fac un capac. Toate bune si frumoase dar cand am ajuns acasa m-am trezit ca nu am mandrina la masina de gaurit... sa vezi nervi.. m-am chinuit cum am putut cu mana si ceva surbelnita... Am scos ceva la capat. Se va vedea in poze dupa ce le uploadez.
Incepe sa imi placa ce vad !
Vreau inca 2 sfaturi pe langa ce am scris mai sus. Ce pietris sa folosesc ? Am din ala alb / o sa vedeti in poza. Dar eu m-am gandit ca daca as pune un pietris mai inchis la culoare poate as scoate in evidenta mai mult pesti care o sa vina intauntru. (scalari / ancistusi +altceva daca cineva vine cu o idee buna// m-am gandit la ciclizi dar nu sunt experimentat in acest sens). Voi ce pietris ati pune ? (plante nu cred ca vor fi in acest avariu - poate un covor de marsilea; inspirat de Liviu colegul nostru de forum pe care nu il cunosc personal dar il felicit pt unul din cele mai frumoase acvarii pe care le-am vazut vreodata! cel putin cand avea marsilea pe care apoi a dat-o la galeata

) oooo cum nu stateam eu in Bucuresti atunci

)
Iar intrebarea 2 ar fi legat de iluminare. O sa am 2 neoane: un Hagen Power-Glo (nu dati cu pietre dupa mine! ma intereseaza culorile la pesti nu vegetatie!!!) si inca unul. Nu stiu ce sa pun... Bugetul e la pamant. Am gasit in comert Philips Master TL-D Super 80 18W/840
Putere (W) 18w
Flux luminos (lm) 1350
Culoare lumina Alb rece
Temperatura de culoare (K) 4000k
Indice de redare a culorilor 85
sau un 827... am citit de mi-au iesit ochii din cap tot capitolul lumina de pe acest forum.
Va fi bun unu din cele doua (840 sau 827) in combinatie cu power-glo(18000k) ?
In prima faza va spun ca trec de la 2 x 765

) deci upgrade va fi !
Astept cat mai multe informatii! Va multumesc! (in cateva minute postez si pozele sa va faceti o idee cum stau)
LE: