[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator .....acum mi-am facut un acvariu de 480 l...si nu AM habar ce sa fac  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

tu ori nu ai citit nimic, ori faci pe prostul, scuzati limbajul. Sa te apuci asa sa iti faci un acvariu de sute de litri, apoi sa nu sti ce sa faci cu el, sanu ai habar, sau sa te faci ca nu ai habar ce merge langa un vivipar - un alt vivipar, mi se pare o mare dovada de snobism. Ca si cum iti iei un ferari, desi nu ai permis de conducere si nici nu sti cum se deschide capota la motor.

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

ii face omu niste intarituri si nu o sa fie probleme.
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

mr skyypy,

nu e nevoie sa imi raspunzi daca te consideri ofensat de o noua pasiune de a mea.
da, nu prea am habar despre pesti.da, am facut un acvariu mare pentru ca sunt convins ca e mai simplu de intretinut decat un acvariu mic.
este un acvriu pe care il voi pune in birou, este un element de decot pt. mine si un lucru care ma va linisiti...

nu am bani sa cumpar unul gata facut, de aceea m-i l-am facut acasa ajutat fiind de un priten care a mai facut asa ceva...deci , nu am bani sa ma scoata afra din casa....daca as fi avut bani, as fi cumparat unul din magazin si as fi platit o firma sa se ocupe de acvariu...

pe viitor, de cat sa faci o remarca ofensiva catre cineva care nu ti-a gresit cu nimik personal, mai bine las-o moarta.

Nu ma pricep la pesti, dar ma voi pricepe cat de curand.
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Din cate am citit eu si din propria observatie a facut bine ca a inceput cu un bazin mare.
Poate omul chiar nu se pricepe si d-aia a intrebat aici.
"ferari" nu se scrie asa si daca ai bani de "ferari" nici nu trebuie sa stii de unde se deschidde capota sau unde e joja de ulei, daca o avea asa ceva
[Email] [Yahoo!]
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

ma abtin, pt. ca o dam deja in diverse. eu mi-am exprimat punctul de vedere.

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Calm oameni buni ... totul se invata in viata asta, nimeni nu s-a nascut invatat ...
Si mai ales nu strica sa acceptam/recunoastem cand gresim . Un acvariu mare e super ok pentru un incepator , va invata repede(sper) si compatibilitatile dintre pesti , si alte chestii care tin de acvaristica . Ai fi preferat sa inceapa cu un bol sau cu un acvariu de 50l cu 6 carasi ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

cu toti am avut un inceput si am pus tot feluri de intrebari care pentru cunoscatori par stupide, dar numai asa poti sa inveti. Totusi - cum am mai spus - e bine sa citesti si sa cauti pe forum despre acvaristica de baza inainte sa pui intrebari.

vezi ca sub logoul acestui forum gasesti niste Link-uri utile care iti vor fi de mare ajutor.
Poti incepe cu asta (click)

Despre filtre:
Filtrul de acvariu - este cel mai important echipament (dupa acvariu si apa) si reprezinta dispozitivul care curata apa de impuritati si o oxigeneaza. Nici un acvariu nu ar trebui sa fie lipsit de acest dispozitiv deoarece are un rol foarte important in mentinerea unei ape curate si sanatoase pentru pesti. In magazine se gasesc mai multe tipuri de filtre in functie de pozitionarea sau de modul de constructie. Astfel exista 2 mari categorii de filtre pentru acvariu:

---filtre interne (sunt cele mai utilizate de incepatori-se introduc cu totul in acvariu ). Acestea sunt formate dintr-o pompa care trage apa din acvariu printr-un burete, astfel ca impuritatile raman blocate in masa buretelui si nu mai murdaresc apa. Nu sunt cele mai eficiente filtre deoarece buretele este destul de mic si nu poate curata apa foarte bine. Dar au avantajul ca sunt foarte ieftine (pret incepand de la 15 RON) si usor de montat, utilizat. Pe piata romaneasca se gasesc mai multe marci de astfel de filtre pentru acvariu (ex - Resun, Aquael, Fluval) asa ca puteti alege in functie de buget si de necesitati.

---filtre externe - sunt pozitionate in afara acvariului, au suprafata mai mare de filtrare ceea ce le face mai efciente dar au dezanvantajul ca sunt mai scumpe (pret incepand de la 100 RON) acestea sunt indicate la un acvariu cu volum mare, de la 200 de litri in sus dar exista astfel de filtre si pentru un acvariu mai mic.

Poma de aer : pompa de aer este un dispozitiv actionat electric (220v) care produce un curent de aer ce este directionat printr-un furtun in acvariu. La capatul furtunului din acvariu se pune o piatra de aer care permite iesirea acestuia sub forma unor bule destul de fine ce au rolul de a oxigena apa. Majoritatea filtrelor interne sunt dotate cu un furtun care introduce aer sub forma de bule fine in acvariu si astfel necesitatea unei pompe de aer scade. In lipsa unui filtru, pompa de aer este singurul lucru care ar tine pestii in viata mai mult timp fara schimbarea zilnica a apei. Daca nu aveti posibilitatea cumpararii unui filtru de acvariu mecanic, se poate face un fitlru biologic cu o pompa de aer si un burete. Acesta este cu atat mai eficient cu cat buretele in care e introdusa piatra de aer este mai mare. Buretele se tine in acvariu si are rolul de "casa" pentru bacteriile din acvariu care transforma substantele daunatoare in substante mai putin daunatoare respectiv nitritii in nitrati.

This message was edited 2 times. Last update was at 13/12/2009 18:14:42

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa o citire atenta a tot ce este scris pe forum si in urma sfaturilor primte de la voi, voi actiona in felul urmator:

1. bazinul: voi astepta 14 zile pana cand il voi umple cu apa.din cauza faptului ca este de 80 cm inaltime si unii considera ca e destul de periculos sa il umplu complet, voi umple la inceput acvariu doar pana la 50 cm inaltime. daca , in timp, nu voi avea probleme, voi suplimenta volumul de apa.
2. "echipamenT": voi avea 2 incalzitoare cu termostat de 150 watti, 4 pompe de apa interne (de acelea cu burete..), si un neon de 300 watti, intrucat am inteles ca acesta este raportul...1 l apa, la un watt.
3.Dupa ce se va usca siliconul voi umple acvariul, il voi decora, voi pune totul in functiune si voi "hrani " acvariul timp de 10 zile...apooi voi cumpara pestii.
4. decor: voi pune un substrat de 3 cm de pietris si pamant fertilizant , din comert, ca si substrat, voi crea niste munti interesanti din bolovani si voi incerca sa creez niste forme interesante din niste buturugi, pe care am sa le ciobesc in felurite moduri...astfel incat sa creez spatiu pentru pestii mai timizi....
5. Populatie: Voi incepe cu 7 femele de xipho, 7 femele de guppy, 7 femele de molly si cate 5 masculi de xipho, guppy si molly. Voi adauga de asemenea vreo 5 perechi de corry si 5 perechi de ancistus, 5 perechi de hoplo si 1 pereche de ancistus. Pentru a savura pe deplin acest nou hobby, m-am gandit sa cumpar toti pestii mai sus mentionati cat se poate de mici, pentru a ma putea bucura personal de placerea de a-i vedea cum cresc in acvariul meu.
6.Plante: aici inca astept un sfat...ce plante sunt bune pentru un asemenea acvariu????Nu vreau un acvariu fara plante........va rog incercati sa ma ajutati si in acest domeniu.

daca am gresit cu ceva, sau am omic ceva aspecte, va rog sa ma corectati.

[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Vrei sa cumperi aproximativ 100 de pesti daca am socotit bine. Sunt multi !!! Mai ales ca vrei vivipari, vor creste exponential in cateva luni. Mai citeste
[Email] [Yahoo!]
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt vreo 55 de pesti la 380 l de apa......la dimensiune lor....si la rapoartele expuse pe forum, le tebuie cam 2/3 l de apa.....deci e ok.
cand s-or inmulti ii voi dona la un magazin ceva....imi voi pastra mereu cele mai speciale exemplare si restul , daca se vor inmulti, o sa ii donez...

[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

un neon de 300 watti

Asa ceva nu exista. Mai documenteaza-te despre iluminatul bazinelor, mai ales al celor inalte.
decor: voi pune un substrat de 3 cm de pietris si pamant fertilizant , din comert, ca si substrat

Asta e o gluma?
Voi adauga de asemenea vreo 5 perechi de corry si 5 perechi de ancistus, 5 perechi de hoplo si 1 pereche de ancistus

Pana la urma cate perechi de "ancistusi" vrei?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

S-a trecut cam repede totusi peste capitolul securitate al acvariului. Daca e sa ne luam dupa acest calculator, sticla de 10 mm iti da un factor de securitate de 1,9. Situat in zona rosie, deci mare atentie. Parca nu am citit nimic de intaritoare, fund dublu, etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2009 21:01:10

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca are intarituri ca lumea poti sa-l umpli fara frica pina la 70 cm, n-o sa crape sticla. Daca-i liptura bine facuta cu silicon de calitate n-o sa se desfaca.

ddaniel1983 wrote:am citit tot felul de lucruri despre plante si am inteles ca sunt necesare pnetru raportul nitrtiti/nitrati din acvariu....

N-ai citit bine , nu-i nici o legatura intre plante si raportu' nitriti/nitrati. Nitritii trebuie sa nu existe si e treaba filtrului sa se intimple asa.

ddaniel1983 wrote:m-am uitat pe forum la tot felul de acvarii si toate care iimi plac aveau plantef frumoase si covor verde pe jos.....mi-ar placea sa fac si eu u asemenea acavriu....sunt convins ca nu e usor, insa sunt dispus sa invat si sa citesc.....o sa pun f. putini pesti

La un acvariu c-o astfel de inaltime e imposibil sa cresti plante covor folosind lumina data de tuburi fluorescente. E nevoie de niste lampi foarte intense. Nu cred ca deocamdata ai experienta si cunostintele necesare pentru a intretine un acvariu luminat atit de intens. Foloseste plante care prefera lumina putina: Anubias, Microsorum, Bolbitis si muschi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:S-a trecut cam repede totusi peste capitolul securitate al acvariului. Daca e sa ne luam dupa acest calculator, sticla de 10 mm iti da un factor de securitate de 1,9. Situat in zona rosie, deci mare atentie. Parca nu am citit nimic de intaritoare, fund dublu, etc.

Intarituri?!?
Ce fel de intarituri?Cum se executa aceste intarituri?Am un om pe care sa il pun sa imi faca tot felul de chestii din metal, cornier...etc.
Tot ce pot sa imi inchipui este sa imbrac marginile in cornier ........
Va rog explicati-mi cum pot sa fac aceste intaritoare???
Va multumesc.

[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ai aici detalii despre cum se pun intaritoarele la un acvariu.
Citeste cu atentie. Sigur o sa te lamuresti.

DIY addicted
Valea Plangerii
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

am citit si degeaba...nu s-a lipit nimik de mine.
daca poate cineva sa imi dea un beep pe 0741 606 148, o sa il sun eu. si sa imi explice mai exact care e procedura, as fi foarte recunoscator.....chiar nu am inteles nimik....
Multumesc anticipat.
Tibi

[Email] [Yahoo!]
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

gata, m-a lamurit un bun coleg de forum in legatura cu intaritul acvariului...

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: