Message |
|
Bloom bacterian.

|
 |
|
Am facut si eu niste masuratori si am asa:
Chiar sub lampa - 3000 par.
La suprafata apei - 2300 par.
Sub luciul apei - 1500 par.
La nivelul pietrei,care e undeva la mijlocul bazinului,poate un pic sub, am 450-500 par.
Pe nisip - 150 par.
In colturile bazinului - 100 par.
Bazinul e plin de bacterii,cetos bine de tot,asa ca ma astept ca in momentul in care apa se limpezeste, sa creasca. Cam mult as zice,cred ca va trebui sa mai scad intensitatea.
Lampile nu sunt la maxim. Daca le dau la maxim,am undeva la 600 -700 par la nivelul pietrei. Lampile stau undeva la 20cm de luciul apei.
Doar din UV,V,RB si B, par-ul ajunge la 200 si un pic la nivelul pietrei.
|
 |
|
A ajuns.Azi am scos coletul.
|
 |
|
"Teoria o stim,practica ne omoara,tank dabbler."
Mr. Saltwater Tank.
|
 |
|
koala wrote:... ai ajuns la niste pietre care-o sa fie acoperite de "flori" si la niste pesti mici invizibili. Plm, sa mai ai incredere in oameni!
Dupa cum graiesti,s-ar zice ca esti dezamagit.
Auzi bah,da' pestii astia de ii ai tu,Oscaruri sau cum le zice  ,traiesc si intr-un iaz?
|
 |
|
kirucd wrote:Parmetrul ajunge la Satu Mare saptamana viitoare, Cristi te rog sa iei legatura cu Scorpionu sa stabiliti ce si cum,
ti-l trimite saptamana viitoare.
Multam,am inteles.
@George: Daca Dragos e de acord,de la mine merge la Bistrita.
|
 |
|
Am folosit antifos ATI. Nu am avut nici o problema cu el.
|
 |
|
|
 |
|
koala wrote:Plm, ai facut dihai acvariu' ca sa bagi pesti mici, de card? Cred ca te banez.
Dap.Mici,de card.Sa-i vezi ce fain stau toti grupati si se misca la unison...o splendoare.
|
 |
|
Nu cred ca se vor omora,am avut chromisi in 3 bazine,si mortalitatea s-a rezumat la un maxim de doi pesti.Banggai nu imi plac de nici o culoare.
|
 |
|
Nu,fara tangi. Wrasse da,pentru ca ii vad utilitatea (cel mai multumit,eu am fost de yellow), si unul-doi creveti. Goby,nu stiu,mai vedem.
|
 |
|
Nu,nici nu intra in discutie pestii mari.
In acvariile cu corali,mie imi plac pestii mici,de card.
|
 |
|
Nu stiu ce s-a intamplat cu pozele. Sigur am mesterit eu ceva de nu mai apar. Le-oi fi sters din greseala,dracu' stie.
O sa mai bag vreo 10-15 chromisi si atat. Anthias nu cred ca mai bag.
Floricelele vin si ele cat de curand.
L.E. Dap,nu mai apar pozele respective. Plm,asta e.
|
 |
|
Am bagat 10 chromisi. Sunt invizibili.

|
 |
|
Bah George,Petrica a plecat intreg? Pe picioarele lui sau era deselat bietu'?
Faina treaba ati facut. Sa ai noroc la el.
|
 |
|
Nu o sa faci nimic cu pompa aia,care o sa iti vanture detritusul prin sump. Eventual o sa il ridice tot in masa apei din sump si dupa aia ti-l baga in display. Nu o sa poti veci sa directionezi detritusul in asa fel incat sa ti-l absoarba skimmer-ul si sa ramana curat. O sa ai vesnic particule in apa. Eu l-as lasa la decantat si cand se aduna,il aspiri cu un furtun,il treci printr-un ciorap de pasla (daca nu vrei sa faci schimb de apa) si apa curata o bagi inapoi.
|
 |
|
cazanradudaniel wrote:Va deranjez si eu cu o intrebare...
Vad ca discutati despre valori pe langa 5500 si 6500K... in schimb eu tin luminile undeva pe la 18000K...
Gresesc folosind aceasta temperatura de culoare?
Nu.
|
 |
|
Merge.Joi se implinesc 2 saptamani de cand ii dau cu bacterii pentru nitrificare.
Programul de iluminare.L-am luat de pe reefcentral.com,o copie dupa Ecotech AB+ parca,daca tin bine minte.
|
 |
|
Asa Raul,baga mare.
|
 |
|
Rezerva-l pentru mine te rog.
Ne auzim pe pm.
Oops. Acu am vazut ca e high range si nu low range.
Ma retrag,scuze.
|
 |
|