| Message |
|
|
|
Liviu draga...
5 (cinci), cu mine, sase (6) membri ai acestui forum ti-au spus ca ceea ce incerci tu e extrem de riscant si chiar nu-si are rostul. Si nu ti-a spus-o oricine, ci unii dintre taticii constrcutiei DIY de acvarii din tara noastra. Tu insa o continui asa, in absoluta indiferenta fata de sfaturile primite.
Pai, concluzia e clara: fa-l frate, fa-l ! Fa-l cum vrea bicepsu' tau ! Triunghiular, rotund, poate chiar eliptic, cu sticla de 6, de 4, de ce nu chiar de 2 ?
Mult succes in acvaristica triunghiularistica !
Si nu mai cere sfaturi daca nu ai tu chef sa tii cont de ele !
|
 |
|
|
Petty e amicu' lui Porcu...are petshop in Baia Mare. Si e in stare sa aduca tot felul de chitzibusuri, pe comanda. Deci, navaliti pe
|
 |
|
|
|
Daca ai deja una de 2500 eu as spune sa mai adaugi una de maxim 5000. Daca te hotaresti sa dai comanda pe site-ul ala nemtesc, anunta-ma te rog si pe mine...am vazut acolo niste chestii atractive. Banuiesc ca pana la o anumita greutate transportul ar fi acelasi. Poate ma bag si eu la o comanda cu tine ptr ceva. Mersi
|
 |
|
|
|
Daca le ai deja, spune firma si pretu si iau eu una, daca-mi place firma. Daca nu le ai inca, gandeste-te la ceva mai mic....la 125 cm lungimeo sa faca furtuna ...
|
 |
|
|
|
Hidrele is carne curata, doar sunt animale...
|
 |
|
|
|
Frecatu' de diverse substraturi (plante, pietre, nisip, etc) este un simptom prezent intr-un numar de afectiuni ce tinde catre infinit...de la banalul nivel crescut de NO2 si/sau NO3, pana la afectiuni parazitare cu etiologie variata (paraziti unicelulari flagelati, ciliati, viermi, crustacei), infectii bacteriene, galme, bube, canceruri, intoxicatii si chiar idiopatii (boala a carei cauza este necunoscuta). Asadar, tu poti reface totul, dar pana nu cunosti cauza e posibil sa reapara periodic si-n alte setupuri noi.
Eu zic sa masori nivelul de NO3...mi se pare a fi cauza cea mai frecventa ptr scarpinaturi.
Faptul ca tie ti-a reaparut acest simptom chiar si dupa un nou start, cu dezinfectii serioase intre setupuri, sprijina ideea de NO3 crescut. Faptul ca simptomul persista in ciuda tratamentelor vaste care le-ai realizat, cu toata medicatia existenta pe piata constituie un alt element serios in sprijinul ideii ca nu e ceva produs e un patogen viu ci de ceva asupra caruia tu n-ai actionat deloc...inca. Adica ceva din chimismul apei.
|
 |
|
|
|
Ca sa "completam" nitel raspunsul ar trebui sa ne spui ce culoare avea tableta aia. Exista varianta de verde care inseamna spirulina. Daca era alba, ai vazut deja, tubi liofilizati...si mai exista cateva variante.
|
 |
|
|
In Munchen exista o firma care comercializeaza ciclide africane. In trecut era cea mai tare din Germania....acu parca cichliden-stadl i-au intrecut. Nu stiu daca mai functioneaza cea din Munchen, dar ii poti contacta. Cred ca doar ciclide de Tanganyika au
Site-ul este: http://www.weiko-gmbh.de/index.php
|
 |
|
|
|
Infectie bacteriana la ambii. La primul, initial un dropsy care s-a cronicizat...a scapat de moarte, dar a ramas cu abdomenu' balonat...trece cu Epsom Salt, doza o gasesti prin gugalire, ca nu-mi vine acum din cap.
AL doilea, swim bladder disease...produsa cam tot de aceleasi bacterii: aeromonas,pseodomonas, vibrio...tratament cu chimioterapice: furanol, sau easy life multicura, ori sera bactopur...oricare poate avea eficacitate foarte buna, sau deloc. Conform prospectului.
Ambii pledeaza ptr o apa de calitate redusa, consecutiv afluxului de apa mai indoielnica pe conducta, sau intretinerea deficitara a acvariului...
Sanatate !
|
 |
|
|
Cel mai easy...rogi un medic veterinar sa-ti dea niste manusi ptr controlul gestatiei la vaca. Sau iti cumperi... Ca in linkul de mai jos:
http://www.vetexpert.ro/medicamente-veterinare/parafarmaceutice/manusi-c157/manusi-control-gestatie-p520.html
100 bucati la 55 roni si au 92 cm lungime. Garantat rezista in apa sarata !
|
 |
|
|
|
Eu as merge la 1 si 3 mai degraba pe un Labidochromis perlmutt...am avut si-i cunosc foarte bine. Cel din mijloc....habar nu am. Si daca-s tinerei, sub 4-5 cm ma pot insela din plin.
|
 |
|
|
Faye wrote: Faptul ca sunt palizi sa fie un soi de camuflare....?
Bingo !
Cu totii stim ca pestii au o nuanta mai inchisa pe spate si mai deschisa pe abdomen. Cory, fiind pesti de fund, un fel de sanitari ai mediului, se incadreaza la categoria speciilor prada. Inotand la fundul apei, nuanta lor se va apropia de cea a substratului cu care ei vor sa se "confunde", astfel incat sa fie greu vizibili de catre rapitorii care inoata deasupra. In mod asemanator, pestii prada care inoata in masa apei sau in straturile superioare au abdomenul mai deschis pentru a fi greu vizibili de catre rapitorii de fund care, uitandu-se in sus vad lumina provenita de la razele solare, in care abdomenul alb al pestilor se distinge mai greu.
Altfel spus, spatele pestilor "adopta" culoarea substratului in timp ce abdomenul culoarea de deasupra, ca mecanisme de homocromie cu mediul inconjurator. Iar eu iti pot exemplifica cu Tropheusii mei chaitika care in mod normal ar trebui sa fie cu multe nuante albastrui / rosietice, dar datorita substratului negru, sunt, la randul lor, un maroniu negricios...
|
 |
|
|
|
Daca inima-ti cere americani, "urmeaza-ti" inima !!! 135 litri sunt mult prea putini ptr africani de malawi, dar pot fi indestulatori ptr niscai Apistogramma, sau o pereche de orice sud-americani mai maricei, nu exagerat. Merg si africani, dar pitice de Tanganyika.
Bafta maxima
|
 |
|
|
Reptilologul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, unde se presupune ca lucreaza un doctor in biologie este Zsolt TÖRÖK, cu teza pe raxonomia si ecologie soparlelor dobrogene ...din cate stiu eu, e om serios...nu vad motivul contrelor de pe aici, desi pe forumurile reptilelor se mai contreaza cu persoanele de acolo....cat priveste clonarea....cei care-i vad IP-ul stiu mai bine
|
 |
|
|
|
Eu nu inteleg "lupta" ciclidarilor africanisti cu algele...algele, indiferent de felul lor, sunt parte integranta a oricarui biotop africanist de lac (Malawi, Tanganyika)...a incerca distrugerea lor e ca si cum ai lua papica de la gura copilului. Da, stiu, veti spune ca ei, pestii, nu le consuma. Bineinteles ca nu le consuma daca noi ii hranim supra-abundent cu tot felul de produse comerciale. Lasati algele in pace, reduceti hranirea artificializata a pestilor si ei isi vor face "treaba".
|
 |
|
|
qwerty wrote:Decat sa dau atati bani pe un Eheim mai bine folosesc varianta cu butoi, canistra inox, pompa externa.
Foarte de acord cu tine !!! Faza cu banii dati pe Eheimuri e veche.
Vizavi de filtrele canistra DIY, butoaie sau canistre inox, eu am o mare nedumerire si neincredere in acelasi timp...nu sunt foarte sigur ca apa circula optim prin toata coloana filtrului. Am senzatia ca se creeaza un curent intre orificiul de intrare si cel de iesire, curent dezvoltat de forta de suctiune a pompei, iar in rest pas circulatie de apa...La canistrele mele am facut jos, la fundul filtrului un fel de camera de spargere a jetului...si totusi, nu-s foarte sigur ca apa circula prin toata masa materialului filtrant.
|
 |
|
|
Eu am filtre Eheim vechi de 7 ani cu functionare ireprosabila...fanii chinezariilor sa vina sa ne povesteasca peste 7 ani cum le functioneaza sculele
De JBL sunt cam nemultumit...dupa 3 ani de functionare continua a crapat axul...schimbat si de la capat.
Tetra, foarte bune daca nu-l deschizi prea des si ai varianta cu 2 garnituri acolo...stim noi unde.
Iar acum, consider ca fiind cel mai "tare" filtru, un DIY canistra inox cu pompa aferenta de cat vrea muschiul meu, plin cu ce vrea muschiu' meu !!!
|
 |
|
|
|
Tu o tii pe a ta...ti se spune ca acvariul lat de 30 e impropriu, tu ne aduci la cunostiinta ca ai acces la o pereche de pesti care ajung la 30 cm in salbaticie....in bazin la cat speri ca se vor opri? La 10 cm ? De-abia vor avea loc sa ia curba in acel bazin....asadar, ce rost are solicitarea ta daca tu stii ce vrei si ce faci?
Fa-l "tata" singur, baga in el balene daca vrei si asta e....
|
 |
|
|
mai nou ,intr o clasificare mai buna a regnului animal s a stabilit ca cromobiontele sa intre intr un regn separat astfel ca diatomitele si cyanobacteria nu sunt nici bacterii nici alge ,sunt cromobionte,daca nu crezi pentru ca am un scris dubios uite informatii aicea http://ecomareaneagra.wordpress.com/ecosistemul/chromista/
No, hop asa...aici faci o greseala. Adica nu neaparat o greseala, dar te incurci in taxonomie, chestiune care este domeniul meu. In taxonomie exista 4 sisteme de clasificare a organismelor vii.
1. Clasificarea lineana, gandita de Carl von Linneus, zoolog suedez. In aceasta clasificare, unitatea de baza este taxonul. Aceasta clasificare se realizeaza prin analiza unui numar mare de caractere fenotipice. Tot ce am scris eu mai sus despre ce sunt unele si ce sunt altele sunt date de ultima ora luate din sistematica lineeana.
2. Clasificarea numerica, e de fapt cea lineeana, transpusa in practica de un program de computer. Practic analizeaza aceleasi caractere fenotipice, dar exclude judecata umana.
3. Clasificarea cladistica sau filogenetica. Analizeaza originea si evolutia speciei. Unitatea de incadrare este clada. Cromobionta nu este un taxon...este o clada. Da, este la moda in prezent aceasta sistematica, dar nici Codul international de nomenclatura zoologica si nici cercetatorii n-o agreeaza foarte tare ptr ca este greoaie, nu e realizata pentru toate organismele vii, este mai comoda taxonomia lineeana si adesea cladistica intrepatrunde si complica sistematica lineeana, asa cum e cazul si aici, cu diferentierea unor alge albastre si/sau bacterii si resistematizarea lor in alta unitate...Cromobionta. Desi au un stramos comun, cianobacteriile si diatomeele au evoluat mult si diferit in timp, astfel ca in prezent sunt destul de indepartate unele de altele...
4. Sistematica moleculara, analizeaza constitutia genomica a organismelor vii. Probabil va fi viitorul clasificarii, desi deja sunt elaborate alte metodologii care analizeaza tot felul de criterii
...in fine, e mai putin important ce e.
Stiam ca ai computer cu tastatura franceza, dar nu stiu daca tu ai vazut ca fraza ta era inaintea si dupa o poza mare, astfel incat nu intelegeam ce si cum...glumitele bascalioase ale tale cu bacul si limba romana le trec cu vederea ...probabil varsta e de vina, daca zici tu ca esti atat de aproape de bac iar amintirile-ti sunt atat de recente. Insa, cum spuneau ceilalti colegi...problema ta are deja ceva vechime, suficienta ptr a fi rezolvata si a ne da informatia intr-o forma mai inteligibila.
|
 |
|
|
|
2smokes, insiruirea de mai jos este o propozitie ?
"bioluminiscenta in marea neagra o produc sporozoarele care sunt in genul la diatomite si cyanobacter adica nu sunt niste vietati intre plante si animale;acestea sunt parazite la viermi scoici si creveti deci intr un acvariu de recif ar omora nevertebratele posibil chiar si coralii "...intreb la modul foarte serios. Sau sunt 2 propozitii ajunse intamplator pe doua randuri? Ca e zapaceala mare in ceea ce ai scris...
Sporozoarele, redenumite apicomplexane, sunt eucariote protiste protozoare.
Diatomitele sunt alge.
Cianobacteriile sunt bacterii.
In Marea Neagra bioluminiscenta o da preponderent dinoflagelatii, alge care intra in componenta fitoplanctonului. Diatomii si meduzele nu produc in Marea Neagra bioluminiscenta.
|
 |
|
|