[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan-iulian
Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
M-am apucat de un proiect de casa ?i evident mai intai incerc sa-mi lamuresc treaba cu bazineleee.
Am primit aprobare sa inlocuiesc geamul demisolului cu un acvariu, incastrat in perete.
- dimensiunea disponibila ar fi 3000x1200x1000 cm. Am laturile din beton si capacul din sticla cu acces la nivelul superior din terasa pentru intretinere si bineinteles efectul vizual.

- Acum nu stiu daca il voi putea incalzi iarna la 20-25 grade...
Idea initiala era biotop sud american (un copac scufundat si niste ciortani gen Astronotus).
Problema e ca va fi greu de incalzit iarna. In exterior a fi umbrit de vegetatie (conifere si o pergola) si o copertina la nevoie, iar daca vor creste alge si niste plante nu m-ar deranja...

Intrebarile ar fi:
L-as putea popula cu :
- cega (acipenser ruthenus) ? am mai incercat cineva sa tina in acvariu? la dimensiunile de mai sus ar putea fi fezabil?
- somn sp. ?
- crap Koi
- caras?

......
Daca se fac prea mari am si un helesteu de cca 100 mp (cu apa dintr-un mic izvor captat), unde am de cativa ani crap autohton, caras shubunkin si cativa Koi. Filtrarea este naturala - fund lut, vegetatie acvatica bogata, apa nu e niciodata cristal, dar am dorit un colt natural fara electronice unde pot pescui copii si eu cate un ciortan proaspat cand am pofta... pana acum mi-a iesit.

Revin la bazin
- Ce sticla sa folosesc? Mi s-a sugerat sticla de 10 x 3 foi lipite intre ele...
- filtrarea : sump - ce dimensiune...
- incalzire ???

Am mai facut cineva traznaia asta? Ceva sugestii? Sunt diliu sa o las balta?
Foto proiect mai jos:

Superb! Daca vor mai fi pui la RT ... ma manca tare... de tot! Vreau si eu!
adriancean wrote:Nu..e teava rectangulara 30x30x2

Daca ti-l face acelasi constructor care l-a facut pe al meu stai linistit, pui 2 acvarii unul peste altul si tot tine.
cateva poze... scuze nu sunt prea reusite.
OK. Aia cu separatu am inteles, da cam pe cand ar trebui sa fac treaba asta? Sa-i las o luna impreuna? Inca n-au iesit puii, is ceva icre albe (mai putin de 5%) restul imi par viabile. Am comandat iute oua de artemii ca se terminasera de cand cu oscareii...

Dan P.: Cat despre genele parintilor: eu asa stiu ca masculul clasic provine tot din parinti combinati iar femela e 100% electrica... o vedea ce iese. incerc o pozulica da nu-i usor au ouat intr-un cotlon dosit.
N-am ce poza inca is cu sacu dupa ei intr-o groapa. Si cu scuzele de rigoare am fost nevoit de situatie sa inghesui acolo un salvini si un severum... nus daca oscareii aia mici vor trece cu vederea treaba asta, ca aia mari is cam suparati!
Eu as proteja cumva si incalziotorul ala... La mine dupa ce au stricat 2 am luat unul in camasa de plastic si l-am dosit bine dupa un lemn mare, ancorat cu 4 ventuze, iar cand nu mai e nevoie de el (24-25 gr in camera) il scot ca il vreeau si la anul.
In rest, imi place de mor bazinu ala... cu chestii aferenti. Imi fac si eu rost de pistia, n-am mai avut demult. SUPERB!
Aoleo ce e p-aci Am fugit!
Am iar pui la oscari... de data asta par mai multi, au vreo 2 zile inca nu inoata.
AU DEPUS! acum sa vedem ce iese din oua!
lukitza wrote:Cu siguranta si lipsa activitatii in camera are o influenta asupra comportamentului.
Probabil daca era miscare toata ziua in camera se obinuiau si nu se mai ascundeau.

Ai dreptate, doar ca JD sunt sfiosi, chiar daca se vantura cineva toata ziua pe langa ei (eu am avut acvariul la 1 m de birou - am lipsit cateva zile si nu i-am mai vazut 2 saptamani). Au faze din astea din cand in cand. De asta e recomandat sa bagi ceva care sa se vanture fara teama tot timpul. Jandarmii (Danio malabaricus) mi s-au parut companioni foarte buni (min 5 bc.)
Ce fain arata. Au crescut frumos.
Despre partea cu masculii eu nu comentez asa ceva!
vraduc wrote:M 120 cm L x 40 cm l x 50 cm H

Eu am crescut un oscar in dimensiunea asta pana la circa 1 an... si mi s-a parut ca il chinui. Cand ajung la 30 cm nu prea vad cum o sa poti tine 2... daca ti se alege o pereche. Nu as mai tine oscari in mai putin de 150 lungime si 55-60 latime. Evident, este parerea mea si nu este obligatoriu sa fie nimeni de acord...
Poti tine o pereche de severumi
franckey1985 wrote:Salutare,

Am de jumatate de an 6 pui de JD (luati de la Dan Iulian), care intre timp au crescut si au ajuns la 8-9...12 cm.
Stau in acvariu impreuna cu 4 cory si 3 ancistrusi.

As avea nevoie de cateva pareri legate de urmatoarea situatie:
In primele saptamani ieseau la poze si socializau insa apoi au devenit din ce in ce mai retrasi la aparitia mea.
Mai exact imediat cum ma pun in fata acvariului se ascund in toate scorburile. Dupa ce ies din camera, incep sa se plimbe prin acvariu ca la balamuc fara probleme.
Ca si cum le-ar fi frica, reusesc sa ii vad doar cand le dau mancare (ficat de pui, inima de vita, ocazional rame)

Care ar putea fi cauza? Recunosc, poate sunt urat maxim )
Faza e ca acvariul sta intr-o camera unde nu intru decat de doua ori zilnic - dimineata si seara ca sa ii vad. Posibil sa fie obisnuiti cu linistea si din cauza asta sa se sperie la orice miscare?

In urma cu 2,3 saptamani le-am scos toate ascunzisurile dar au inceput sa se ingroape cu capul in substrat (nisip/pietris mic) si drept urmare le-am pus la loc.

Nu sunt agresivi unul cu altul, impart ascunzisurile intre ei.

Sa incerc sa mut acvariul intr-o zona mai circulata?

Multam
Andrei

Am avut aceeasi problema si mi-a recomandat Dan P - neoni, iar Koala jandarmi... Am avut si ... si. A dat rezultate vezi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/37078.page acum am cu ei corry si barb odessa (de aproape o luna).
Ma bucur ca inca ii ai si s-au facut mari. Poate reusesti niste poze... cand or dori sa se arate... Cati masculi si cate femele ai?
Stai linistit. Dupa o luna, la cate schimburi de apa ai facut ... nu prea cred sa mai fie vreo urma de chimicale din medicamente. Din cate stiu, ai apa de fantana, deci, mult mai curata decat noi, astia de la bloc. Nu vad necesitatea folosirii carbunelui.
Ei poze ceva cu oscareii?
Deci, batrane Koala trebe sa-ti faci rost de un paddllle fish de ala, niste cegute (stiu neste baieti la pod la Giurgeni, da sa ai si o baterie langa acvariu sa descarci mai intai corentu din ei), pui si fro cativa carasi de aia ramasi din comunism sa aiba si ciortanii mata ce hali cand so face mari, sa nu sufere de foame.
Pai ce matale nu-ti dai seama ca e nesimtire sa tii 6 puisori de oscari fish de aia in 2 metri de acvariu... poate faci rost si de freun nisetru ca am auzit ca e pe cale de disparitie si pe asta faci bine daca-l cresti si eliberezi la Dunare
Foarte frumos setupul. Sa-ti traiasca puii. Intr-adevar e mult mai fain sa-i cresti cu parintii...dar, evident, fara alti colocatari.
Nu stiu ce face magnetul asta de 219 lei! Eu am o racleta de vreo 40 de lei si de vreo 2 ani cu aceeasi lama, care ma serveste cu daruire si pe care o respect. Am avut ideea asta cu magneti cu ceva vreme in urma, mai am cativa (diverse firme si marimi) - toti mi-au zgariat geamul (prinzand nisip) si m-au enervat. Da, poate asta o fi stranepotul celorlalti si isi merita banii.
Nu numai pe alte continente... In apele noastre s-au introdus in ultimul secol :
- carasul - a inlocuit babusca si linul;
- bibanul soare sau Regina (cel mai colorat peste de la noi) - distruge cu frenezie icrele si puietul din lacuri si Delta;
- somnul african (pitic) - a distrus pe alocuri intregi amenajari piscicole (a ajuns si in Dunare);
- fitofagul, insotit de toata gama de chinezi (novacul, cteno .etc.). - nici nu avem studii de specialitate serioase, cara sa ne spuna exact cat au stricat (au patruns si in Delta Dunarii).
Cat despre alte si alte idei ale ”piscicultorilor romani” absolventi de Semanatoarea nu mai am eu stiinta!
Lipsesc aproape cu desavarsire ihtiologii care sa ne explice pe indelete cat rau s-a facut si cine stie cat se va mai face introducand specii straine peste ale noastre ce le cautam deja cu sonarul pe fundul Dunarii si pe care citim doar butuci si gropi!
Nici macar cazurile deja celebreale altor continente nu ne-au invatat nimic, pe unii dintre noi! Plm asta e! Ne resemnam...
Recent imi marturisea un tip - caruia i-am facut binele de a-i da niste pui de astronotus - ca-i hraneste cu puiet (autohton) dintr-un rau de langa casa lui Ce vorbesti domne? Pai ce nu e buni?

Sa ne scuze Koala...

later edit: Am vazut dupa postarea de mai sus...
2timpi wrote:, il eliberezi cand mergi la pescuit

Poate ca nu-i OK sa eliberam specii alogene din acvarii... si cand dreacu l-au adus si pe asta in apele noastre...

Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Go to: