[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Vor mai apare alge, stai linistit. Le controlezi apoi cu mincatori de alge.
Insa, acum, ce program de lumina ai?
Am avut rabdare si am citit cu atentie tot textul si replicile. Cred ca undeva este o fractura de logica. Daca este asa cum spui tu, inseamna ca noi toti, de pe aici de pe forum, facem numai greseli.
Eu cred ca ar trebui sa citesti aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page cu aceeasi atentie cu care am citit noi topic-ul si apoi sa discutam. Sa nu ma intelegi gresit, ideea este indrazneata, teoria ... mmm, mai incolo, interesant ar fi sa vedem rezultatele. Asadar, succes. Ma abonez.
Interesant efectul pe care il face "zidul" de pietre, imi place definirea planurilor.
Dar ai tinut radacina si piatra in carantina (de ex. in solutie de apa oxigenata)? Si plantele mutate dintr-un acvariu in altul trebuie carantinizate.
Foarte tare, mai ales cea cu melcul.
... chiar asa, poate spun o timpenie dar are cineva cunostinte de vreun melc sau alta vietuitoare care consuma cyano?
Am rezolvat (cred) si primul copac. Dupa ce am ratat "Teleenciclopedia" (m-am luat cu treaba, da' gasesc pe net) am curatat ceea ce
se doreste un trunchi de copac, batrin si scorburos (era sa spun ... si obosit, scuze ). Deocamdata am eliminat primul strat si l-am
curatat (baie in apa oxigenata si frecus cu peria ca-n armata). Acum urmeaza baia a mai lunga si eliminarea urmatorului strat de coaja,
ocazie cu care ii fac si finisajele finale. Linia neagra din a doua poza arata nivelul pina unde va fi ingropat in substrat. Ramurile sunt in lucru.
In total, masoara cam 30 de cm. Ce parere aveti, arata ca un trunchi de copac noduros?

Asadar, inainte si dupa :

image image
ValiM wrote:Cu Deponit-ul este mai usor, sa vad cu Tropica ce fac!

Gasesti pe nevertebrate.ro
In cazul acesta un fertilizant de baza cum e cel de la Tropica sau o linie Dennerle ar fi util.
Un substrat fertilizant (DeponitMix sau Tropica Plant Growth) si deasupra Tropica Soil.
La mine combiatia functioneaza perfect si in acvarii dar si in Wabi Kusa.
Nu le maninca nimic; ai o severa carenta in microelemente, in special mangan.
Incearca un fertilizant cu micro (de ex. Masterline).
Am inceput sa "construiesc" copacii. Primul nu e inca terminat pentru ca radacinile au inceput sa se usuce
si devenea dificil sa le decojesc. Insa cred ca intelegeti ideea si cum va fi in final, dupa ce adaug restul radacinilor.
Pigmentarea este asigurata de o reteta veche de cind lumea : decoct de foaie de ceapa si flori de tei!

image

Urmeaza trunchiul copacului principal din "Sound of The Shire". Radacina de vita de vie. Sper sa-l termin in seara asta
(cu o mica pauza pentru Teleenciclopedia") si sa-l postez pe topic-ul lui.
um02122 wrote:
dan.pavelescu wrote:Azi am avut o zi lunga, obositoare si de cacat. Cea mai lunga, obositoare si de cacat din istoria zilelor lungi, obositoare si de cacat.
Iar maine urmeaza alta si mai lunga, mai obositoare si mai de cacat. De ce plm n-am invatat mai multa carte??

Imi pare rau, dar n-ai dreptate.
Indiferent de cat inveti, tot ai parte de cacat.
Vorbesc din experienta.

De acord! Numai modul de prezentare e diferit!
sclau89 wrote:Sper numai sa nu ramai fara vin pt anii urmatori!

Nu, ca s-a inlocuit!
Numai la mine dispar si lasa loc pentru Glicina (eu fiind bautor de bere, deh)
Gabi C wrote:Daca s-a intimplat sa-l deciclezi eu recomand sa schimbi zilele urmatoare cite 25% din apa zilnic timp de o saptamina apoi reduci la schimburi de dpua ori pe saptamina .
Obligatoriu aditii de bacterii . Te vor ajuta foarte tare la ciclarea filtrului .

+1

Bine ar fi sa iei niste teste pentru NO2. Cind coboara sub 0,5, raresti schimburile cum zice Gabi.
Foarte frumos. Cum spuneam, o veritabila jungla subacvatica. Felicitari!
Radacinile, ca sunt mai multe. Astea sunt alea mari. Mai am vreo 4-5 mai mici puse la apa.
Bunii mei prieteni, Physa, nu ma lasa niciodata la greu

image image
Dupa ce am consumat un tub de Voltaren si am rupt un hirlet prima transa de radacini de vita de vie asteapta "tratamentul" :

image

Urmeaza transa a doua, radacini mai mici si mai rasucite da' sa se dezghete bine pamintul ca ramin fara scule de gradinarit!!!
dan.pavelescu wrote:Intreb si eu, ca prostu'.. sigur e cyano?

Buna intrebare. Pina acum (cel putin eu) nu am vazut poze.
+1 pentru neoni si ember. Si mie imi plac, mai ales ca sunt ca fratii prin acvariu.

Un intuneric total de 3 zile nu afecteaza plantele. Eu am facut manevra pentru "apa verde" in A100 si nu am avut probleme.
Atita doar ca erau toate cu "capul" in sus. Nici pestii, nici crevetii nu au fost afectati. Insa tu decizi ...

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: