[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Message
Au sosit pestisorii ... Miine intra si crevetii!

image
Daca volumul apei este acelasi si nu se mai adauga ... teoretic daca se opreste filtrul se opreste si apa la nivel.
Artur wrote:Incepe sa arate din ce in ce mai bine si tinand cont ca e "jungle" theamed sper sa il lasi cat mai salbatic ...

p.s. astept sa mai vad update`uri si poze si cu celelalte bazine ale tale


Multumesc, Artur! Sper sa am ceva alge verzi pe constructie ... Daca nu, pun moss!

Celelalte bazine sunt in reconstructie ... treptata. Hai ca postez diseara!
Lemon wrote:Blackwater-ul si insula sunt frumoase foc


Stai sa o vezi acum, plantata pina la final! Insa preferatul meu ramine no 6!
Ultima zi de plantare. Cartea Junglei incepe sa creasca!

image

image image

image image

image image
Arata foarte bine
Trebuie sa creasca.
Da’ jimbatu’ unde e?
Pentru apa, daca iti permiti, o instalatie de osmoza inversa va rezolva problema. La un acvariu de 100 de litri, un filtru JBL e902 cu piatra ponce in loc de bureti ar fi suficient. Iarasi, daca iti permiti, poti folosi medii filtrante mai bune, cum ar fi Siporax. Un micro-skimmer este util. Lumina ... doi t5 x 24 w, nu mai mult. Mai tirziu poti adauga reflectoare. CO2 ... si aici dupa buget! Cauta pe net, vezi ce se potriveste.
Artur wrote:Superbe pozele Gabi... imi plac mult detaliile... imi place mult si ca ai bagat melcii care imi plac mie mai astept vietuitoare sper sa bagi niste creveti rari in asta


Atyopsis Gaboensis! S-ar integra perfect in gradina lui Gabi!
Oricum nu ai un strat gros. Trage cu furtunul cit mai mult din fata si din laterale, si acopera-l cu substratul nou.
Trebuia sa-i spui SuperSummer! Jos basca, cu plecaciune!
Eu ti-am spus, Lion King ... Da’ tu nuuuuuuu!
Am un acvariu de 400 de litri care are o diferenta de nivel de 1 cm la 130 cm lungime. Cind era gol, era perfect orizontal. Cind am pus apa am observat diferenta. S-a lasat parchetul. Are aproape un an si nu a “plecat”. Asa ca eu mi-as face mai multe griji legate de estetica acvariului (desi mie imi place culoarea galbena, dar nu e tocmai potrivita, in acea nuanta intensa, ca substrat).
Bine ai venit si mult succes. Ti-am raspuns si pe postarea despre acvariu. Tinem aproape!
Eu as folosi multe plante stem, pentru inceput si pina te obisnuiesti cu plantatele. De ex Higrophila, Limnophila, Ludwigia. In loc de ferigi, Bolbits. Asta pentru fundal. In planul de mijloc, citeva Anubias si Lobelia, prima legata pe pietre, a doua plantata in substrat. Ca substrat, eu as pune un strat de baza de Deponitmix acoperit cu cel putin 4 cm de Tropica Soil, in fata, si crescator catre fundal pina la 12-15 cm, ca sa ai o usoara panta si suficient strat pentru plantarea plantelor stem care, la inceput, se fixeaza mai greu pina isi formeaza radacini. Asta te va ajuta si mai tirziu, la replantare. Cit despre pesti, daca vrei sa pui in valoare plantele, numai specii mici : neoni, rasbora, ember, boraras. Iti recomand si 5-6 Amano; sunt buni mincatori de alge. Poate si citiva melci. Eu sunt fan Spiral Horn dar sunt si alte variante, tot pentru alge.
Daca vrei sa schimbi ceva, in urma sfaturilor colegilor, acum ar fi timpul. Poti scoate apa si indeparta polistirenul. Poti reface scape-ul,... Mai tirziu va fi mai greu!
De ce nu iei un nano de 10 litri si ai loc sa pui si ceva plante nepretentioase, o piatra-doua ...? Si poti sa pui acolo vreo 7-8 Boraras Urophtalmoides, citiva melci si vreo zece creveti!
Acvariul are o rama pe margini. In timp rama se va afunda in polistiren. La asta s-a referit colegul. Daca nu ai bani pentru teste, fa schimburile de apa cum ti-am spus. Daca folosesti apa de retea, las-o la declorinat macar o zi. Mai poti folosi, o data pe saptamina, Filter Medium, daca apa contine multe suspensii (ceea ce e foarte probabil sa se intimple frecvent, pentru ca ai ales Manado).
Schimba 30% din apa fiecare a treia zi. La capacitatea lui 10 litri pe zi sunt nesemnificativi. Hraneste puti pestii. Fa teste dese, cel putin pentru nitriti, vei avea o emisie mare de amoniac in zilele urmatoare.
Nu neaparat dar daca vrei sa le schimbi, sa le schimbi pe rind, cite un sertar la doua-trei saptamini.
S-a cam deciclat. Pune-l la lucru cum ti-am spus, poate isi revine.
 
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com