[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Sfatul colegului a fost sa schimbi apa la 4 zile, poate la 2-3 zile, cite 25-30%, nu zilnic. Daca o schimbi zilnic, lungesti procesul de ciclare.

PS: Nice scape! Si proiectoarele sunt de efect!
Nu e apa verde. Nu aveau cind sa se dezvolte algele atit de mult in 4 zile, poate daca ar fi tinut lumina aprinsa non-stop. Dar si asa e mai greu. Ce fel de “pamint” ai ca substrat? Ai adaugat bacterii in apa? Daca da, in ce doza? Acele flocoane albicooase pot fi colonii de bacterii, desi si pentru ele, 4 zile e cam putin. Nu e nici o problema cu ele, dimpottriva; daca te hotarasti sa schimbi ceva apa, sa nu le aspiri.
Pacat! Arata bine, mic si elegant.
Si ... il lasi gol?

Stai sa vezi dupa ce le fac "baita" in decoct de floare de tei ...
Dar acvariu cum mai arata ?
Bine ai venit, Bogdan!
Scrii aici sau deschizi un topic nou?
Sa-ti fie gura aurita!
Deja incepuse sa ma cuprinda pe mine depresia ...
Cred ca a ajuns aproape de forma finala. O voi ajusta la momentul pozitionarii, ca sa nu gresesc.
In zonele dintre radacini vor fi Bucephalandre iar la baza Anubias. Pe ramurele superioare, moss.

image
Snyd wrote:Am citit undeva pe acest forum ca filtrele interne cu burete care introduc oxigen in acvariu nu sunt foarte eficiente si este deajuns o valuire usoara a suprafetei apei fara introducerea acelor bule de aer in acvariu,deci e mai ok daca scot acel furtun prin care filtrul trage aer?

Filtrele interne, in general, nu sunt eficiente din cauza ca nu fac o filtrare corespunzatoare, nicidecum pentru ca nu aereaza apa. Pentru aerarea apei, la un asa volum, iti ajunge un skimmer su o usoara valurire a apei.
Snyd wrote:Salut,exista plante de acvariu care nu necesita lumina artificiala?am un acvariu caruia i s-a stricat neonul si nu stiu daca se poate inlocuii,apropo,acvariul este de 25 l si momentan nu are pesti in el,intentionez sa cumpar doar o femela si un mascul de guppy.Si alta intrebare ar fi:cam care este limita de pesti guppy care pot incapea in el?

1. Nu.
2. Nu stiu, sunt colegi cu experienta in cresterea acestor pesti.

Here we are ...

image

image image

image image

image
Humbert wrote:eu nu am gasit pe google ceva care sa zica ca nitrificarea scade ph-ul.
ca produce ioni de hidrogen e clar, dar asta nu inseamna neaparat ca reduce ph-ul, ca mai depinde si ce se intampla cu ionii aia dupa ce sunt produsi

acum, uitandu-ma prin cartea lui Walstad, nu am gasit nicaieri sa scrie clar ca nitrificarea reduce ph-ul

intr-un loc zice ca ar putea sa reduca ph-ul, in alt loc zice cele de mai jos

image

daca ai gasit tu sa zica clar ca nitrificarea reduce ph-ul, da-mi te rog pagina.

+1

Asadar, este mai curind de presupus o crestere a pH-ului, ca sa nu mai vorbim de duritate ...
Iar la un nivel redus de CO2, H+ se combina cu O2 si da ... apa.

Totusi, nu considera aceste mesaje ca o descurajare. Cel putin eu urmaresc cu interes experimentul. Chiar imi doresc sa ai dreptate si sa reuseasca. Inca o data, succes!

Cred ca se refera la procesul de oxidare, prin care bacteriile transforma amoniacul in nitiriti si nittitii in nitrati (adica de la NO2 la NO3 in cele din urma). Nitrobacter foloseste apa ca sursa de O2 si astfel elibereaza H+. Numai ca H+ se combina rapid cu oxigenul din apa si ca urmare nu ramina in forma gruparii hidroxil (OH) care se poate combina in structuri acide de forma acizilor organici.
Gabi C wrote:Spor la treaba Silviu ! Ai ceva de lucru acolo .

Multumesc, Gabi!
Da, e cam migaloasa curatatrea radacinilor mici si substiri si maninca mult timp dar ... usurica-usurel, sper sa iasa ce-mi doresc.
Problema nu e temperatura, crevetii sunt OK la temperaturi mai reduse. Problema e compatibilitatea.
Am inteles ce vrei sa faci si mi se pare interesant chiar si prin faptul ca e o provocare. Eu cred ca eliminarea filtrari poate fi facuta numai daca poti (ai posibilitatea, ai timp) sa faci schimburi frecvente de apa, sau ceva de genul "la picatura". Insa si in acest caz ramina problema filtrarii mecanice, chiar daca ai folosi numai apa OI remineralizata. Oricum, iti doresc succes si te urmaresc cu atentie.
Ok, atunci cel mai bine este sa grupezi plantele in jumatatea din spate si sa le rezervi partea din fata ca spatiu de inot.
Va fi si mai usor sa faci curatenie dupa ei. Avind carasi, nu stiu daca merg crevetii ...
Eu as mai adaiga niste pietre sau/si radacini, pe ici pe colo; aranjamentul e cam simetric. Eventual poti grupa Anubias pe o latura si planta din mijloc (probabil Echinodorus) pe o alta latura, impreuna cu o piatra inchisa la culoare.
Scade perioada de iluminare la 6 ore pe zi pe toata perioada ciclarii. Peste o saptamina incepi fertilizarea, cu 1/2 din doza, apoi o cresti la doza recomandata dupa alte doua saptamini. Dupa 4 saptamini poti sa cresti iluminarea la 8 ore, eventual cu o pauza de 2-3 ore, adica 3 + 2 +5. In tot acest timp, CO2 undeva la 120-150 b/minut. Daca nitritii scad sub 0.1, poti introduce creveti si melci (de ex. Amano si Spiral Horn, cam 5-6 din fiecare). Apoi pesti mincatori de alge, cum ar fi Otocinclus (5-6 si din acestia). Teoretic, dupa aceste masuri, algele vor fi sub control. Intre timp poate sa iti apara alge maro, prafoase; este normal, dispar mai tirziu sau le maninca animalutele. Peste citeva zile vor apare si niste flocoane albicioase pe substrat si decoruri sau plante; pe acestea le lasi in pace, sa nu cumva sa le aspiri. Sunt bacterii benefice care se vor fixa in mediile filtrante si apoi vor echilibra chimic apa.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: