[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Message
Wow , multumesc de raspunsuri ... chiar daca lucrurile astea le stiam, parca un raspuns aici te incurajeaza sa o faci bine ) din pacate am facut totul pe dos si am ajuns aici, pe punctul de a renunta.

ADA Bio Rio acum este clatit bine si a iesit o gramada de praf alb , nisip fin... posibil sa fie de aici prima problema de care ma plangeam cu apa albicioasa, cu toate ca pe instructiuni scrie clar (A NU SE CLATI)... asta e, acum e material poros steril.

Cu lumina da, am exagerat, a ramas programul de la acvariul mic care era oarecum stabil si mergea bine.

Voi tine cont de recomandari si o iau mai usor, sper sa fie ok.
Cam asa arata apa ieri, din albicioasa s-a transformat peste noapte in verde....

Nu am avut alta solutie si i-am dat restart, pastrand substratu si plantele, schimb de apa 95% si filtrul spalat tot. O iau de la capat.

Am redus lumina la 6h pe zi (16-22), fara fertilizant, doar CO2 si aditie de Seackem Stability zilnic.

Acvariul este la 1m de geam dar are folie in spate, lumina directa nu ajunge in acvariu decat pe la suprafata un pic dar nu cat sa creeze aceste probleme, acvariul mic nu a ajuns in halul asta si a fost tot in acelasi loc.

Doar furtunele de la filtru sunt expuse la lumina, posibil sa se formeze acolo sporii de alge pe care ii imprastie in apa... il mai las sa vad care e treaba cu el, daca nu raman doar cu cel sarat si asta e
Astazi dimineata am oprit co2, am zis sa elimin pe rand orice... aditii fac de joi cu Seackhem Stability, am oprit si orice aditie de fertilizare. Continui doar cu schimburi zilnice de 10 L cu apa de osmoza.

Apa este cetoasa.

Nu stiu daca conteaza dar totusi nu sunt chiar incepator in acvaristica, doar ca in ultima vreme m-am ocupat mai mult de marine iar plantatul a venit ca o completare

Bazinul mic cu acelasi subtrat si cam in aceiasi configuratie a fost ok, dupa mutare s-a dus totul la vale si nu inteleg de ce.... bloom-ul bacterian totusi ar trebui sa tina o zi doua iar dupa schimburi de apa sa se vada imbunatatiri .

Poate si si un ghinion ... dupa ce am adaugat ada bio rio si perlonul s-a intamplat minunea, cine stie ce au in compozitie.
Va salut din nou, de data aceasta cu o problema foarte comuna dar la care nu i-am gasit inca o rezolvare.

De 2-3 saptamani am dat un restart la un bazin de apa dulce, filtrul a fost mutat (era ciclat) si am transferat si o parte din substratul vechi tocmai pentru a trece mai usor pe perioada ciclarii.

Bazin 70L, Filtru Eheim 250 Classic (umplut cu substrat pro + burete + ADA Bio rio + perlon). Precizez ca doar substratul pro si buretele au ramas de la bazinul vechi.

Substrat Tropica Soil Powder, CO2 presurizat.

Problema cu apa albicioasa am mai avut, dar de data asta nu mai scap nicicum, chiar si dupa schimburile partiale de apa zilnice persista. Ciudat este ca dupa schimburile de apa, chiar si cu osmoza, dupa cateva ore este iar laptoasa toata.
Pesti am putini (5 mici), plantat moderat.

Acvariul se afla in fata unui geam la care soarele bate in furtunele de la filtru, in bazin nu ajunge pentru ca am folie neagra pe spate, iar pe laterale am opturat cum am putut.... la bazinul mic nu era asa mare problema deci nu cred ca asta e cauza.

Ma poate sfatui cineva cum as putea rezolva problema? Poate fi de la ADA Bio Rio care inca nu e populat cu bacterii, de la surface skimmer care il pornesc doar ziua? de la CO2 ?

Multumesc !
Multumesc Gabi C pentru toate recomandarile, este posibil sa fie asa, pentru ca la acvariul mic (cel din acest topic) facea fata, acum am mutat tot in cel de 70 au aparut problemele, dar rabdarea le va rezolva pe toate... mai astept.
Dupa ce se va stabiliza bazinul si va arata cum trebuie voi deschide si noul tipic cu el.
Deocamdata aici se incheie prima mea incercare la plantate... revin.
Acvariul asta imi mananca zilele... si buzunarul.
Totusi la un volum de 70L sa nu faca fata un eheim 250 ? Altii au apa lacrima cu un HOB si la mine cu 3 Kg de substrat pro nu. Banuiesc sa nu fie nevoie si de ceva filtrare mecanica dar am urmat recomandarea unora de a merge doar pe filtrare biologica.
Mai nou am si un surface skimmer si nu mai am problema cu biofilmul, dar apa e incetosata si cu particule fine in suspensie.
Posibil sa fi deranjat ei filtrul la restart , mai vad cum decurg lucrurile peste 2-3 sapt.
Deocamdata urgent e suplimentarea luminii, cred ca tot cu o lampa identica dar nu ma pricep cum e regula la led.... Twinstar 450 e pentru bazine de 450-600mm, al meu e de 500, deci se incadreaza, doar ca e mai lat si se pierde din lumina.
Imi place cum "curge" Monte carlo printre roci... superb setup .
Inainte sa deschid noul topic, va intreb aici, ce ar putea cauza acel praf sau mizerie in suspensie? Am filtru bun (Eheim 250) plin cu substrat pro si un burete grosier jos... e posibil sa trebuiasca sa pun si niste pad-uri fine sus la pompa? mi-e sa nu se micsoreze debitul...
Acvariul cred ca este ciclat, filtrul e pornit acu o luna si ceva, pesti am doar 6 mici, substrat de la Tropica Soil.
Si legat de lumina, nu ma pricep la Led, cam ce putere e recomandata la un bazin de 70x39x36h ? se respecta aceiasi regula ca la neoane? 1W/litru?
Twinstar-ul meu e de 24W dar parca nu as suplimenta inutil, daca gazonul HC se descurca cu lumina asta as ramane cu o singura lampa.
Va salut si cu scuzele de rigoare raspund abia acum !

cosmin_ruz: Acvariul e facut la comanda la Aquadec.
Sebastian Costin: Multumesc, intradevar este slaba si as dori sa o suplimentez pentru ca de schimbat cu alta nu-mi permit, lampa este cumparata recent.

De curand am mutat totul intr-un nou acvariu de la Dennerle Scapers 70L, noul bazin de la ei care l-am prins la un pret bun si nu am rezistat.
Voi deschide un topic separat cu el, dar momentan va cer o parere aici...

Noul bazin este de 50x39x36h , un pic mai mare iar latimea lui ii da o profunzime aparte si asta se cunoaste. Problema este ca lampa TWINSTAR LIGHT II 450CA RGB are 24W si mi se pare ca nu mai face fata , lumina este la limita mai ales ca acum am plantat doar HC Cuba
Credeti ca o a doua lampa LED AquaLighter Slim 45cm, 6500K este suficienta sau sa mai iau inca un TwinStar identica cu prima ? Bazinul este destul de lat sa permita doua lampi si sa nu incurce la mentenanta.

Acum sa nu cad in extrema cealalta, controller nu am si nu e pe lista momentan, deci singura varianta este sa ridic lampile mai sus pentru a regla intensitatea cat de cat.

Un ultim upgrade si cu asta termin , este un skimmer de suprafata Eheim micro... probabil este un musthave la orice bazin, face toti banii si este destul de discret.
Plantele cresc, se inrosesc... doar gazonul pare ca ceva nu-i convine, mai studiez...
Este deja la a doua tunsoare rotala, dar cea mai accelerata crestere o are Alternathera care mi-a sufocat repens-ul.
image

Asadar revin cu schimbari... substratul Manado nu mi-a lasat o impresie prea buna si nici culoarea nu ma incanta, cine l-a folosit in acvarii mici stie cat e de dificil de lucrat cu el.

Am dat un reset cu ADA Power Sand Basic S 1l + Sol fertil Tropica Powder 6 l si un scape refacut in stil Iwagumi cu 3 roci Seiryu.
Plantele ramase: Monte Carlo, Staurogyne repens, Alternanthera reineckii Mini si Rotala Hra.

Filtrul Eheim 250 e umplut ochi doar cu Eheim SubstratPro si un burete grosier la intrare.

Lumina 8h/zi, CO2 1 bula/5sec, fertilizare Tropica.
Am adaugat si 5 creveti AMANO care mi-au curatat algele de pe toate frunzele afectate.

image
image
Sa nu las lucrurile balta revin cu o parere despre acest filtru... dupa 2 sapt de functionare nu mai face zgomot, s-a rodat cum s-ar zice.

Am observat ca e zgomotos cand este opturat din robineti out-ul, daca il lasi pe flow maxim e ok.

Probabil ca din cauza biofilmului depus pe tevi in perioada asta de ciclare, s-a redus si debitul si acum il am pe full flow si e silent.

Lucrurile sunt simple, nu e decat o bobina si un rotor, vibratiile pot veni doar din rotor care se amplifica in capac , si asta pentru ca rotorul nu e centrat, atinge ceva sau e dezlipit magnetul de suport.

Dupa 2 sapt de la start , acvariul a suferit modificari, filtru nou schimbat , decoruri scoase si plante noi.
Pana acum e ok in sensul ca plantele au explodat in crestere, cel putin rotala hra care am luat in vitro, se si coloreaza la varfuri.
Monte Carlo la fel , am si scos din ea si am amestecat in stanga cu HC Cuba care astept sa creasca (nu a venit in stare foarte buna).
Am ceva alge pe frunze la Repens dar probabil vor disparea odata cu ritmul de crestere.

Cateva cadre mai reusite de astazi cu lampa la maxim pentru culori mai naturale si mai calde. Sa vedem daca trec cu bine peste vara, deocamdata totul e ok.

image

image

image

image

image

image

image
Ai dreptate Humbert, logica era sa pun apa filtrata in loc de la retea direct, practic filtrele alea tot retin rugina, pesticidele sau clorul.

Se poate deconecta de la membrana si lua apa direct pre-filtrata, dar in cazul meu nu e posibil, am instalatie cu borcane si ma gandeam la varianta asta de apa reziduala care defapt e tot apa dar mult mai "curata".

E o varianta sa amestec osmoza + retea, e mai bine decat doar de la robinet.

In alta ordine, citind destul de multe postari de pe ukaps.org, unii cu acvarii foarte faine si cu plante sanatoate, folosesc la schimburi doar RO, fara alte saruri adaugate....

Nici eu nu prea am chef de a experiemnta, de asta imi exprim curiozitatea aici
Legat de osmoza am cateva nelamuriri.
Folosesc o instalatie de osmoza pentru marin (2 sedimente, 1 carbon si membrana).
Am inteles ca nu e ok pentru plante folosirea apei fara remineralizare dar avand in vedere ca apa de la robinet trece deja prin cele 3 filtre , nu pot folosi apa reziduala de la membrana ? Reziduala are un TDS mare semn ca are o concentratie mare de minerale.
Pare o tampenie dar amestecata 50% cu osmoza, am totusi o apa filtrata si cu suficiente minerale si evit folosirea apei de la retea.
La mine am observat ca magnetul nu era fixat de suportul de plastic alb si l-am fixat cu un strop de superglue (a nu se confunda cu paletele care trebuie sa aibe acel joc), am mai inversat tampoanele de cauciuc si acum e mult mai silentios, dar intradevar de sub capac inca se transmit vibratii si rezoneaza, daca acopar cu ceva nu se mai aude nimic... deci varianta cu un furtun siliconic intre bobina si capac cred ca rezolva total problema.
Multumesc de sugestie !
Am mai avut 2 JBL GreenLine si din start au fost fff silentioase, nici macar nu stiai ca merg daca nu le atingeai... la Eheim ma asteptam sa fie la fel dar poate am nimerit eu unul asa. Nu condamn brand-ul, constructia e solida si modul la cum e gandit nota 10.
Astazi l-am zapacit pana am rezolvat oarecum problema... am dat jos rotorul si am inversat tampoanele de cauciuc, si am mai observat ca magnetul era desprins de plasticul alb pe care sunt prinse palele, ma refer la tot ansamblul nu partea care trebuie sa fie mobila.
Zgomotul s-a redus simtitor, se mai aude usor rezonand cutia... probabil in timp se mai rodeaza. Macar acum pot dormi fara sa ma deranjeze
Va salut !
Pentru a nu mai deschide alt post separat, am si eu aceiasi problema cu un 250 Classic luat de nou.
Se pare ca Eheim nu e tocmai cum il lauda unii, au si unele probleme..
Zgomotul nu pare a fi de la rotor sau ax, dupa mai multe verificari si montari repetate e la fel... un barait usor care deranjeaza daca dormi cu el in camera.
Cum a zis si colegul akos09, am identificat ca fiind de la bobina (stator), daca apas cu palma un pic capacul de sus dispare aproape de tot... cumva capacul e ca o cutie de rezonanta si amplifica vibratia... ceva nu e prins ok acolo.
Am sa vad cum dau jos capacul si sa vad cum se poate izola...
Pentru ca m-au prins din nou plantatele am achizitionat si un filtru extern Eheim 250, plin cu material filtrant (substrat pro si inele) + robineti dubli in-out.
Problema este ca e destul de zgomotos in ciuda reputatiei, se aude rotorul cum baraie, am desfacut ax, palele totul e centrat pe bucsele de cauciuc si nu cred ca atinge nimic. E un fel de vibratie ce se accentuiaza odata cu reglarea debitului.
Apropo de debit, am redus din ambii robineti la fel, initial doar de pe out, zgomotul e la fel, scade un pic daca dau flow full.
Incet incet il fac hitech

M-am pripit un pic cu jurnalul, pe acesta imi voi da mana pana imi cresc plantele pentru un setup mai inspirat.
 
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com