| Message |
|
|
|
Cred ca este o complicatie inutila,de ce ?
Pai logic o pompa cu cat este mai "gatuita" cu atat va face treaba mai putina,iar prin metoda prezentata asta va fi rezultatul.Substratul se va colmata,poate chiar si gaurile din masa plastica iar pompa va trage cu greu apa din locurile accesibile astfel o sa ramana zone fara absortie.Mai bine inversezi sensul si anume pompa sa bage apa pe sub masa plastica si sa o absoarba din acvariu direct.Dar chiar si asa exista riscul sa se colmateze iesirile apei prin gauri si daca pompa este puternica (substratul usor) o sa ridice totul pana o sa gaseasca o evacuare.Si iarasi circulatie proasta.
Dupa parerea mea filtrele de substrat sunt prea complicate si cu o rata de ineficienta prea mare.Mai bine faci un extern si daca vrei sa ai absortie din puncte diferite pui mai multe sorburi in acvariu.
Este doar parerea mea,nu am avut filtru de substrat deci nu pot spune nimic din experienta.
|
 |
|
|
|
Salut !
Dupa parerea mea modul in care este asezata creanga si bolovanii dau un aspect de vaza.Poate ceva prea regular,nu ar strica putina asezare haotica.
Este greu sa spui intr-o prima faza daca merge sau nu deoarece daca ar fi imbracata in moss creanga,in spate ar fi ceva plante inalte,in fata cateva tufe mai marunte ar fi cu totul o alta priveliste,poate ceva de genul unui stejar batran la marginea padurii.Oricum fiecare isi face acvariul dupa placul sau de unde rezulta ca daca iti place e bine oricum.
Lipitura de silicon se poate masca cu banda izolatoare neagra,eu asa am facut la nano-ul meu si arata destul de bine,parca da un contur placut acvariului.
Pun 2 poze desii din cauza luminii nu prea se observa dar ca idee cred ca merge.
Succes !
|
 |
|
|
|
Foarte frumoase !
Ai impresia ca te uiti la acvarii setate de acvaristi,este minunat aranjamentul si culoarea data de natura in aceste peisaje.
Sursa de inspiratie pentru cei care vor un biotop.
Multa sanatate si la cat mai multe "din expeditii adunate... la prieteni imprastiate"
|
 |
|
|
Frumoase acvarii,imi place efectul pe care il dau discusii de culori diferite pe fundal verde.
|
 |
|
|
|
Interesanta metoda !
Oare pentru cat timp iti asigura co2 ? Sau totul e de moment si se produce odata dupa care ai sticla plina urmand sa se goleasca ? In acest caz ma gandesc ca nu te tine mai mult de o saptamana.
|
 |
|
|
|
Schimb 3 melci asasini Anentome Helena adulti cu orice alti melci (exclus comunitari), creveti,plante,etc. orice ce tine de acvaristica.
Pe langa melci daca e cazul pot adauga 4 fire Limnophila Sessiliflora 10-15 cm inaltime, un pot de 3 x 3 cm java mos.
Daca se gaseste un doritor mai indepartat ma risc la un transport cu Posta.
|
 |
|
|
|
Dupa ce am avut si eu ceva vreme vivipari am ajuns la concluzia ca fac prea multa mizerie (oricum scrie asta peste tot pe net) si ca intr-un volum de apa mic este dificil sa mentii curatenia mai ales daca vrei plantat.Sunt cateva variante ca toate sa mearga bine:
1 Sa ai filtre puternice sa curete mecanic si bio apa + aspirare saptamanala serioasa.
2 Sa ai acvariul steril sau prea putin plantat astfel incat sa poti aspira des substratul si sa reusesti sa elimini mizeria produsa.
3 Sa ai un volum de apa mare in raport cu pestii astfel incat acestia sa nu reuseasca sa "contamineze" apa des,deci sa reusesti sa mentii apa in parametrii stabili.
Deci m-as gandi la pesti ca si problema deoarece pentru ei intra hrana in acvariu si tot ei produc mizerie.
|
 |
|
|
|
A iesit ceva frumos !
Felicitari pentru initiativa si executie !
O sa urmaresc cu interes evolutia acvariului.
Succes !
|
 |
|
|
|
Nu ! lemnul de rasinoase nu se foloseste in acvarii,este toxic.
|
 |
|
|
|
Tai o bucatica mica si o lasi la uscat sa iasa apa din ea,pe urma o mirosi bine si daca este ceva rasinos trebuie sa simti miros de rasina (ex:miros de brad).Cel mai bine te orientezi cand procuri cioata din natura asupra originii.
|
 |
|
|
|
frumos ! mult succes !
|
 |
|
|
jjojjo wrote:credema..am citit 2 sapt cam tot,vreau sa aflu de la cineva cum face si respectivul acasa...
Nu pot spune decat ca te inteleg perfect !
Citesti,citesti si pe urma parca tot ai vrea exemple mai concrete,mai aproape de ceea ce ai tu sau chiar raspunsuri direct pe problema/acvariul tau.
La o citire "grosiera" o sa intelegi ca se poate cicla un acvariu cu pesti de la start,ca iti trebuie un filtru si un material filtrant bun pentru a se coloniza cu bacterii,ca iti trebuie o lumina ok pentru a nu da in alge si alte "minuni".Schimburi de apa de volum mic (15-20 %) dar dese pentru a mentine un control asupra chimiei apei pana la stabilizarea acvariului.
|
 |
|
|
|
Mda,frumos tot ce face Amano !
|
 |
|
|
Depinde de setupul acvariului.
Daca va fi plantat atunci taninul eliminat se va depune pe plante si va arata urat.
Daca va fi ceva doar cu pietre si crengi mai merge apa cu tanin.
La asta trebuie sa te gandesti inainte sa pui un lemn in acvariu (testat de mine  )
Lemnele trebuie fierte si lasate in apa mult timp pentru a scapa de tanin.Unele le tratezi repede,altele mai greoi,depinde de lemne.
|
 |
|
|
|
Probabil ai un capac care inchide foarte bine acvariul iar caldura de la iluminare evapora apa care ulterior se transforma in condens pe geamul acvariului ce este in contact cu mediul din casa mai rece decat temperatura din interior.Se rezolva daca ambele medii (acvariu-camera) au aceasi temperatura sau vaporii se pot ridica prin capac,deci acvariu aerisit.
|
 |
|
|
alex131189 wrote:Astept o oferta cu o bomba co2 home made. As face eu una dar sunt precaut cu pestii 
A fi precaut cu pestii in astfel de situatie inseamna:
A avea o bomba dotata cu un robinet fin pentru a putea regla bine CO2-ul.
A avea un test de CO2 sa sti cat ai in apa sa fi sigur de dozaj
Pentru o eficienta buna a bombei trebuie folosit un reactor,difuzor,etc. pentru dispersarea CO2-ului in apa.
Ma gandesc ca vrei toate astea si nu doar un pet cu apa drojdie si zahar.Aceste accesorii sa le zic asa costa destul de mult,da mai multe detalii despre ce vrei si cati bani esti dispus sa investesti si mai mult ca sigur te va ajuta cineva.
Un anunt cu -Vreau un pet cu CO2 precaut cu pestii este prea simplist dupa parerea mea.
|
 |
|
|
Administratia: Aici se pot face comentarii referitoare la articolul Iluminarea acvariului
Felicitari pentru munca depusa de a traduce !
Orice articol despre lumina este binevenit intrucat citesti,citesti si cand pui in practica parca tot mai trebuie sa citesti
|
 |
|
|
|
Cu placere !
Tentatie de schimbare exista mereu, important este sa fi rabdator sa duci setupul spre punctul lui maxim.Imi place sa ma uit la setupurile prezentate de la inceput pana la finalul de efect si majoritatea demonstreaza ca merita asteptarea.Deci parerea mea ar fi sa lasi plantele sa-si faca treaba de designer in acvariu (bineinteles cu tunsorile necesare) si va venii rasplata.
|
 |
|
|
|
Un inceput foarte frumos ! Sa speram ca si continuarea va fi pe masura !
Succes !
|
 |
|
|
Nu se poate planta Valisneria astfel.Se inmulteste prin pui pe care-i face la radacina
|
 |
|
|