[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
HELP, bustean...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

...cell putin nu mai pluteste. Am fiert busteanul 3 ore de s-au umezit toti peretii in bucatarie, apa a fost ceva gretos de urata la culoare, de miros nu mai pomenesc nimic.
Dupa ce am fiert "creanga" am lasat-o peste noate la "murat" in cada. Inca se mai inchide la culoare apa, asta dupa ce a mai stat alte 5 zile la imbaiat, plus fierberea de ieri.
Nu vreau sa imi spurce apa in acvariul nou, ce recomandati sa mai fac? Se mai aplica ceva pe aceste crengi cumparate din comert?
Gabry3ll
Junior member
[Avatar]

IP:

De aplicat, nu ai ce sa aplici peste buturuga (banuiesc ca este mangrova)...
Nu este rau ca ai fiert-o, dar de colorat apa, o va mai colora in timp. O poti introduce linistit in acvariu ca nu-ti va spurca apa, mai ales ca este cumparata din magazin de specialitate si nu culeasa de pe marginea drumului.

My advice is free and worth every penny.
[Email]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

eu am legat lemnul(mangrova) de o piatra(o perioada de timp) si nu au fost probleme.fara fierbere,etc.acum sta lemnul pe fundul acvariului fara ajutor.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mihutady wrote:eu am legat lemnul(mangrova) de o piatra(o perioada de timp) si nu au fost probleme.fara fierbere,etc.acum sta lemnul pe fundul acvariului fara ajutor.

Ale mele s-au scufundat dupa primele 2 ore tinute in cada, atit doar ca coloreaza apa in cateva ore, nu foarte tare dar are o nunata maronie.
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea este sa il fierbi in mai multe ape, pana nu mai iese culoare din el. Nu intr-o singura apa. A dat in fiert, s-a maronit / inrosit apa, ai aruncat-o, ai pus alta si iar ai fiert. In 3-4 ape ar trebui sa nu mai lase aproape nici un fel de culoare in apa.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eugen.popp wrote:Ideea este sa il fierbi in mai multe ape, pana nu mai iese culoare din el. Nu intr-o singura apa. A dat in fiert, s-a maronit / inrosit apa, ai aruncat-o, ai pus alta si iar ai fiert. In 3-4 ape ar trebui sa nu mai lase aproape nici un fel de culoare in apa.

Am sa incerc si aceasta metoda. Multumesc pentru sfat.
Black
Member
[Avatar]

IP:

Depinde de setupul acvariului.
Daca va fi plantat atunci taninul eliminat se va depune pe plante si va arata urat.
Daca va fi ceva doar cu pietre si crengi mai merge apa cu tanin.
La asta trebuie sa te gandesti inainte sa pui un lemn in acvariu (testat de mine )

Lemnele trebuie fierte si lasate in apa mult timp pentru a scapa de tanin.Unele le tratezi repede,altele mai greoi,depinde de lemne.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

busteanu nu merge pregatit ca nuca de cocos, fiert in apa cu sare neiodata?

pestisoru meu de aur

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: