[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Black
Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Porcu wrote: Poate ar merge culcat, cu creanga subtire inconjurata de HC

Se pare ca se cere drujba si priponirea lemnului pe campia de HC,dar alta data ca acum la rang de sef e berea
Parerea mea (o parere de incepator) lumina nu este suficienta.Tin minte ca inainte sa am un neon cat de cat bun am folosit pt nano-ul meu un bec economic de vreo 18 W + neonul standard cu care a venit corpul de iluminat.Dupa cateva zile de bec economic si program de iluminare prelungit (deh eram acasa si imi placea sa vad acvariul iluminat nu stins,deci vreo 12 h) plantele au inceput sa perleze.(ca m-am umplut de alge este alta poveste ).
In momentul de fata ma "joc" cu lumina pana o sa ajung la un rezultat optim (crestere buna,perlare,spectru placut la privire si cat mai putine alge) si cred ca la fiecare acvariu trebuiesc incercate mai multe neoane,timp de iluminat,etc. pana se ajunge la rezultatul dorit.Asa am dedus dupa multe cautari pe net si asa cred ca este din moment ce nimeni nu iti poate recomanda ceva exact si cu rezultat garantat.Desigur ca totul trebuie sa fie in armonie cu CO2 si fertilizare pentru a fi sigur de reusita intr-un plantat.Teoria cu 1 w pe litru este buna dar trebuie tinut cont si de inaltimea lampii fata de plante,eventuale capace de sticla,plexiglas intre lumina si plante si bineinteles de cerintele plantelor cu privire la minimul de lumina pentru o dezvoltare optima sau chiar foarte buna.
Dupa ochiul meu neexperimentat care nu "vede" greseli acvariul este de toata lauda ! Un mare bravo si mult succes in continuare !
Mie imi par a fi Cherry Barbs,eventual femele sau varianta mai decolorata care nu e tocmai rosie.Tanichthys Albonubes (sau mai probabil "Golden White Cloud") am eu 5 buc.,multa vreme le-am cautat originea deoarece la petsop scria ca sunt "cardinali".Uite o poza cu ai mei

Un "CV acvaristic" foarte bun !
Foarte frumos ! mult succes in continuare !

Mult succes !
Problema este cu toti pestii deoarece stau prea inghesuiti.Din pacate in 6 litri trebuie sa te limitezi la un mascul de betta si ocazional ii mai pui femela pentru socializare Temperatura pentru betta trebuie sa fie minim 25 de grade,nu are neaparat nevoie de filtrare deoarece mai respira si aer de la suprafata apei dar necesita curatenie din cand in cand.Sunt pesti de apa dulce deci fara sare.Documenteaza-te mai bine despre ei caci sunt singurii pesti care ii poti tine in cativa litri de apa si mai ales ca ii ai deja.
probabil trebuie schimbate starturile,mai ales daca pe suprafetele de contact nu este rugina,urme de oxidare.
Sigur ca rezista ! De asta imi si place moss-ul ,scapi greu de el Anul trecut l-am tinut intr-un bidon de 5 litri 3 luni de zile,mai faceam schimburi de apa,se mai inverzea bidonul de alge ( avea lumina naturala de la o fereastra) si il mai stergeam,a indurat si temperaturi de 7-8 grade.Cei drept nu s-a dezvoltat dar s-a mentinut cat de cat astfel incat la plantarea in acvariu si-a dat drumul rapid.
Poti curata linistit lemnul !
Salut ! La asa lungime eu folosesc corpuri de neon de 8 w.Neonul standard cu care le-am cumparat era slab pentru plante si pe unul l-am inlocuit cu Osram Lumilux de luxe 930.Unul a ramas tot ala standard deoarece Osramul are lumina mai galbena (cald) iar cel standard bate spre albastru (rece) si astfel lumina e destul de ok la privire.
Pe mine m-a costat un corp de neon 22 de lei iar Osram-ul 14 lei,nu cred ca gasesti o iluminare mai ieftina de atat.
Pai am pe sorb un burete grosier,azi l-am spalat,a adunat ceva mizerie.Sorbul este din 2 bucati,cand scot buretele decuplez doar o bucata,aia de la baza care este in apa si pe care este buretele.Partea superioara de sorb ramane tot in apa si functioneaza normal fara sa prinda aer.Despre cantitatea de material filtrant eu cred ca este destul 1,3 litri mai ales daca o sa pun ceva calumea cu suprafata mare pentru bacterii .
Las si eu o idee cu costuri minime:
Cauti lemne uscate prin padure sau livada (cauta lemn de mar uscat,de preferat uscat pe picioare care nu a mai fost stropit de ani de zile ).Pui un nisip de rau granulatie -2-5 mm sa iti mearga si plante,spun nisip deoarece este ieftin sau poate chiar il ai.Incepi si faci gramezi de lemne prin acvariu sa imite o pozitie naturala,pe lemne poti pune moss,creste cu putina lumina,printre lemne poti pune Valisneria mai ales ca ai o inaltime de aproape 60 cm.Valisneria gasesti la donatii,la vanzare cu 1 leu firul sau chiar mai putin,putin pretentioasa.La ce volum are acvariul iti va fi greu financiar sa il plantezi cu plante "grele" si mai ales sa le asiguri lumina,fertilizanti,co2.
Pesti am vazut ca sunt destui neoni,poti adauga ancistrusi,corydorasi pentru partea de nisip,la ce lungime are acvariul un banc de corydoras ce "paste" este de invidiat.Gasesti multi pesti la donatii care au crescut si posesorii actuali nu au cui vinde dar nici nu ar vrea sa-i arunce.La un 600 l cred ca multi si-ar gasi locul.Nu spun sa faci un azil sau ceva de genu,ci doar o selectie spre ceva frumos .
1-Pompe nu am folosit ci doar capuri de filtre.Banuiesc ca pompele sunt mult mai bune deoarece sunt facute sa ridice apa pe cand capurile de filtru doar sa evacueze pe orizontala.Avand in vedere ca filtrul va fi sub acvariu as alege o pompa cu debit de 700-1000 L/h.
2-Daca tot este extern si exista spatiu atunci nu trebuie zgarcenie la "tzava",as merge pe teava PVC 160 cu lungime de 50 cm.O sa ai un volum in jur de 10 litri,chiar daca nu o sa-l umpli pe tot cu material filtrant (poate nu gasesti din prima,sau nu sunt fonduri) nu este nici o problema important e sa ai spatiu sa poti adauga in viitor.
Pozitia lui imediat sub acvariu astfel ca apa va avea suficienta cadere pe cei 50 cm de lungime a filtrului iar pompa fiind aproape de baza acvariului va avea debit bun.Chiar daca pe pompe scrie ca ridica apa pana la 1,5 m eu cred ca e suficient sa ridice intre 50-70 cm pentru o buna si lunga functionare.

Acestea este parerea mea de incepator,ar fi bine sa primesti si alte pareri de la cei cu mai multa experienta in filtre externe (mai ales DIY).

Mult succes !
Sunt bune prizele astea doar ca de la o vreme incep sa scoata zgomote.Eu am rezolvat-o prin faptul ca i-am deschis cutiuta aia mica in care sunt rotitele si am bagat ulei de mecanica fina (aveam un bidonas de la masina de tuns ) si acum nu o mai aud Am scris in ideea ca poate viitorii posesori vor avea aceasta problema si vor vrea sa o rezolve.

pfff...ce lungime man,ma mir cum il poti muta prin camere te-o batut norocu cu un asemenea acvariu am vazut pe internet unu asemanator cu al tau pe lungime si era ceva super frumos in sensul ca tipul respectiv a incropit parca 3 acvarii intr-unul.Avea intr-un colt un decor pe baza de lemne,plante slabe ca necesar de lumina si o lumina slaba,pe urma avea o zona mai nisipoasa cu plante mai mici,decor din pietre,si in ultima parte avea o combinatie de plante frumoase ca un acvariu bine plantat.Lumina o avea cu becuri economice mai ales in zona de iluminare mai slaba unde creea printre lemne un tunel de lumina si restul ramanea mai intunecat.Avea si neoane in zona plantata mai bine.Ca fauna avea discusi carora am observat ca le placea mai mult pe la semiumbra avea si carduri de neoni ce stateau in banc frumos,si multe alte specii de pesti.Ideea e ca pe o astfel de lungime poti face mai multe decoruri si poti adapta mai multe specii de pesti care isi vor petrece mai mult timpul in zona preferata,de umbra,vegetatie,lemne,lumina,etc.
Iti doresc succes cu proiectul pe care il vei alege,si va costa ceva ca doar asa cum spuneam,ai cam 3 acvarii normale
Mai bine separi femela care crezi ca trebuie sa nasca intr-un acvariu mai mic sau stiu eu,ceva cutie de plastic de vreo 5 litri macar.Pe urma decupezi fundul unei caserole si pui ceva plasa (e buna dinaia de pe cutiile de fructe,kiwi,etc) peste "gaura" facuta.Plasa o poti fixa cu ceva elastice de plastic,este varianta rapida.Daca ai 2 oua kinder sau ceva dopuri de pluta,bucati de polistiren,etc. pui 2 astfel de materiale plutitoare pe laterale la caserola astfel incat aceasta va pluti pe suprafata apei.Pe deasupra bagi femela si o hranesti,pentru o mai buna hranire poti pune hrana intr-un dop de sticla (de tip pet),o umezesti bine cu apa pana sta pe fundul dopului dupa care il asezi cu grija pe fundul caserolei fara ca hrana sa se ridice din dop.In acest fel ai o "farfurie" si hrana nu va cadea prin plasa (pe unde o sa cada rapid puii) ci va sta acolo si va fi consumata treptat.Vasul (acvariul,cutia,etc.) in care o sa pui caserola este bine sa fie mai lung deoarece puii incep sa se ridice la suprafata sa i-a aer dupa nastere si daca gura vasului este ingusta vor nimeri frecvent prin caserola femelei .Faci schimb de apa 30-40 % in fiecare zi din acvariul de baza, daca ai o pompa de aer sau un filtru micut nu ezita sa le folosesti,iti vor fi de folos pana cresc puii.

-de la 5 pui pana la 30-40 ,depinde de cat de batrana e femela,conditii,etc.
- cam in 3 ore termina !

Succes !
Bravo !
La o plantare pot fi multe cauze pentru starea proasta a plantelor.In prima faza poate fi acomodarea lenta sau chiar deloc la parametrii apei,lumina,etc.Pe urma plantele pot fi deteriorate destul de mult in timpul plantarii,de aici iar evolutie proasta.O lumina prea puternica fara fertilizare si co 2 nu este buna deoarece fortezi planta sa se dezvolte dar n-are tot ce-i trebuie.Plantele ies din substrat datorita pestilor de tip ancistrus,cory, si a curentului dat de filtru.Parerea mea
Daca gasesti neon Osram Lumilux de luxe 930 de 8 W ti-l recomand,eu il folosesc de ceva vreme si plantele cresc binisor.Si dimensiunea cu tot cu blast electronic este de 35 cm,deci pentru nano

Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Go to: